Black & White.













Och med det säger jag godnatt!

Hello-oh-oh-oh.

Oj vad jag känt mig ambitiös den här veckan! Kollat upp utbildningar/skolor, sökt jobb, fått vikariejobb, städat. Nästan så man skulle fira med lite party imorgon! Men, jag väntar på pengarna som är försenade. Ingen har väl dött av att stanna hemma en helg, eller? ;)

Blogglusten blev visst inte större av Stockholmsvisiten märker jag nu, så jag kanske blir lite inaktiv ett tag. Håll till godo!
Puss



Dalarna, I'm back.

Hemma efter en otroligt rolig helg är jag nu!
Det har ätits hanoidumplings, Phô och smakrik fisksoppa, druckits smaskigheter som illrosa smultronbubbel, Fireball, Fernet och varm choklad + Minttu (YUM!), sjungits rösten av sig på K Karaoke, haft engagerade samtal om gud-vet-vad med en ordningsvakt (don't ask) och sist men inte minst, spenderats en bakissöndag på Bromma Blocks. Behöver jag säga att jag somnade ovaggat på bussen hem?


Ready for takeoff!


Morbror Kocken bjöd på underbar lasagne när jag kommit fram, med parmesan, ruccola och getostsås till! Delicious!

Takeoff.



Här sitter jag och är klar alldeles för tidigt. Hm.. Nothing wrong with that really.
Men nu är väskorna färdigpackade och jag är klar med allt annat också, så vad göra nu? Bussen går om knappt två timmar liksom.  Ohwell...

Får väl passa på att önska alla en trevlig helg, om jag nu inte bloggar nåt i helgen! Ska ni se Melodifestivalen? Jag kommer förmodligen missa den, men måste dock erkänna att jag blivit ganska besviken hittills. Visst, några bra låtar har varit med, men svenskarna röstar ju uselt! Sanna Nielsen i final, igen. Vad var det för speciellt med den här låten då? Jag tyckte bara den var en ny version av samma låt hon tävlar med varje gång, och det har ju inte funkat hittills... Kunde inte nykomlingen Walz fått hennes plats istället? Eller är hela Melodifestivalen korrupt?

Let's hope not... Men jag kan ändå inte låta bli att titta. Imorgon tävlar ju flera som verkar bra, och jag bara hoppas på, mitt bland all värdelös schlager och Bobby Ljunggren, en ny Salem Al Fakir-skräll. Och snälla svenska folk, låt det gå hela vägen den här gången så vi slipper skämma ut oss i Europa!

Vad tycker ni?

Estocolmo.

Heldag i Leksand blev det. Möte med coachen, spikade planer för framtiden (nu kan jag inte hålla på och ändra mig, för nu har jag bestämt mig för något och det blir nog grymt! Återkommer senare till vad), besök på skolan, igen, och pizzadejt med Ninni.

Imorgon bär det av till Stockholm, något jag längtat efter länge! Så nu måste jag sätta fart och packa. Skriver så sällan nu, för jag har inte inspirationen. Men under/efter Stockholmsresan tror jag den ska växa till sig lite ;)
Puss!


Stockholm 2008. Var på Operan med ES2 & ES3, gick då i tvåan. Den enda decent bilden jag har därifrån, haha!
Edit: Bilden är tagen under föreställningen "Askungen", där Malena Ernman spelade huvudrollen, innan hon var med i Melodifestivalen! ;)

Dark chili chocolate.

Så yummie låter min nya hårfärg. Tänkte liksom bara färga utväxten osv, men kolla vad mörkt det blev! But I think I like it.. ;)
Vad tycker ni?



Upp som en sol, ner som en pannkaka.

Stressad är bara förnamnet. Allt har gått snett hela dagen, och nu är jag försenad till ett möte. Hade tänkt laga till den där underbart goda pastasåsen jag gjorde förra veckan, men istället fick det bli müsli och yoghurt. Fancy...

Inte en chans att jag ger mig ut och går i det här skitvädret känner jag, jag är redan så frusen in i märgen att det skulle ta en vecka i ett tropiskt paradis att återgå till normal kroppstemperatur igen! Så, min snälla låtsaspappa kommer snart och hämtar mig. Jag kommer bli sen, men jag har inget val. Hade blivit ännu senare om jag hade gått dessutom.
Åh, önskar bara att den här dagen kunde ta slut.


Och dagen var ett enda lyckopiller.

Idag gjorde jag comeback på dagiset, i alla fall i några minuter. Blev bemött av ett helt rum med ungar som släppte allt de hade för att skrika mitt namn och springa fram för att kramas. Sen skulle Alice Tegnér-boken fram, så det var bara att ta av sig ytterkläderna och få famnen full med sjungande barn igen. Varmare välkomnande kunde jag inte få. Till och med de allra minsta, som är nya på dagiset, ville sitta nära, hålla i handen och kramas när jag skulle gå.
Men jag fick inte ens gå.

Dessutom fick jag reda på att jag förmodligen ska få jobba vecka 10! Alltså, både ett kärt återseende hos mina små kompisar, plus extra cash. Inte en chans att jag säger nej till den kombon ;)

Efter mötet la jag mig i solariet i 20 minuter, mycket avkopplande. Finns nog ingen större vardagslyx tycker jag, när det är kallt, blåsigt och snöigt ute. Att komma in huttrandes, stoppa in ett par tior i väggen och sedan bara lägga sig i ett varmt solarium och lyssna på radio. Det, är total avkoppling. Och en extra dos D-vitamin har väl ingen dött av såhär års? ;)


Just gotta' love it :)


Melissa Horn.

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig







Sankt Valentin.

Idag ska kärleken firas. Alla par är överförtjusta och köper presenter till varandra. Själv är jag pank och har ägnat dagen åt att städa och tvätta, ensam. Funkar bra för mig, eftersom att jag inte behöver en specifik dag för att visa kärlek till de jag älskar. Jag säger till min mamma att jag älskar henne varje dag, jag har ingen pojkvän att spendera pengar på och mina vänner vet att jag älskar dem (hoppas jag, haha! ;)).

Som sagt, den här dagen är allra roligast om man är i ett förhållande. Jag har inget direkt emot den, men jag tänker inte höja den till skyarna heller. Bättre att överraska med presenter när ingen förväntar sig det, istället för att vara förutsägbar på Alla Hjärtans Dag?
Hursom är jag glad att jag inte går i högstadiet längre, och deppar över att jag inte fått fem rosor från hemliga beundrare. Finns en anledning till att det är denna dag som flest personer begår självmord, hur hemskt det än låter...

Nej, nu ska vi inte vara såna!
För att byta ämne litegrann så vill jag meddela att jag fått upp ögonen för att sjunga igen! Har suttit sen igårkväll och sjungit på en väldigt fin låt och funderar på att ta efter mina fina vänner Erran & Nelly och spela in ett sångklipp, vad tror ni om det? Dock måste jag fixa en bättre kamera först... 


Körsång på Bohemian Rhapsody under 2009 års projekt.

Summerparty.

Ja, det är vad det blev i fredags! Jag och Erran drog på oss sommarkläderna, lät benen vara nakna och begav oss till det sandsprängda dansgolvet på Rättviks nattklubb, Bowlingen. Träffade roligt folk och dansade tills lungorna var fyllde med sand.

Här kommer bilder från kalaset, allihopa är lånade från Erran:


Förfest hos Erran, where we striked some funny poses... Vad sägs om klassikern "Älgko och jägare"? Snart på ett Top Model-avsnitt nära dig!


Christoffer and myself.


Ser ni sand-dammet som yr? Kan ju säga att jag KÄNDE den! Astma, here we come!


Träffade på Lin, från Paradise Hotel! Mycket trevlig tjej :)

Nu ska jag rengöra mina fina gyllene skor. De är nämligen sandigt gråa just nu...
Hörs senare!

This song is for everyone who's been fucked over by those close to their heart.

Enough said.

Energi.


Det är precis vad jag fått en massa nytt av, efter att ha gett mig ut i det halvkyliga, soliga vädret med stavarna i högsta hugg tillsammans med Erran! Välbehövligt, både för kropp och sinne, blir tokig mycket fortare av att sitta hemma nuförtiden!

Skulle egentligen gått förbi dagiset men känns lite sent nu, med tanke på att barnen börjar åka hem och jag vet inte hur länge min handledare jobbar, med tanke på att det är henne jag skulle träffa. Men imorgon måste jag ändå ner på samhället så då tar jag det då.

Nu: laga mat! Har massa färska championer över efter pizzabaket i förrgår så tänkte göra en pastasås av dem. Later!

Hmm, okej då.

Kan väl gå med på det.



Hilarious!

Jag älskar när man hittar nya, roliga klipp på YouTube. En kompis visade mig de här två, från Jack Vale. Underbart med pranks och lite sådär random humor! Check them out!






Some days it's not worth trying. Some days I just stay in bed.


Njae, det hände inte mycket idag. Har ju knappt jobbat förra veckan men är ändå halvt slutkörd, så ja, jag kanske behövde en dag i sängen.
MEN, jag bloggade lite kort och lamt imorse, och ändå har massor med folk tittat in idag? Riktigt kul, men förstår inte varför? :D
Anyway, nu bakas det pizza här hemma. Damn, tröttnar aldrig! För två veckor sen blev det pizza 3 dagar i rad, och förra veckan Bosporen-pizza 2 gånger. Den här veckan startar inte nyttigare, nej... Tur att man har så fina promenadstråk i närheten! ;)

It's a new day, it's a new dawn.

Ny vecka. Ska försöka få det lite snyggt här hemma, beboeligt liksom.
Men först - fixa god frukost!
Idag får det bli smoothie, Proviva och knäckebröd med enrisrökt cognacsmedwurst. 

Soon everybody will ask what became of you 'cause your heart was dying fast, and you didn't know what to do.

Bra kväll igår! Trevliga människor och nya ansikten, alkohol i olika former men kontrollerat. Kändes tajt.
Frukost på Siljan med Ninni, tåg & solskenspromenad hem. Lång dusch, och eftersom att jag somnade med smink fick det bli en djuprengörande ansiktsmask på det. Mitt ansikte är som nytt igen.

Nu sitter jag mest och njuter och myser med lite Death Cab. Missade även Melodifestivalen igår så jag väntar på att se reprisen vid 23.25. Korkat att svtplay inte lagt upp det ännu. Men förmodligen för att locka tittare till reprisen, eller?
Har med flit inte kollat upp något om vad som hände igår på tävlingen, allt för att göra det mer spännande!

Avslutar med bästa låten ikväll.
Puss


In a hurry.

Ja, det är ungefär vad jag är nu.
Ikväll blir det hejdå-fest för Ylva som flyttar tillbaka till Spanien (i ett halvår men ändå) och även för utbytesstudenten Ninas pojkvän, som från början är från Leksand men som nu ska flytta ner till henne i Australien! Romantiskt värre :)

Har precis tagit en långpromenad, för den friska luften och ljusets skull (det har blivit min nya drog, promenader! Haha) och även för att handla hem lite grejer, stackars mamma ligger och är förkyld. Men nu är det party-fix som gäller! Hejdå-festen kommer ju förmodligen sluta på Baren och jag blir nog kvar i Leksand över natten, men nu måste jag sätta igång!
Puss på er!


Ylva och jag på Baren några dagar innan studenten!


När vardagen är tråkig och innehållslös...

...så får man faktiskt ha en sån här bakgrundsbild på datorn!



Knocked up.

Drömde sjukaste drömmen inatt, en sån där riktigt verklig också som förmodligen kommer förfölja mig hela dagen.
Jag drömde att jag var gravid. Visst, det har jag drömt förut också. Men i den här drömmen var det extra verkligt och så skulle jag föda ett visst datum, jag var jättenära den dagen. Och mamma var inte hemma, jag hade ingen aning om vart hon var. Jag visste inte vem som var pappan heller.

Men på utsatt datum åkte jag in på akuten och fick sitta där alldeles själv i väntrummet med min stora mage, då en väldigt gullig kille tog kontakt och var väldigt hjälpsam. Jag blev kär på direkten, han var så himla snäll och omtänksam och dessutom väldigt good-looking. När jag satt där gick vattnet och en sköterska placerade mig i en rullstol och kastade mig sedan på en jättemjuk säng. Då fick jag panik. Jag skulle för fanken föda barn! Hur jävla ont gör inte det? Så jag frågade skräckslaget exakt hur hemskt det skulle komma att bli, men sköterskan proppade min mun full med salva som tydligen var en slags drog som skulle ta bort smärtan. Men jag frågade om inte barnet skulle fara illa och komma ut drogpåverkat, men hon hävdade att jag var så pass ung att jag inte skulle överleva utan det. Scary!

Där någon gång vaknade jag av att Ninnis mobilalarm ringde. Och jag undrade fortfarande vart den underbara, hjälpsamma killen tog vägen.
Sen började jag fundera, är det inte lite häftigt? Jag vill nog bli mamma en vacker dag, och kommer då ha en liten människa i mig, en liten människa som kommer att betyda hela livet för mig, men, en människa jag inte träffat än? Hur kommer han/hon att vara?



Önskar att jag ägde en kamera som inte laddar ur av att startas...

...för då hade jag kunnat publicera mycket roligare bilder! Kanske även outfitbilder? Men än sålänge får ni dras med cambilder!
Igår tog jag & Ninni en repris på Bosporen, med pizza, vin och massa prat. Jag klädde mig riktigt after work-igt i beigea skjortan och blev inspirerad på Kenzas blogg till att ha uppsatt hår. Hon var ju så galet fin på Finest Awards! Dock fick väl inte jag till det lika bra, men lika glad för det var jag.



Deep talk.

Kom att tänka på en sak igår.
Det var så underbart att träffa alla människor igen, jag har verkligen saknat jämnårigt umgänge den senaste tiden.
Och där har vi det igen. Saknad. De tre senaste inläggen på bloggen handlar om att jag saknat eller kommer att sakna något. Jag känner mig så tom. Har verkligen tvingat mig att sysselsätta mig själv ända sedan jag slutade på dagiset i måndags. Tagit långpromenader, gått i affärer, gjort lite hemmasysslor, åkt till Leksand. Men idag mådde jag inte helt hundra, så jag bestämde mig för att ta en lugn dag. Och vad gör jag? Proppar huvudet fullt med tv-serier och chattar med folk. Inget fel med det. Men jag tycks inte kunna bara sätta mig och läsa en bok, eller göra något annat som involverar tystnad.

Jag antar att jag känner mig ensam. Även fast jag pratar med folk dagligen, känner jag mig så fruktansvärt ensam. Vet inte om det har att göra med att jag inte går i skolan längre, eller om det helt enkelt är så att jag saknar att ha någon att sova bredvid om nätterna, men jag känner helt klart att det är något som fattas mig. Ett tomrum som varken roliga partykvällar eller romantiska tonårsserier kan fylla. Jag behöver andas ny luft och se nya ställen. Hitta något som fyller tomrummet. Men jag vet inte vart jag ska börja.



Kärt återseende.

Igår besökte jag Leksands Gymnasium. Det var trevligt, men kändes konstigt. 4 andra från gamla klassen var där, och jag fick en massa kramar av nuvarande ES3orna. Vi satt packade som sillar vid ett enda bord i kafeterian och jag åt panpizza med Ninni till lunch. Sen gick jag på körlektionen och fick träffa gamla lärare igen, kramkalas även där. Sedan blev det after work x2, först semla på gårdscaféet med ett stort gäng, sedan ett glas vin på Bosporen med ett betydligt mindre gäng, nämligen jag, Erran, Ninni & Linda. Där vi satt och diskuterade människor och varvade vinet med tilltugg i form av vitlöks- och chilimarinerade oliver. Ville inte åka hem.


3 år gammal suddig bild på skolans kafeteria, haha. Massor av timmar har spenderats här... Och det känns tomt att inte se det varje dag längre.

Goodbye, Mazarinen.



Igår gjorde jag min sista dag på dagiset och fick denna fina plansch med massor av bilder på de små, plus ett presentkort. Så fint! Min tack-present bestod i ett pussel till barnen och Merci-askar till fröknarna, tror det uppskattades. En av småtjejerna reagerade med ett "Katt, Ela! (Tack Micaela!)" och hoppade jämfota, fnittrade och klappade händer åt pusslet. 

Direkt efter att jag sagt hejdå och fått massa småbarnskramar vid dörren bar det av till arbetsförmedlingen på möte, sedan gick jag 20 minuter hem. Men väl hemma, granskandes den fina avskedspresenten, kom tårarna. Fy, vad jag kommer sakna det där stället!