Lucia.

Dagen till ära har jag fairy dust på ögonlocken och vågigt hår. Detta är första året sen jag började lekis (!) som jag inte deltar i ett luciatåg.

I lågstadiet hade jag ett om året, halva mellanstadiet och hela högstadiet medverkade jag i 2 luciatåg (ett i skolan och ett med min kör) och på gymnasiet vad jag med i ett riktigt proffessionellt luciatåg med massor av stämmor. Och förra året deltog jag i Rättviks lucia, som lussade ännu fler gånger. Så i år är det rätt skönt att bara titta på faktiskt :)

Svar på fråga.Först och främst; tack så mycket!

Jag går på Mora folkhögskola i Mora, Dalarna. Jag går en allmän linje med sömnadsprofil, vilket innebär att jag får välja bland en massa olika ämnen att läsa måndag, tisdag, onsdag och fredag, och på torsdagarna har jag sömnad. Där lär vi oss allt om att sy kläder, detaljsömnad, mönsterkonstruktion, modets historia, materiallära och även en del annat handarbete som broderi. 

När de gäller alla andra dagar finns det en uppsjö av ämnen att välja mellan, huvudsakligen behörighetsgivande ämnen för de som inte har fullständigt betyg från gymnasiet, exempelvis matte, svenska, engelska, religion och historia. Men om man, som jag, är klar med dessa så kan man välja kurser som matlagning, körkortsteori, årstidsgympa, teckning, yoga osv osv. Så länge man fyller ut till 100%, vilket innebär 15 schemapunkter, så får man välja och vraka. Sömnaden tar redan upp 5 punkter, så då får man välja 10 till.

På Mora folkhögskola finns såklart massor med andra kurser; Modeakademin (en högre nivå av min kurs och utan alla "vanliga" tillvalskurser), Film och drama, Keramik, Slöjd och Skidlinje. Plus allmän linje då, där man bara läser behörighetsgivande kurser.

Vill du läsa mer om själva skolan finns deras webbsida 
här.
Hoppas det var till hjälp! :)

Önskelista 2011

Eftersom att både jul och min 20-årsdag (29 december) står för dörren så har jag knåpat ihop ett litet collage med prylar jag önskar mig!


Wishlist 2011

DVD-boxar (Sex and the city + Vänner)
Parfymer (Viva la juicy by Juicy Couture, Lancôme Poême, Lancôme Trésor in love)
Smycken
Volumemaster
Kings of Leon-prylar
Röda lakan, gärna i siden

Och så vidare!

Fredag.

Först och främst - TACK för alla fina kommentarer om bilderna i föregående inlägg! Det värmer så mycket att läsa :)

Nu har jag varit ledig nästan hela veckan, var bara i skolan igår och i måndags. Alla lärare skulle på någon kurs och de åkte i omgångar, vilket resulterade i all ledighet. Det enda jag gjort med min lediga tid, är att sova, kolla på Sex and the city och lagat mat. Igår blev det lite julklappsinköp efter skolan också, men hoppas på att få åka till Borlänge imorgon och handla lite mer!

Det var ungefär allt jag hade att säga för stunden, men eftersom att det är fredag kan jag bjussa på min ultimata favorit-partylåt för tillfället!