Huvudbry.

Jag är väldigt ambivalent gällande mitt hår just nu. Från början har jag cendré-färgat hår (eller råttfärgat om man så vill), men jag har färgat det mörkt sen i 8an. Innan dess, lite mörkröda toner. Nu, eller ja, i februari, har jag blivit ljushårig för första gången, men nu är jag lite kluven som sagt. Finns så många andra snygga hårfärger och nyanser, och jag tröttnar så lätt!

FAST, en plan har jag, och nu vill jag höra vad ni har att säga om det!

Såhär ser mitt hår ut nu:




Om jag inte gör det ljusare så är första steget att bli rödhårig (för det måste jag ju ändå bli om jag vill färga det mörkt i framtiden):



Och sen färgar jag det mörkt:




Vad tycker ni ser bäst ut?


(Alla bilder är bilder på mig, jag har bara gjort om dem)

With God as my witness.

Jag vill alltid säga godmorgon vid den här tiden. Egentligen vaknade jag vid 11, men känner mig fortfarande sömnig, trots frukost och en riktigt perfekt kaffe. Och klockan är snart 14.00 liksom... Tur att jag förhoppningsvis har jobb snart i alla fall.

Idag har jag lovat att fixa lite bloggdesigner åt några läsare, så ska ta itu med det, var längesen jag fick göra det så det ska bli kul! Och om jag orkar ska jag pyssla lite i mitt rum också, men tyvärr är det lite för lätt att fastna framför datorn... Hursomhelst, ska börja med designerna nu, så jag langar en bra låt som jag gick och sjöng på hela dagen igår!
Puss




00.13, The Pretty Reckless.

Nej, nu tänker jag säga godnatt. Låg vaken hela natten och gick upp vid 6, det är inte okej! Och det tar sig i uttryck genom att mina ben värker något otroligt mycket! Snälla, säg att det är växtvärk?

Ikväll säger jag godnatt med bilder på en annan snygging, nämligen Taylor Momsen. Hur sjukt snygg är inte hon i sin rockiga stil? Mycket bättre än den förra, tummen upp!
Sleep tight!













Förtydligande.



Självklart tycker jag också att man ska vara kär och galen, och inte bara nöja sig med trygghet. Är man inte uppöveröronen himlastormande kär duger det liksom inte riktigt. Det enda jag stör mig på är folks ständiga, oavbrutna sökande efter filmisk, evig kärlek, personer som liksom inte kan vara ensamma utan desperat måste bli älskade, för att "det är lösningen på alla deras problem". Det är sån mentalitet jag inte klarar av. Ledsen om jag är rörig när jag skriver, men jag blir sån när jag har något, enligt mig, viktigt att säga. Hope you all got my point...

Shakespeare har förstört synen på verklig kärlek.

Nja, exakt så illa är det väl inte...
Men, vad jag menar är, att det är alldeles för lätt och för vanligt att bli kär i kärleken. Det har hänt mig alldeles för många gånger, och det är svårt att inse det själv. Man vill ju att det ska vara och se ut på ett visst sätt, och blir ledsen när det inte gör det. Och hur kommer det sig?

Jag tror att det beror på bilden vi får av tvåsamhet redan som barn. Redan långt, långt bak i tiden romantiserades bilden av kärlek, tillexempel av Shakespeare, med sin Romeo och Julia. Gränslös, obotlig, romantisk kärlek, hur många versioner på det har vi inte sett genom åren? Allt pekar på att man ska vara två, annars är man inte lycklig.

Hur såg trenden ut för tio år sedan? Jo, Carrie Bradshaw, den perfekta bilden av den perfekta singelkvinnan, var de flesta tjejers förebild. Hon försörjde sig själv, bodde själv i en egen lägenhet mitt i New York och hennes största kärlek var Manolo Blahnik's och sina tre bästa vänner. Men vad ser vi på teve idag? Desperate Housewives, och lyxfruar från Sverige, Norge, Danmark. Kronprinsessebröllop. Är man singel tycker folk synd om en. Ska det vara så?

Misstolka mig inte nu, jag tyckte jättemycket om prinsessbröllopet och deras kärlek är med all säkerhet äkta, och jag har absolut inget emot kärlekeni sig! MEN, det enda som verkar betyda något nuförtiden är att bli himlastormande kär. Och folk blir desperata. Numera kan man skräddarsy "den perfekta mannen/kvinnan" på moderna dejtingsajter. Men ibland undrar jag om folk glömmer stanna upp och känna efter. Vill jag verkligen försöka bli kär och gå över lik för att bli det, eller mår jag kanske bäst av att vara ensam ett tag?

Jag var där för inte så längesedan. Så otroligt gärna ville jag bli kär, sådär som i gammaldags filmer. Och hur många resonerar inte så? Men, gör man det så är man faktiskt kär i kärleken, tycker jag. Om jag råkar hitta någon jag gillar, vi går bra ihop och blir kära, så är jag lyckligt lottad och då känns det lite som på riktigt. Du kan inte hitta kärleken, den hittar dig.

Nu kanske jag rört ihop allting, men vad jag i grund och botten ville få sagt är att alla romantiska filmer misshandlar vårt psyke på ett eller annat sätt, om man tar dem på alldeles för stort allvar och tror att verkligheten är som på film (jag har alltså egentligen ingenting emot varken Shakespeare eller kärleksfilmer). Vi måste sluta jaga kärleken, och framförallt sluta tro att vi inte kan vara lyckliga förrän vi hittat en partner. Istället borde folk hitta, öppna och älska sig själva, då kommer någon annan så småningom göra det automatiskt. Det är jag nästan säker på.


Borde man vara rädd, eller smickrad? ;)

Jag hade inte helt fel när jag döpte ett blogginlägg till "Tillägnat mina stalkers" häromdagen... Ungefär såhär ser sökstatistiken ut på mitt namn VARJE VECKA...

(Klicka på bilden)



Söta bloggläsare.

Hejsan... alla bloggläsare...
Ha det så kult på min blogg!


Haha förlåt, har fått "Filip hälsar" på hjärnan just nu, vart man än går skämtas det om den stackars ungen så who blames me, really?
Hursomhelst, nu har jag precis kommit hem från jobbcoachen igen och det enda jag hunnit göra är att svara på alla era kommentarer, ni som läser är verkligen hur söta som helst! Blir så glad för alla gulliga kommentarer, fortsätt med det ;)

Dessutom har jag hunnit med att svänga ihop en pannkakssmet, har kommit på att det finns nästan inget godare än nystekta pannkakor med smör och socker, så vänta bara, snart är jag överviktig! Men, jag säger som min kära vän
Erran, "Ät medan du är smal". Så sant! Jag menar, varför ska man kämpa med att hålla en idealvikt? Man blir gladare av god mat!

Slänger upp en suddig bild (ja, alla har inte flashiga systemkameror...) på dagens klädval och skriver mer senare.
Puss!


Frusen fashionoholic.

Hallå!
Vet att jag skriver första inlägget rätt sent varje dag, men på helgerna blir det oftast så eftersom att jag har annat för mig, sover länge och så är mamma hemma och vill använda datorn.

Det har blivit så outhärdligt ruggigt ute! Jag kan knappast tro att det fortfarande är sommarmånad, för det känns väldigt september-aktigt. Jag tar varma duschar, klär på mig lager av stickade och mjuka kläder, virar in mig i filtar, dricker stora koppar vaniljte och läser ELLE. Det är väl ungefär vad jag gjort idag. Mode är min nya, stora passion, min last, och alla modemagasin har samma påverkan på mig som Playboy har på det manliga könet. Eller ja, nästan.

Trenderna som intresserar mig mest just nu är "rebelliska skolflicksstilen", plisserade kjolar och blusar med hög krage till material som lack och transparenta tyger och gärna höga stövlar till. Jag älskar Proenza Schouler t.ex!

Proenza Schouler


Alexander Wang


Tror även att jag är lite smygförtjust i nya minimalismen som är på väg (trots att jag egentligen gillar haute couture), med designers som Stella McCartney och Céline (tänker då främst på Phoebe Philos kreationer) i spetsen.

Céline



Stella McCartney


Och till sist måste jag bara säga, WOW, Diors höstkollektion är SMASHING! Älskar chiffongklänningarna, skinnstövlarna och färgerna. Jag är kanske är en Dior-tjej, eftersom min absoluta favoritparfym alla kategorier kommer därifrån och jag är på andra flaskan just nu...

Christian Dior


(Alla bilder är givetvis tagna från
style.com)

Vet att jag inte direkt skrivit om catwalk-mode förut, men det är som sagt ett nytt, starkt intresse hos mig och höstens trender är såå härliga! Någon som har lust att donera några tusen till mig..?

Sleep tight ♥

Har fram tills nu kollat på Bröllopsfotografen med mamma, och måste säga att den levde upp till mina förväntningar. Lyssnade litegrann på när Ulf Malmros sommarpratade i P1, där han berättade om alla händelser i hans liv som till slut ledde fram till denna kritikerrosade film. Den var speciell och kändes väldigt varm, jag gillade att man kunde relatera till alla karaktärer ganska på en gång men att man samtidigt inte hade en aning om vad som försiggick i Robins huvud.

Säger godnatt med lite bilder på världens sötaste Kristen Stewart. Hon känns så härlig, så äkta, och har ett så unikt utseende och inspirerande stil, samtidigt som hon verkar väldigt jordnära för att vara en Hollywood-kändis. Sånt gillar jag!








Onsdag och torsdag, vår favoriträtt. Då vill jag ha fläskkotlett.

Fläskkotlett hit och fläskkotlett dig, ni får ursäkta mig ICA, era reklamer brukar vara ganska träffsäkra men nu har ni förstört mig! Stod i duschen, sjöng om fläskkotletter. Sminkade mig, hade fläskkotletts-serenaden på hjärnan. Trippade runt i högklackat, nynnade på fläskkotlettsvisan. Gick in på KONSUM (!), tänkte på fläskkotletter. Inte okej, ICA!


Erikshjälpen och chokladmousse. Och Brad Pitt.

Idag gick jag faktiskt upp riktigt tidigt (mamma väckte mig 9.30...), åt nudlar till frukost och åkte sedan ner på Rättvik för att strosa omkring på Erikshjälpen och handla. Sen gick jag vidare till min lillebror och sjöng karaoke. Sen åkte jag hem och kollade på några avsnitt av Vänner. Sen gjorde jag chokladmousse som jag och mamma ska äta till Bröllopsfotografen ikväll. Typ så, har min dag sett ut. Inget särskilt intressant, med andra ord.

Hursomhelst, kollade som sagt på Vänner, bland annat avsnittet där Brad Pitt gästspelar. Och O-M-G, har jag verkligen missat hur otroligt snygg Brad Pitt egentligen var för ett par år sedan? Daaamn! Måste bero på att han inte alls är lika het längre...





Bara jag som ser den enorma skillnaden? Och NEJ, han är INTE snygg i skägg, skägg är aldrig snyggt!

Tillägnat mina stalkers ;)

Berätta tre saker som människor skulle bli förvånade över att veta om dig?
- Jag samlar gärna på saker. När jag var liten var det prinsesskronor och serietidningar, numera är det Converse-skor, parfymer och DVD-filmer.

- Jag älskar att läsa och läste min första bokserie på 8 tjocka böcker, "Miranda-böckerna", när jag gick i första klass. Sen har jag läst alla Harry Potter-böcker, men femte tog mig ett år att läsa pga förlorat intresse och för många sidor... Hursomhelst har det flitiga och tidiga läsandet gjort mig till lite av en språkpolis.

- När jag började skolan var det bara på prov, eftersom att jag är född så sent på året. Men mina lärare tyckte att jag var så smart att jag fick fortsätta!

Hur vill du helst att andra ska vara?
Pålitliga, ödmjuka, och helst inte ta sig själva på för stort allvar.

Hade du något smeknamn när du gick i skolan?
Ela, Miccan, Mix.

Beskriv dig själv med 5 ord?
Tankspridd, uttrycksfull, kreativ, envis, analytisk.

Trivs du där du bor?
Ja, i den här lägenheten ja. Bättre än den förra. Men jag flyttar gärna till en större stad.

Tycker du om någon just nu?
Jag tycker om många just nu, och det vet de hoppas jag! :)

Har du många framtidsplaner?
Ja, alldeles för många faktiskt. Men alla handlar om att göra någonting meningsfullt och arbeta kreativt.

Beskriv hur ditt drömliv ser ut?
Rikt på vänner och kärlek, jag jobbar med något jag trivs med till 100% och ett plus i kanten vore ju att få vara ekonomiskt oberoende.

Har du ett bra självförtroende?
Jodå, men för mig är det viktigare att bygga upp självkänslan, den är ju själva grunden, och jag tycker jag lyckas rätt bra med det. Självförtroendet är ju mer inriktat på en viss grej och kan förstöras av endast elaka ord om inte självkänslan är okej.

Vad har du för intressen?
Musik, filmer, serier, böcker, umgås med mina fina vänner, att festa lagom.

Vilken är din favoritmat?
Kinesiskt, mexikanskt, italienskt. Jag är inte så kräsen.

Vad har du för motto?
Stå för det du gör och lär dig av dina misstag. Och kometer är faktiskt för smarta för att förinta en planet som redan är på väg mot undergång.

Hur var du som barn?
"En envis teaterapa" kommer jag ihåg att jag fick höra en del. Och det stämmer väl kanske fortfarande... Men jag var nog faktiskt ganska snäll, min lillebror var tydligen bråkigare.

Vad tycker du om fildelning?
Helt okej, speciellt med tanke på att många artister är okej med det, och de enda som inte är det är de som redan har en massa miljoner på kontot.

Varför bloggar du?
Annars finns jag inte?

Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
Vänskap kan hålla för alltid, när det gäller kärlek är jag mer tveksam, om man bortser från kärleken från familjen osv. Så vänskap betyder mer för mig.

Vad kan man leva utan?
Facebook.... not! ;) Jag lever annars gärna utan mygg och sånt äckel.

Vilket är viktigast hos din partner?
Att jag kan lita på honom, att vi trivs ihop och har samma humor.

Hur ofta lagar du mat hemma?
Pass..

Vad skulle du göra med ett friår?
Skulle vilja påstå att jag har ett friår just nu, eller i alla fall ett frihalvår. Men jag jobbar gärna lite.

Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
Kinas förmodligen.

Är du pinsam på fyllan?
Det pinsammaste jag gjort är väl att säga "guuuud vad jag är fuuuulll!" lite för många gånger, annars blir jag oftast inte så full.

Hur ser folk dig?
Det vet jag faktiskt inte, men kan hända att de missuppfattar mig när de tar mina skämt på allvar och i så fall tror att jag är helt annorlunda mot vad jag egentligen är.

Människa som gör dig enbart ledsen?
Fanns en, men jag skar av den personen från mitt liv och det är nog det bästa jag gjort på länge.

Människa som gör dig enbart glad?
ENBART glad är ju ärligt talat att ta i, men det skulle i så fall vara mina närmsta vänner, jag nämner inga namn för ni vet vilka ni är!

Värsta känslan?
Besvikelse, ångest och att inte bli tagen på allvar.

Favorit tv-program?
Måste jag seriöst välja ETT? VännerOneTreeHillSugarRushVeronicaMarsSexAndTheCity säger jag i så fall!

När grät du senast?
Idag. Jag är jävligt blödig när det gäller sorgligheter på tv/film.

Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Jag skulle vilja ha liite mer motivation till att göra viktiga saker, och lite mer pengar.

Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
Jag har faktiskt gjort en massa saker det senaste året bara som jag inte vågat innan, men velat göra. Piercat mig, sagt ifrån ordentligt till folk som behandlat mig illa, sjungit solo på projektet. Fast jag skulle vilja hoppa fallskärm, men där handlar det inte om att jag inte vågar utan snarare om att det är svårt att få möjligheten.

När blir man vuxen?
När man flyttat hemifrån och betalat sin första hyra. Phew, jag är alltså fortfarande tillåten att titta på Disney Channel!

Vill du säga förlåt till någon?
Nej. Finns ingen anledning.

Vem är din hjälte?
I min närhet: min morbror. Han har varit på jordens alla kontinenter, bosatt sig i ett kloster med buddhistmunkar, lagar världens godaste mat, kan få vem som helst att skratta med bara ett fåtal ord och är dessutom den mest jordnära personen jag känner.

Annars: Tyra Banks! Kom igen, hon har jobbat i massor med år i en snedvriden bransch som tar kål på folk, men är idag världens härligaste människa med alla tårna på jorden och vill inget hellre än att hjälpa unga tjejer med självkänslan. Det kallar jag förebild!

Vad skulle du helst vara - snygg eller lycklig?
Att vara snygg är allt! Nej, jag är väldigt mycket hellre lycklig, är man lycklig bryr man sig ju i alla fall inte om vad man själv eller andra tycker om ens utseende.

Vad är lycka?
När man har så pass hög självkänsla att man tål att folk driver med en, vet att man kan klä sig och se ut hur fan man vill men ändå vara accepterad och älskad och att elaka ord bara rinner av en, man vet ju själv att de inte stämmer. Att man accepterar sig själv precis som man är, vet om sina svagheter och styrkor. Och dessutom när man känner sig älskad på riktigt.

Vilka personer beundrar du?
De jag nämnde som mina hjältar, min mamma, kloka personer. Och min lillebror är faktiskt egentligen väldigt stark, så honom beundrar jag också.

Vem var din första kärlek?
Billie Joe Armstrong, we were lovers ;) Kanske inte, men jag var hopplöst tonårsförälskad i honom.

Vem har makten i ditt liv?
Nuförtiden är det jag. Livet är för kort för att låta andra styra min bil, så att säga. Jag tänker inte sitta i passagerarsätet och titta på.

Har du någon dold talang?
Jag kan vifta på öronen? Och jag har faktiskt knäckt alla jag spelat mot, tjejer som killar, i Tekken.

Har du någon fobi?
Fiskar är det läskigaste jag vet! Ormar är inte heller så mysiga, men spindlar har jag faktiskt inget emot till skillnad mot många andra.


Slumrar.

Den här dagen är minst sagt suddig. Vet inte om jag är sjuk, på väg att bli sjuk eller bara sjukt trött. Vaknade jättetidigt och var pigg men när jag ätit frukost vart jag så trött att jag inte ens orkade gå och lägga mig (!). Då är det fan illa alltså...

Hursomhelst gick jag och la mig, efter en halvtimme, och sov/slumrade till halv 3! Sen har jag bara legat i soffan och kollat på diverse teveprogram, men jag har inte riktigt memorerat vad jag sett. Är alldeles snurrig i bollen.
Därför har jag alltså inte skrivit än!

Men jag utlovar en par inlägg till ikväll, så håll utkik!
Puss


Konnichiwa / 今日は !

Jag har tydligen fler än en läsare från Japan! Kanske dags att lägga in en översättare på bloggen?


Får man vara såhär trött?

Åååh vad jag är trött! Nollningen igår var helt okej, själva höjdpunkten var ju att träffa alla gamla och nya esteter, det var trevligt och alla var så gulliga, sprang fram och kramades och var allmänt glada att se mig. Känns som jag lämnat positiva avtryck i estetkällaren alltså!

Kom hem sent, gick upp tidigt och åkte till Falun igen, till min jobbcoach. Var där längre än vanligt, pratade om allt möjligt, kom in på sidospår om bl.a personlig utveckling och självkänsla men jag fick i alla fall hjälp med ett bättre CV och personligt brev än det jag hade. Ska bestämma en dag inom 2 veckor då jag ska springa runt och dela ut dem till utvalda arbetsplatser och hoppas på det bästa, wish me luck guys!

Sen jag kom hem har jag mest bara varit otroligt sömnig, ätit lyxbaguetter till lunch och kollat på (slumrat framför) tvn. Så ikväll lägger jag mig tiiidigt och sover läääänge!


I förbifarten.

Dagen har ägnats åt att fika med sötaste Josefin i Leksand, väldigt mysigt måste jag säga! Så länge sen jag träffade henne så det var kul att ses igen :)

Nu ska jag strax steka lite pannkakor åt familjen innan jag åker tillbaka till Leksand för att träffa alla gamla kära och okära esteter på nollningen av de nya ettorna! Kommer bli spännande.

Det var mest det jag hann skriva nu, men ville ändå slinka in en liten uppdatering. Hörs imorn!
Puss


weheartit

Inspiring.











Stentvättat, högklackat, high fashion, knästrumpor, slokhattar, Lady GaGa.

Hearing damage.

Känns som att det fortfarande är, typ, tidig morgon. Är sjukt trött, fastän jag la mig tidigt och vaknade sent. Drömde skitdrömmar som jag brukade göra för ett tag sedan, så nu har jag lust att sova lite till så att jag kanske drömmer något trevligare.

Dagen är ett oskrivet blad, vilket jag trivs med. Tänkte ta en kaffe, en långdusch, läsa lite i min nya bok och äta lunch precis som jag vill ha den, alldeles i min egen takt. Sen kanske vi åker till Mora, om allt vill sig väl.

Det regnar ute, kanske även därför jag är lite dyster. Mår fortfarande lika bra som igår och som jag gjort de senaste veckorna, men är bara lite låg just idag. Därför lägger jag upp en låt som matchar mitt humör. Thom Yorke är dagens hjälte.


Happyface.

Blev inget skrivet igår, jag hade fullt upp med att städa och sedan umgås med Ninni. Vi hade en awesome söndag, och idag började hon trean. Jag är alltså officiellt en föredetta-estet. En ES4'a. Känns... bara allmänt konstigt.

IDAG var jag hur som helst hos min jobbcoach i Falun, och jag går alltid därifrån med ett leende på läpparna! Det var i och för sig andra gången jag var där nu, men jag blir alltid lika inspirerad och fylld med energi! Jag fick göra en massa personlighetstester och kom fram till att det bästa jag kan göra i framtiden är att starta eget företag där jag får jobba med något kreativt och med mycket människor, utan alldeles för mycket regler och rutiner. Låter som det passar mig perfekt!

Men jag känner verkligen att jag befinner mig i ett sådant flow just nu, är fånigt glad hela tiden och känner att det mesta går min väg nu. Because I'm worth it.






Eh, ja.





Okej, då vet jag alldeles säkert vem som är min kändisdubbelgångare. Tror ni jag kommer in på hippa fester i Hollywood nu?

Synd bara att hon är så korkad...

Min humor.


Stuck between my tounge and my teeth.

Du heter: Micaela
Smeknamn: Ela, fast oftast inget alls

Låt som när du är ledsen sörjer till: Beror på situationen, men oftast något argt faktiskt. From first to last eller Boxcar Racer.

Beroende av: Teveserier...

Vad tror folk om dig? Verkar som att folk tror att jag har världens lättaste liv och inga bekymmer alls och att jag därmed är naiv och blåögd.

Stämmer det? Nej, har någon det så bra? Jag vill bara inte skylta med hur jobbigt allt kan vara ibland.

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår, och hur jag tänker, att jag är smart typ. Ofta för mitt smink också.
Brukar du skratta för dig själv? Bara om tvn är inblandad

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Nähä xD jamen okej! Haha"

Var bor du? Rättvik

Trivs du där? Hyfsat. På vissa ställen, typ hemma, hemma hos kompisar, i vissa affärer, på Bowlingen. Men inte omringad av raggare på OK-plattan under v.31, det är det värsta stället på jorden!

Hur svarar du i mobilen? Hallå/Jaa/Micaela Bergne

Vem ringde du senast? Anna

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att hon köpt en ny telefon
Antal timmar sömn inatt: 10 tror jag.

Sov du ensam: Ja

Brukar du komma i tid: Njaa.. Beror på hur viktigt det är.
Hur känner du dig nu: Otroligt jävla uttråkad, varför skulle jag annars svara på en massa dumma frågor?

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vitt, grått.

Vad tycker du om fötter: De är inte så användbara när man sover. Annars är jag rätt glad att jag har ett par.

Vad saknar du: Sommarvärmen, en del esteter, pengar...

Hade du en bra kväll igår: Ja!

Favorit dryck på morgonen: Vatten
När brukar du oftast gå och lägga dig: Nuförtiden blir det mellan 0.00-02.00

Är du blyg? Egentligen, men oftast skiter jag i det och är jävligt oblyg istället.
Sysslar du med någon idrott: Jag bloggar...?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Det har inte hänt mig, men kanske.

Är du nöjd med ditt liv: Jag hade inte sagt nej till ett trevligt jobb och egen lägenhet.. Annars är jag nog faktiskt det.

Är du bortskämd: Inte speciellt. Jag betalar alla mina saker själv, får endast små bidrag av mamma när det är riktiga nödlägen. Men jag sätter mig alltid vid dukat bord och blir serverad hemlagad mat, så på så sätt är jag väl lite bortskämd
Vad gör du i morgon: Bakar pizza med Ida!

Vad är det värsta du vet? Jag har fiskfobi... Alltså, jag kan äta fisk men inte titta på levande sådana, i alla fall inte om de är fula. Men det absolut värsta jag vet är falska människor, som jag tyvärr råkat stöta på lite för många gånger.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Helt klart ja!

Vad är det finaste du fått? Mina närmsta vänner.
En speciell dag du minns: Studenten <3

Du samlar på: Parfymer, böcker, DVD-filmer.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Erran eller Martina, eller så pratar jag med min mamma.
När grät du senast: För några dagar sen kanske? Minns inte.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Skämma bort min mamma och mina vänner. Resa. Och säkert vara nobel och skänka en del till välgörenhet.

Vill du gifta dig: Har inte direkt funderat så mycket på det förut, men börjar väl känna mer och mer att det vore underbart. Med rätt person.
Vill du ha barn: Kanske.

Är du musikalisk? Det vill jag tro att jag är, annars är det synd om resten av Wrong Channel.

Vad dricker du helst när du är törstig: Kolsyrat vatten, eller bara vatten.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej, jag bor med min mamma och min pappa bor i himlen.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Nej, men jag gjorde när jag var liten.

 


Dressing bad's like loving you, there is nothing I haven't worn.

Gårdagen var också trevlig och fin. Vi repade, ehm ja, en låt, sen stack vi hem till mig och spelade Monopol, med varsin godispåse och massa chips. Vi skrattade tills vi kiknade, så som vi brukar göra, även i replokalen.

Idag var det tänkt att jag skulle träffa Erran, men hon var tyvärr dubbelbokad så det får bli någon annan dag istället. Så nu funderar jag för fullt på vad jag ska göra. Sitter här och sjunger med i min favoritspellista på Spotify och äter överblivet godis från igår (och jag gillar inte ens godis!). Det är fredag och många av mina vänner ska ut och festa ikväll. Men jag orkar verkligen inte, har dessutom en envis infektion i kroppen.

Förresten, vill ni ha fler besökare till er blogg? Det är jätteenkelt och helt gratis och min statistik har skjutit i höjden sen jag började med det! Gå bara in på
den här länken och följ instruktionerna! Busenkelt! Det går helt enkelt ut på att du får poäng genom att läsa bloggar, och dessa poäng omvandlas i ett visst antal garanterade besökare på din blogg!


Tiden försvann.

I flera timmar satt vi, jag och världens bästa Ida, och pratade om allt. Tog igen tappad tid, återknöt till varandra, det hann bli mörkt utomhus och det slutade regna. Prat, skratt, minnen, framtid. Som jag längtat efter dig, fina vän! Tiden gick så snabbt att klockan helt plötsligt inte var halv fem, utan nio. Då åkte jag hem och gick och la mig tidigare än på länge. Och hur glad som helst.


Äntligen


Nu åker jag ner på Rättvik och träffar finaste Ida! Later!

En liten kommentar på förra inlägget...



Det värmer mycket att få höra! Och jag inser hur mycket jag kommer sakna estet... :(

Just an ordinary tuesday.

Blev ju inte många inlägg igår eller idag, vilket jag tänkt, men jag hade fullt upp med annat.

Idag har Wrong Channel
äääntligen repat igen! Var längesedan nu, och vi bestämde bland annat att vi ska göra en helgrym cover på.. Ja, det får ni veta när ni hör den på radio ;)

Kom att tänka på en sak idag. Jag klarar inte av människor som tar sig själva på för stort allvar, men som samtidigt vägrar att ta ansvar för det de gör. Såna som gnäller på att alla andra är dumma i huvudet, men som samtidigt är naiva nog att tro att någon annan kommer lyfta upp dem när de är nere. Såna där som bara mår dåligt hela tiden, men vägrar göra något åt det. Eller ännu värre, är helt stensäkra på att problemen försvinner med lite piller. Kom igen. Är de så rädda för att rannsaka sig själva? Att se sig själva i vitögat, att faktiskt ERKÄNNA att det inte är alla andras fel att de mår dåligt. Att man kanske mår sämst av att alltid tycka så jävla synd om sig själv? Och att man förstör för sig själv genom att vägra erkänna sina fel och brister?

Nej, skärpning, alla deppiga, naiva människor! Jag vet hur det är, jag har varit där alldeles för många gånger. Jag har tyckt otroligt synd om mig, trott att folk var dumma i huvudet när de inte tyckt lika synd om mig, gnällt på folk, känt mig osynlig och deppat ner mig, halvt för syns skull. Men det var för 2-3 år sedan. Sen lärde jag mig att den enda som kan få mig själv att må bra, är jag! Ingen kärlek i världen kan få en att känna sig 100% lycklig, om den inte är från dig, till dig, till att börja med. Att desperat skaffa pojkvän/flickvän är alltså ingen lösning på problemen, även om det kan kännas så i början. Det finns inga utvägar eller genvägar i livet, så ta tag i problemen. And pills are not the way to do it...

Det var väl mina, möjligtvis lite osammanhängande sådär efter midnatt, insikter för dagen. Nu ska jag sova eller nåt annat kul. Puss!


I want to paint it black.



fashion, put it all on me.


Freedom Writers.

Var det någon mer än jag som kollade på film på fyran nu ikväll? Det gjorde jag, och jag kan berätta att jag fått en ny favoritfilm, och jag hade inte ens planerat att se den.

Freedom Writers handlar om Erin Gruwell, en nyutbildad lärarinna som tar sig an en bråkig högstadieklass full av olika kulturer och raser som föraktar varandra. De ha blivit stämplade som "obildbara" och vägrar respektera sin nya, vita lärarinna. Det ungdomarna har gemensamt är att de alla är vana vid våld och skottlossningar och därmed har en tuff attityd gentemot det mesta. Så småningom lyckas Erin nå fram till dem genom sina minst sagt oortodoxa metoder och filmer får en väldigt intressant vändning.



Den här filmen berörde både mig och min mamma väldigt mycket, speciellt då vi i eftertexterna får veta att den är byggd på en sann historia. Erin Gruwell och hennes klass finns alltså på riktigt. Hur häftigt är inte det? Jag tycker absolut att ni ska se den, jag fick mig en ordentlig tankeställare samtidigt som den på något sätt är lite av en feel-good-film. Är ni intresserade av att veta mer om verklighetens Freedom Writers, så har de en egen hemsida
här.

Se den!!

Uttråkad.

Idag har jag surfat runt på forum, lyssnat på musik på högsta volym, spelat Bejeweled på fejjan och ringt runt till folk som inte svarat. Väldigt uttråkad är bara förnamnet.
Var även upp och hälsade på grannen, som åker till Alanya ikväll, och jag är inte ett DUGG avundsjuk... :(

Just nu är jag dessutom gaaalet hungrig, efter att ha sett ett gammalt avsnitt av "Den nakne kocken", men har noll ork att fixa mat, tur att mamma precis kom hem.

Och det här inlägget blir bara tråkigare och tråkigare, så jag skriver mer sen, när jag har nåt bättre att skriva om.
Puss!




Katastrofdrömmar.

Idag är jag sjuk, och det suuuuger. Har "bara" varit sjuk en gång i sommar, och då blev jag ordentligt jävla jättesjuk så jag hade hoppats på att det skulle täcka hela sommaren, men, SÅ FEL JAG HADE!
Usch. Dagen har spenderats i sängen med säsong 6 av Vänner, något som kan få mig på toppenhumör oavsett hur sjuk jag är.

Hursomhelst så ville jag skriva lite om sjuka drömmar jag haft på sistone. För 2 nätter sedan drömde jag tillexempel att jag skulle flyga över Siljan med Beyoncé, alltså flaxa och flyga, i bikini. Sinnes. Natten till igår drömde jag däremot att jag var med i World Trade Center-katastrofen, på något sätt befann jag och mina vänner oss i byggnaden när flygplanet kraschade in och det tog så pass lång tid att jag hann rädda en massa folk, men på något sätt bevakade jag byggnaden med övervakningskameror och fick se en panikslagen kvinna springa in i en hiss och i nästa sekund rasade taket ner över henne så fort att det bara blev svart, ungefär där vaknade jag, helt skräckslagen.

Inatt drömde jag att det var 2012 och att världen, precis som sägnen säger, skulle gå under. Kommer inte ihåg några detaljer, men jag har drömt det förut. Senast bara för någon vecka sedan, i den drömmen gömde jag mig i en stuga med en gammal kompis, det var nyårsafton till år 2012 och några högstadieelever hade byggt nån jättegrej i aliminium som skulle förhindra att jorden gick under.

Men den allra läskigaste katastrofdrömmen jag haft var för ett par månader sedan, då jag drömde att solen störtade mot jorden i hög hastighet och alla fastnade i luften tills solen gått tillbaka till sin ursprungliga plats i solsystemet, men det hände massor av gånger och när jag väl vaknar säger min bror "Jag drömde en mardröm om att jorden brann upp och gick under!". Scary shit, right? Vad fan ska allt det här betyda liksom?



It rained so hard it felt like snow.



what a night for a dance, you know I'm a dancing machine
with a fire in my bones and the sweet taste of kerosene
i get lost in the night so high I don't want to come down
to face the loss of the good thing that I've found

in the dark of the night I could hear you calling my name
with the hardest of hearts I still feel full of pain
so I drink and I smoke and I ask you if you're ever around
even though it was me who drove us right in the ground

see the time we shared it was precious to me
but all the while I was dreaming of revelry

Party like a rockstar.

Nu har det som vanligt stått lite still här i bloggen, men jag har haft så sjukt mycket annat för mig... typ... Hursomhelst så har jag lite sådär halvspontat festat lördag-söndag-tisdag, lika kul varje gång, och därimellan mest bara vilat upp mig. Det tar på en att festa så mycket!

Men, jag är inget fan av att dricka mycket. Jag är absolut inte nykterist, men jag har blivit lite för full några gånger och det kommer inte att hända igen. Jag tycker det är rätt skönt att vakna upp utan att vara bakis med minnesluckor. Som idag, jag drack några drinkar på Bowlingen och idag är jag hur pigg som helst.

Själva anledningen till att jag gick ut överhuvudtaget igår stavas KLASSÅTERTRÄFF. Ja, med ES3, som splittrades för exakt 2 månader sedan nu. Fortfarande lika obegripligt, men det kanske kommer ifatt mig när "sommarlovet" är över och jag inte har någon skola att gå tillbaka till. Men för att återgå till klassträffen, så var vi hemma hos vår klassföreståndare Hillevi i Grytnäs och åt hamburgare och paj och pratade och hade det allmänt trevligt. Det slutade med att runt 7 personer hängde med till Rättvik och gick ut, för att se 2 battlande liveband, ett Beatles-coverband och ett Stones-coverband. Helt okej!

Idag tänker jag bara softa och inte göra särskilt mycket, är ensam hemma för första gången på ett par dagar så tänker njuta av det.


"Revolution is an act of love; we are the children of revolution, born to be rebels. It runs in our blood."

Steg upp ganska tidigt imorse och tittade på "En söndag i New York" på TCM, med Jane Fonda i huvudrollen, och slogs av hur otroligt vacker hon var som ung.




Nördvarning.

Nu har jag "tagit hem" alla soundtrack från Twilight-filmerna, så jag har nåt att lyssna på när jag sedan börjar läsa böckerna...





Classic Car Week.

Fast nä. Jag gillar inte riktigt, men det vet nog de flesta redan så jag ska inte gnälla om det.
Jag tänker bara se till att hålla mig borta från OK-plattan-Sibylla-Statoil-trakterna under kvällarna, för jag är grymt osugen på brända däck, snefulla tjejer som skriker sina pojkvänner i ansiktet och ofräscht folk som busvisslar.

Imorgon åker jag nog till Borlänge och kollar upp och fixar lite important things, sen på tisdag åker jag till Gävle och köper mig förhoppningsvis en ny akustisk gitarr och slipper cruisingen samtidigt! Briljant.

Visst ja, jag har ju varit ute i världens finaste skärgård, Stockholms, i 6 dagar och kom hem i torsdags. Jag har spelat Yatzy som en tok, rott lilla jollen med både lillebror och Wai, ätit gourmetmat lagad av världens bästa morbror samtidigt som båtgrannarna åt burk-ravioli (ha ha) och dessutom gått från att vara i toppledning till att förlora allt på Texas Hold'em. Kort sagt en kul semester, som dessutom avslutades på Hard Rock Café med en uuuunderbar hamburgare (Donken kan ju slänga sig i väggen) och sedan köpte morbror de 3 första Twilight-böckerna till mig i semesterpresent! Måste tyvärr erkänna att efter att jag inte fattat hypen för 5 öre efter de 2 första filmerna blev jag riktigt fast när jag sett Eclipse. Men sorry Edward, I'm voting for Jacob!

Nu har jag babblat klart, upptäckte precis att One Tree Hill går på femman! Yehaw! Fast ja, egentligen borde jag ta upp körkortsböckerna och ta beslutet huruvida jag ska besöka Söndagsklubben på Sjövillan ikväll eller inte...
Puss!


Bild från semestern!