Note to self

Hej vad det har stått still här ett tag.
Men, i mitt liv har det hänt saker!
+
Jag är blond! :o
Jag har börjat ta tag i skolan
Det går bra med bandet och vi gjorde en asbra spelning igår på Rättviksparken!

-
Jag håller på att bli ordentligt sjuk - IGEN! Har ju knappt hunnit bli frisk :(

Hursomhelst, tänkte mig bara en quick update tills jag har något vettigare att skriva imorgon, då ni kanske kan få se håret ;)


Sängliggande, dag 6 + världens bästa tips!

Jo, så sorgligt är det. Jag hostar så musklerna värker och vaknade kl 7 imorse med kraftigt näsblod, har allmänt ont i hela kroppen och är svag. Då har jag ändå legat hemma sen i tisdags! Alltså, missat hela första veckan. Frågan är om jag överhuvudtaget kan gå imorgon, trots oändliga timmar i sängen, C-vitaminbrus och regelbundet med mat. Missade första repet på månader idag också, och förmodligen även min sånglektion imorgon, vilket suger...

Nej, nu orkar jag inte klaga längre. Istället tänkte jag tipsa om en grej som jag hyllat tidigare, men inte fattat dess egentliga perfektion förrän nu - något så simpelt som Nivea Creme!
För mig doftar den mjuka salvan mormor, för jag öppnade alltid hennes blå plåtburk och luktade på den när jag var i hennes badrum när jag var liten, men jag förstod aldrig vad den användes till. Men för några månader sen köpte jag en i alla fall.Till en början hade jag den bara på läpparna när jag skulle sova, den är inte särskilt klädsam dagtid då man får en fin, vit fjortismun, istället använder jag andra otroligt bra läppbalsam som jag kanske kan tipsa om sen om någon är intresserad?

Hursomhelst, jag har plågats av eksem mellan fingrarna i flera månader, det försvann tillfälligt men kom tillbaka värre än någonsin och den naturmedicin-baserade salva jag använde innan hade tagit slut. Så jag testade helt enkelt Nivea, och bara 2 dagar senare fanns inte ett spår kvar av eksemen! Utan tvekan det mest effektiva jag provat på utslagen, och då har jag provat mycket!

Utöver det så smörjer jag nu in händerna med cremen varje natt och vaknar med babymjuka händer, funkar även underbart bra på torra fötter, stramande hud och torra knottror, som vissa ibland kan kan få på armar osv. En vän till mig har problem med att hon är väldigt torr under näsan, som är vanligt såhär i vinter- och förkylningstider, och hon säger att det absolut enda som hjälper är Nivea.

Andra användningsområden (hämtat från foruminlägg, bloggar osv, alltså inte opålitlig rekam från företaget själv):
- vid solbränna, lugnar huden, det röda ersätts med brun bränna och förhindrar att den flagnar.
- kan användas som ansiktsmask för att göra huden extra mjuk, tillsätt en droppe tea tree-olja och låt masken sitta på i 15 minuter. 
- kan reducera fina linjer på halsen!
- nattkräm för ansiktet (var försiktig om du redan har väldigt fet hy dock)
- för alla gitarrspelare (som jag) med förhårdnader på fingertopparna är det en räddare i nöden
- som punktbehandling för sprucken hud
- vartsomhelst där du känner dig torr!

Så har du inte provat (eller kanske bara inte hunnit bli frälst som jag ännu - det tog ett tag för mig också) så ge det en chans! Finns precis överallt för mindre än 50:-


2010 - nya tag (bildtungt).

Usch, nu har det verkligen hänt för lite på den här bloggen!
Sen jag skrev sist har jag fyllt 18! Och födelsedagen var den bästa på länge, delvis pga den stora innebörden av 18 år. Mamma & brorsan väckte mig med te, pepparkakor och en massa fina presenter. Jonas kom vid kl 3, vi åkte ner & fikade med pappa & farmor, sen åt vi (jag, Samuel, Jonas & mamma) middag på en bbq-restaurang här i Rättvik, och jag beställde in öl åt mig själv för första gången ;) Sen åkte jag & Jonas till Leksand för ett besök på Leksandsbaren som avrundade hela kvällen.

Dagen därpå fick jag min födelsedagspresent av honom, biobesök; Avatar! Och jag som egentligen inte är världens största fan av såna filmer blev helt såld och otroligt positivt överraskad. Bästa filmen 09 utan tvekan.

Och årsresumé då? 2009 gick upp och ner hela tiden, men var trots allt ett ganska bra år. Jag har lärt mig mycket om mig själv och andra människor, vuxit i mig själv och blivit starkare.


Bild tagen i början av året, i gamla lägenheten. Februari kanske?


Bandkväll i mars, då vi kollade på alla inspelade spelningar vi dittills gjort. Spelade rätt mycket då också, sen under april blev det projektdags! Med tillhörande projektfest ;) Och jag firade en awesome Valborg med Jonas och våra vänner.
Studiofotografering nr 2 med Wrong Channel, i maj.


En mindre glad Micaela i början på sommarlovet. Vi hade äntligen flyttat till större lägenhet/flerfamiljshus, helt nyrenoverat och jag hade faktiskt riktigt kul under Peace and Love.


En gladare Micaela i mitten av sommarlovet. Jammar i replokalen med Johan Palm och hans band. Anledningen till detta möte och musicerande är att vi (Wrong Channel) skulle spela som förband åt dem dagen efter och uttråkade som bandet var i lilla tråk-Rättvik fick de kontakt med oss och det slutade med att de helt enkelt kom till vår replokal. Kul var det hursomhelst!En av mina absoluta favoritbilder under 2009. Classic Car Week bestod av festande med Anna m.fl för min del, och det var riktigt kul. Bilden ovan togs en festnatt under CCW i juli/augusti.

Skolan började, för min del för sista gången och jag gick för första gången från att konstant färga håret svart till att göra blonda slingor! Blev inte helt perfekt pga några centimeters utväxt och resten halvt urtvättad svart färg, lite flammigt resultat sådär. Men jag jobbar på det!

Vintern och december kom, jag julpyntade hemma, fick äntligen jullov, hade återträff med gamla 9B och firade slutligen jul, födelsedag & nyår.

Puh!
Det var 2009 ja. Nu kör vi hårt 2010!

/// Micaela Bergne