Skärpning!

Jag är trött på att be om ursäkt för oflitigt bloggande.
Egentligen tycker jag ju att det är jättekul, och jag läser gud-vet-hur-många bloggar varje dag, som inspirerar, roar, skrämmer och glädjer mig, så visst är det ett stort intresse. Men när jag själv loggar in på blogg.se så har jag nästan aaaldrig något att skriva om, fastän jag egentligen har det.

Är inget fan av ursäkter alls egentligen, men faktum är att jag varit utmattad och väldigt körd i botten de senaste veckorna, skolan belastar mig, släktingar dör på löpande band, pressen på att vara perfekt och leva perfekt är hög, fastän det är bara jag själv som pressar mig, jag måste hitta ett jobb, måsten, måsten, måsten.

Nu har det dock lugnat ner sig, och jag orkar börja tänka positivt igen. Som tillexempel att jag nu äääntligen har välbehövligt sportlov och att jag tack vare min kära vän Maximiliana (som nästan kidnappade mig) orkade pallra mig iväg på ES-fest med kändistema igår och hade riktigt trevligt.
Helt nyktert också, så jag vaknade snygg och pigg imorse.

Bilderna från festen kommer i ett senare inlägg, så jag har en anledning att uppdatera senare idag ;)
Först och främst vill jag byta ut min bloggdesign, så jag tänkte pyssla lite med det nu!

Puss!



Kings & Queens.


Bra låt, grym video. Bättre uppdateringar kommer snart!

Jag har varit snäll...?

Jag VET att både min mamma och min pojkvän läser min blogg... ;) (A)



Jag dör!! Så mycket fint. Åh.
Finns på
nelly.com (öppnas i nytt fönster)

Melodifestivalen, del 1.

Så, nu är första deltävlingen över och jag tänkte sno ihop någon slags recension, får se om jag orkar fortsätta resterande deltävlingar ;)

MEN, först och främst vill jag få en annan åsikt framförd;
När blev det "inne" att hata Melodifestivalen och Idol? Jag ser ingen anledning till att göra det.
Folk som säger att de är musikälskare men hatar dessa musikprogram är, enligt mig, lögnare. Okej, din favoritgenre kanske inte spelas i just dessa tävlingar, men det är fortfarande underhållning och musikfest! Och är du så trångsynt att du bara lyssnar på en sorts musik och hatar allt annat, så kan du f*n inte kalla dig musikälskare, tycker jag.

Jag säger inte att jag är schlager-fantast, för det är jag verkligen inte. Det har onekligen blivit en stor cirkus runt detta fenomen kallat Melodifestivalen, men det gör ju inte att det är tråkigare att kolla på för det! Att det sedan genererar massa pengar till Radiohjälpen är ju knappast något negativt heller... Eller är välgörenhet förbjudet och ute det också nu eller?

Känns som att musikunderhållningsprogram bara är okej om de hålls av P3 eller något independent-bolag nuförtiden. För jag hör aldrig någon klaga på, typ, Let's Dance, Stjärnor på is och vad som nu går på tv these days. I alla fall inte i närheten så mycket som alla klagar på Melodifestivalen. Det roligaste av allt är att de flesta av dessa haters förmodligen älskade musikfesten när de var små...

Och det här känns sjukt löjligt, att man ska behöva försvara sig för att man gillar underhållande tv pga tråkiga alternativ-människor som måste vara alternativa och hata allt som inte är det. Förlåt om jag låter hård, men jag är trött på den mentaliteten.

SÅ, nu går jag över till recensionen av kvällen istället (och hatar du Melodifestivalen kan du faktiskt sluta läsa här, och sluta kolla på programmet!!)


Ola.
Tyckte faktiskt att han var bra! Och nej, en rockbrud som jag borde inte gilla en föredetta idol som honom, men låten var nice, "pianoriffet" otroligt snyggt och det var helt enkelt fullt av energi. Förutom Olas scennärvaro möjligen, som stundtals var obefintlig. Och hans hår? Det vill jag inte ens prata om. Annars var allt bra!

 
Jenny Silver.
Neeeeej, säger jag bara. Det här går verkligen inte hem hos mig! Lite wannabe-Lady Gaga som totalt misslyckades, blandat med andra skumma influenser. What's up with that metallhandske liksom? Och "dansen", dvs slingra runt med armen som inte var stelopererad i metallhandske? Hon var bara skrämmande, och låten helt intetsägande.


Linda Pritchard.
Gillade verkligen allt med det här numret, rätt energi på scenen, helt totalt jävla grym sång och så var hon typ snyggast i världen! Som min mamma sa, hon är lite i samma fack som Charlotte Perelli, men mycket mer på riktigt! Gillas!


Pain of Salvation.
Först och främst, sångaren var grymt snyggt klädd! Gillade verkligen kombinationen trasiga jeans, tajt vitt linne och barfota (!). Kändes lite sådär skönt
Russell Brand möter Dave Grohl-aktigt. Hade han bara skippat skägget och ringarna i öronen hade det varit optimalt. Hursomhelst, låten kändes ett tag som nya Curly Sue, fast bättre. Var liksom helt säker (som säkert många andra med mig) på att den skulle komma igång ordentligt med trummor och hela skiten en bit in låten, och att den seda skulle bli sönderspelad på radio, precis som Takidas hit. Ett vet jag; den kom aldrig igång, men den var väldigt skön och finstämd och blev en av favoriterna ikväll. Om den sedan kommer sönderspelas återstår att se.


Anders Ekborg. (Eh, bilden?)
Gillar personligheten hos honom på något sätt, och det första jag tänkte när han började sjunga var musikal. Och det blev inte bättre än så, helt okej låt, men lite för tråkig för mig. Även om jag gillar musikallåtar.


Jessica Andersson.
Min första tanke när jag såg att hon skulle vara med var "inte igen!". Men jag blev positivt överraskad. Inget käckt, inga avklippta shorts och ingen larvig, svensk låttitel. Väldigt avskalat och vackert, hon såg så vuxen ut för första gången. Skitsnygg i håret, men klänningen var lite konstig. De kunde ha skippat västen som stack ut på fel ställen och satt ett brett skärp i midjan istället. Men för att återgå till bidraget så tycker jag ändå inte att ballader hör hemma i Melodifestivalen, de låter alltid likadant. Dock kändes den här lite mer, speciellt med tanke på hur Jessica grät när hon gick av scenen.


Frispråkaren.
Hade lite svårt för artistnamnet, och hans sätt att snacka innan var ju bara pinsamt. Han kan väl prata ordentligt när han blir "intervjuad" åtminstone? Jaja. Jag kan tycka att viss rap- och hiphopmusik kan vara riktigt bra, men sån här skrikig rap på svenska känns alldeles för mycket sunkigt 90-tal och det går verkligen inte hem hos mig.
Roligt var dock att han rappade om att han var singel, vilket tydligen gick hem hos, ja, vem då? Lillebror! Han ringde exalterat och röstade, vet inte om det var just den effekten som "Frispråkaren" önskade dock ;)


Salem Al Fakir.
Den här killen känns bara så genuint glad, och det smittar av sig! Låten kom verkligen igång i samma sekund som han tog första tonen, och den vinner verkligen i längden. Nog för att jag aldrig blivit besviken på gulliga Salem, men nu överraskade han mig verkligen! Självklar vinnare för mig, trots att jag inte hört resterande städers bidrag får han gärna ta hem hela skiten för min del.

(Alla bilder kommer från svt.se)

Så, det var allt för mig ikväll. Lämna gärna en kommentar med respons, skulle vara intressant att veta vad ni tycker angående det jag skrev i början av inlägget!

Peace!


Hmm.

Idag är jag bakis. För igår festade jag på bowlingen med en massa roliga människor, tack för det!
Nu har jag sand i skorna och ont i benen, att dansa med platåskor på ett dansgolv fyllt av sand är ingen höjdare...
Men det var det värt!

Ikväll vill jag bara softa, som jag gjort hela dagen redan, trycka i mig onyttigheter och titta på Melodifestivalen med lilla familjen.

Latuurrr!


Blääh.

Idag var jag bara tvungen att skippa sista lektionerna, drabbades av panik-illamående och magknip. Åkte hem & sov några timmar, när jag till slut vaknat upp ur koman ringde världens bästa pojkvän och dagen blev genast lite bättre.
Ett annat stort + är att jag äntligen skrivit ett riktigt komplett och ordentligt CV via arbetsförmedlingens hemsida! Utskrivet och klart, nu gäller det bara att ta sig ner på "stan" och lämna uppgifterna till diverse potentiella arbetsplatser. I neeeed a jooob!

Sitter vid mammas dator nu, min är så seg och tangentbordet har som sagt gett upp, så jag tänkte att jag kunde visa upp nya grejer jag köpt den senaste tiden och recensera lite framöver? Tänkte mig en grej om dagen.

Dagens:


HTH Original
Hatade den i början! Den kliade och la sig som en hinna över huden i flera timmar vilket gjorde att jag kände mig febersvettig. MEN, efter att ha använt ett tag kan jag konstatera att jag nog inte provat någon bättre "vardagslotion"! Tror att huden reagerade som den gjorde pga att den var ovan vid den sortens fukt? Innehåller kroppens egna mjölksyra som förbättrar fuktbalansen både direkt och på längre sikt. Tog bort alla mina mindre hudproblem, led av kliande utslag ett tag men de är historia nu, tack vare HTH. Köp, finns på Hemköp för runt 50:-

Today, I'm wearing this.

School is practice for the future, and practice makes perfect, and nobody's perfect so why practice?
Näe, nu åker jag strax till skolan och ska skriva kulturhistoriaprov. Wish me luck!



Shake it.




haft en allmänt dålig dag. och pluggandet gick ju som det gick. ghh....

Fashion

Jag har aldrig handlat kläder online, det har min mamma skött åt mig via Ellos & H&M.
MEN, nu har jag ju fyllt 18, fått ett bättre bankkort och internetbank, vilket gör att jag kan betala mina räkningar själv, OCH handla online på egen hand!

Tycker själv att jag blivit riktigt ansvarsfull med mina pengar och jag har bra koll på min ekonomi, tänker därför inte låta något gå överstyr såklart.

Nu har jag precis registrerat mig på Nelly, och deras kläder är N to the ICE!
Har varit inne på sidan några gånger tidigare men aldrig beställt något, nu när jag registrerat mig upptäcker jag dock en massa spännande + studentpriser! LOVE IT!


Monday

Jag orkar verkligen inte med kylan längre. Det var så pass att jag övervägde att sova kvar i skolan bara för att slippa gå ut till bussen. Vem fan har kommit på att det ska vara iskyla i flera månader? Det är inte kul längre! Speciellt inte när man ska klä sig varmt och det är minusgrader i garderoben. Fail!

Jaja, dagen började inte speciellt bra. Jag var allmänt sur och irriterad på allt men fick ut aggressionerna när jag smällde i skåpdörrar och lådor. Fanns ingen ordentlig frukost hemma, inga bra kläder och jag hade en riktig fuldag. But I got over it.

Nu borde jag egentligen plugga. Har kulturhistoriaprov på onsdag och min lärare tycker inte om mig, alltså måste jag plugga ännu mer än alla andra. Sucks to be me.

MEN! Bild på håret:

Syns väl inte helt bra men kameran tog inga bra bilder på mig idag, därför fick det bli svartvit cambild.

Ciao!