Rättviks Lucia!

Oftast när jag pausat mitt bloggande så tänker jag inte på hur lätt det egentligen är att börja skriva igen. Så därför tänker jag återuppta bloggandet igen nu, så ofta som möjligt. För nu mår jag mycket bättre!

Till att börja med så vill jag berätta att jag är en av kandidaterna till Rättviks Lucia, något jag tycker är riktigt kul! Blev nominerad och är en av 5 andra, och igår uppträdde jag på Rättviks Julmarknad, eftersom att det här i Rättvik går efter personlighet snarare än utseende så skulle vi presentera oss med våra intressen, så jag sjöng Naive med The Kooks. Därmed försvann också min sång-scenskräck, för jag tyckte det gick riktigt bra! Kan lägga in en väldigt kort och lite suddig filmsnutt från framträdandet senare, om ni vill se.

Sen är det så att man kan SMS-rösta på mig, och ni som gör det blir länkade i min blogg! Så följ instruktionerna nedan och kommentera att ni röstat, så lovar jag er en länkning!
Klicka här så kommer ni till min presentation på Rättviks hemsida!

SMS-rösta
och du stöder Junis barn och ungdomsverksamhet i Rättvik

Skicka din röst till 72550 och börja ditt meddelande med LuciaR
(mellanslag) och därefter numret på din kandidat (1 för mig!).
Varje sms kostar 10:- plus ev trafikavgift

Tack och puss!



Det blev en paus.

Lite oväntat blev det en ganska lång paus här i bloggen. Måste erkänna att jag fick en ångestattack förra fredagen som har förföljt mig med katastroftankar och panikångest hela veckan, nu är det terapi som gäller. För allt jag inte tagit itu med. Bara i år har tre släktingar dött och jag blev sårad värre än någonsin av någon jag älskade. Och den senaste tiden har några av mina nära vänner haft det väldigt jobbigt och jag har velat bry mig om dem och hjälpa dem, men man kan inte sätta andra framför sig själv alldeles för länge. Det var min tur att hamna långt ner i mörkret nu, bara på grund av elaka katastroftankar.

Men nu mår jag som sagt bättre, och jag vet att det kommer bli ännu bättre. Jag har blivit rädd för att må bra och känt mig hemsk bara på grund av hypertänkande och rädslor, men jag ska få hjälp att ta itu med det. Fick en bok av mormor som hjälpte en del, "Älska dig själv" hette den. Bara av att läsa några meningar i den blir jag lugn. Hittade en bok hemma också, "Kvinnor som tänker för mycket", och den passade väldigt bra in på mig just nu.

Det enda som är lite jobbigt är att nästan ingen har hört av sig till mig. Jag har tröttnat lite på att folk oftast hör av sig när de mår dåligt, som att jag är en tillflyktsort eller terapeut eller något. Visst, jag hade kunnat höra av mig till dem, men då hade jag varit likadan. Jag vill må bra med mina vänner också. Visst vill jag hjälpa dem när de mår dåligt, men jag vill inte att det ska vara min enda uppgift.

Nu känns det lite bättre att ha få skriva av sig också, men jag ville också förklara varför jag varit helt tyst den senaste veckan. Men jag mår mycket bättre nu, och det kommer bli ännu bättre som sagt :)
Vi får se hur uppdateringen blir nu, men jag skriver när jag orkar eller inte har nåt bättre för mig ;)

Puss!

Hårförlängning? Nej tack.

Förlåt, men jag tycker verkligen inte att det är snyggt alls (om du inte är megarik superstjärna som fått det gjort på exempelvis Ken Paves salong i Beverly Hills. Fast när jag tänker efter så kanske inte ens det hjälper), jag funderade själv på det för ett par år sedan men insåg att det bara är fult. Naturligt är bäst!

Blir lite chockad när jag kollat på Tyra Banks show nu när jag varit sjuk, hennes sista säsong gick ju ut på att hon skulle ha sitt naturliga hår och inspirera andra till det, och jag blev förvånad över hur extreemt vanligt det är med extensions, weaves och peruker i USA. Gästerna, de helt vanliga tjejerna, som kom dit med hårförlängningar såg oftast inte kloka ut, men ja, Tyra och hennes kändisvänner ser såklart alltid smashing ut, men kanske för att de fått sina extensions på salonger.

Och nej, bara för att det står på Happy Hairs hemsida att hårtränsen är av äkta hår, betyder inte det att det faktiskt ÄR 100% äkta hår. Tro mig, det syns efter ett tag att det innehåller en hel del plast också. Har nog faktiskt inte sett någon med riktigt snygg hårförlängning häromkring. Vet folk som haft fastlimmade slingor, som sedan ramlat av och hamnat på golvet och såna saker. Classy, liksom...

Dessutom kommer moralfrågan in i bilden lite också. Håret, om det nu är äkta, kommer från indiska kvinnor som sparat ut håret hela sitt liv och offrat det i tron om att det ger tur. De har ingen jäkla aning om vart håret egentligen tar vägen! Är inte det lite hemskt ändå? Läste någon artikel om det för något år sedan, man fick se bilder på indiska kvinnor med blodiga sår på huvudet efter att deras hår rakats av med vassa rakblad och sedan "offrats". Ja, till fabriker som behandlar och färgar håret för att sedan tjäna pengar på det. Usch.

Nej, jag måste säga att jag har mycket hellre kort, friskt och naturligt hår än långt, tjockt, plastigt barbiehår. Som dessutom kanske trillar av. Visst, gillar ni hårförlängningar så sätt i så många ni orkar, men själv tycker jag inte att det är speciellt fräscht. That's it.






Home spa.

Dagen idag är i princip en repris av dagen igår, förutom att jag vaknade kl 5 imorse för att halsen gjorde ont. Trodde i princip att jag var frisk, men nää. Så kul ska vi tydligen inte ha det.

Idag har jag i alla fall hunnit med en låång dusch, ansiktsbehandling och extrem återfuktning av ansikte, kropp, händer och fötter. Håret blev dubbeltvättat och har fått självtorka, så nu doftar det underbart och ligger i vågor över hela huvudet, plus att det är extra mjukt. Fick Cosmopolitan i brevlådan också, så tänkte snappa upp några tips och fortsätta min "hemma-spa-dag" och förmodligen avsluta den med massage och att locka håret. Imorgon ska jag banne mig vara frisk och få ta hand om alla söta barnen innan helgen.


Vad jag har gjort idag.

Det är rätt långtråkigt att vara sjuk, men jag har försökt underhålla mig så gott jag kunnat, och idag har jag ägnat mig åt följande:

Förlåt.

Uppdateringen har varit sämre än på länge, jag jobbade igår och kom hem sjuk igen, har alltså legat på soffan hela dagen igår och idag och min enda kontakt med omvärlden (Facebook) har varit genom min iPod som jag iochförsig kan blogga från men det blir rätt tråkiga inlägg, har fortfarande inte vant mig vid det idiotiska touch-tangenbordet plus att jag inte kan ladda upp några roliga bilder. Hursomhelst.

Har inte så mycket att skriva egentligen, men det kliade i fingrarna och jag vill säga att jag lever. Blir nog hemma imorgon också, onsdagar är utedagar på dagiset och ska man tro väderleksrapporterna kommer jag vakna till ett snötäckt landskap, men andra ord : ingen bra idé att vara utomhus hela dagen med infektion i kroppen.
Titta vad jag fick av lillebror! Han var på tv-spelsmässan i Stockholm i helgen och kom hem med denna lilla söta Super Mario-figur till mig. Tog bilden igår innan jag åkte till jobbet. Är själv helt såld på tevespel och fick mitt första Supernintendo när jag var typ 6 år? Sen fick jag mitt Playstation 2 för ett par år sedan och har massor av spel, älskar Tekken-spelen framförallt, men nu funkar inte TV:n i mitt rum så det har blivit mindre sånt, och mer lust till gamla Mario-spel! Lutar faktiskt åt att jag och brorsan köper ett begagnat Supernintendo på Blocket tillsammans inom en snar framtid.

What I feel.

Nu har Ninni precis åkt hem, jag hoppade över den sedan länge planerade Halloweenfesten på Bowlingen pga att jag inte mådde helt hundra, men fick istället ett uppskattat besök av henne och det var riktigt kul, längesen jag skrattade så mycket!

Idag är det inte lika kul dock. Mamma är på sitt bästa humör och jag känner mig nere och förbannad. Nåt gammalt har dykt upp i tankarna igen, jag antar att vissa svek går helt enkelt inte att komma över, även om jag hållit det ifrån mig och inte direkt brytt mig om det på väldigt länge. Men imorse drabbades jag av plötslig ilska och ville bara gråta. Visst, det var ett tag sedan det hände nu, men det är fortfarande inte okej. JAG är visst inte okej. Inte helt och hållet. Det är inte så att jag saknar något eller någon, jag är bara sårad i själen och förbannad.

Men nog pratat om det nu. Ska försöka masa mig till badrummet och ta en dusch, sen vill jag åka ner till pappa igen.
Skriver mer när jag orkar, förlåt för alla deppiga känslor men ingen människa är glad hela tiden.

Gammal bild.

Pictures from the past.

(Provar det här med tidsinställt inlägg)
Hittade lite gamla bilder på mig, tänkte att det kunde vara kul att visa!

Alla bilderna ovan är från när jag gick i åttan, alltså från år 2005-2006? Hade precis blivit bundis med Ida och vi var ute varje dag, tog bilder och hon försökte lära mig skejta. Jag hade också precis blivit ett megafan av Green Day, så gick omkring i mina gröna Converse (som jag fortfarande har kvar och använder ibland), hade håret i ansiktet och tyckte att jag var en riktig hårding.

Började nian, skaffade mig ett favoritlinne (det röda med svarta ränder som syns på 3 av 4 bilder ovan), praoade med Ida på skatehallen i Borlänge och började lära mig så smått om Photoshop. 

Slutade nian, hade mitt första sommarjobb som hotellstäderska i Tällberg. Började första året på gymnasiet, klippte lugg och började bära vääldigt färgglada kläder och håraccessoarer. Såhär i efterhand tycker jag inte att jag såg riktigt klok ut, men jag försökte väl hitta min stil efter att ha varit "skatepunkare" i 2 år. Sen färgade jag håret svart för första gången också.

2008 började, jag tog en massa emo-poserbilder och utvecklade min färgglada stil ännu mer med färgglada extension-slingor i håret. Åkte till Paris med franskaklassen i maj och besökte Notre Dame flera gånger per dag, men även Eiffeltornet, Louvren och Versailles (som jag är på på bilden ovan).

Så, vad tycker ni om bildbomben från mitt förflutna? ;)

Clean up!

Har precis (för ca en timme sen) sagt hejdå till mamma och lillebror som nu sitter på tåget ner till Stockholm, utan mig... Det känns lite tråkigt och ledsamt, är så van vid att åka dit tillsammans med dem och att inte behöva stanna hemma. Men, jag brukar ju få åka dit till min underbara morbror själv och de får stanna hemma, så det är ju inte mer än rättvist att lillebror får åka dit "själv" och träffa Richard och gå på TV-spelsmässa. Men jag kan ändå inte låta bli att bli lite nere...

Men men, pappa (som jag kanske måste förtydliga inte är min riktiga pappa, utan min lillebrors pappa) har ju inhandlat Twilight och New Moon så jag funderar på att ta datorn under armen och åka dit, kolla på filmerna, äta massa snacks och kanske spela TV-spel? Då slipper jag vara ensam i alla fall.

Har faktiskt varit duktig och tagit ett rejält tag i rummet nu! Är fortfarande långt ifrån frisk men kan stå på benen i alla fall så jag tänkte att det var lika bra att göra lite snyggt i rummet i alla fall. Känns så mycket bättre då, får alltid ångest när rummet inte är rent och snyggt.

Så, nu ska jag fortsätta! Lägger upp lite inspirationsbilder så blir det lättare ;)
Puss!

Save some face, you know you've only got one.

Mår ännu sämre än igår, hej influensan! Lever på alvedon och åt mina favoritmackor till lunch, de innehåller trots allt nästan bara nyttigheter. Mamma var snäll och köpte kolsyrat vatten (kan knappt dricka vanligt vatten när jag har ont i halsen, jag får ännu ondare av det) och starka halstabletter. Och imorse var pappa också väldigt snäll och köpte en VeckoRevyn åt mig! Blev så glad, det är ju lite svårt att göra något annat än att sitta still och inte anstränga huvudet för mycket (kan bara sitta vid datorn en liten stund åt gången) så boken jag läser känns faktiskt lite för komplicerad för mig just nu. Alltså funkade VeckoRevyn perfekt! Tack pappa!

Var planerat med utgång både imorgon och på lördag, men nu vet jag inte om jag ens orkar gå ut EN gång. Känns som att det vore bäst att skippa, trots att jag verkligen längtat efter lördagen med Halloween och maskerad på Bowlingen i ungefär en månad. Men men, är man sjuk så är man, och det bästa vore ju att inte förlänga sjukdomsperioden. Esteterna som fortfarande går kvar på skolan hade tydligen Halloweenfest IGÅR, blev lite ledsen när jag fick veta det eftersom att jag inte hade kunnat komma i vilket fall som helst, eftersom att jag jobbar. Liiite dumt att ha det på en onsdag, oavsett höstlov, tycker jag...

Nej, nu börjar jag se suddigt igen, får lägga ner datorn en stund. Hej sålänge!


Breakfast.

Blev hemma från jobbet idag, vaknade av att det gjorde så vansinnigt ont i halsen att jag knappt kunde andas. Men jag har sovit riktigt bra inatt, så förutom att jag mår dåligt så är jag utvilad i alla fall :)

Dagen kommer spenderas i sängen, nu har jag äntligen kommit in i boken och ska sträckläsa den, sen funderar jag på att byta ut Vänner mot de första avsnitten av One Tree Hill! Var ju så längesen jag såg den första säsongen, så det blir nog kul. Om inte annat, det roligaste jag kan göra i mitt tillstånd. 

Eftersom att jag gick upp och åt frukost vid halv 7 så blev jag nyss hungrig igen, så det blev 2 frukostar för min del idag! Och jag är ju egentligen van vid att sova över frukost! Brukar alltid tycka att frukost är sååå tråkigt, har för det mesta roffat åt mig det som står närmast och går snabbast, men efter lite bildsökningar på "breakfast" fick jag lite inspriation, kanske ni också blir inspirerade?


Exhausted.

Kom ganska nyss hem från jobbet, ligger med laptopen i knät och lyssnar på Kings of Leon. Är trött efter en lång och intensiv dag, magen kurrar lite väl mycket och mina kinder är randiga. Det är inte lätt alla gånger. Varför jag är så nere beror litegrann på sömnbrist och att jag kanske är påväg att bli sjuk, men det finns en massa andra anledningar också som jag inte vill nämna här på bloggen. Man kan bara helt enkelt inte vara på topp hela tiden, och när man är på botten kan det bara bli bättre. Så jag försöker i alla fall att tänka positivt.

Men pga mitt nuvarande mående så kommer jag inte skriva mer ikväll, tror jag. Ska äta jättemycket och sedan placera mig i duschen för att spola bort alla ledsna tankar. Sen blir det till att sova riktigt tidigt. Vill verkligen må bättre imorgon.

Settling in.

Puh, hemma från 8 timmar på dagiset, plus ett Coop-besök med lilla familjen. Snart ska vi äta måndagstacos!
Det gick bra under dagen i alla fall, även om det fortfarande är väldigt intensivt och jag höll på att somna när jag satt och läste på min rast, men jag vaknade till liv helt och hållet när ett av barnen kom upp från sin tupplur, placerade sig bredvid mig i soffan och började leka med min dragkedja på tröjan och skratta förtjust. Det är det bästa med det här jobbet!

Nu har barnen börjat memorera mitt namn också, i början fick jag heta Anna för det var lätt att säga och det fanns en annan fröken med det namnet, men nu säger de åtminstone *mummel*-Ela, i alla fall de lite yngre
barnen. Några av dem säger hela mitt namn och det är så kul att jag litegrann har fått min plats och roll på dagiset nu!

Efter maten ska jag promenera hem till Erran för filmmys och girltalk, blir oftare och oftare nuförtiden och jag uppskattar det verkligen! Dessutom ska vi göra mina och Natalis numera berömda varma mackor, de där jag berättade om förut med tomatpuré, vitlök, ost och basilika som vi gjorde när vi kom hem från Bowlingen. Gudomligt gott, och det sprider sig minsann! Errans pojkvän hade tydligen testat och gillat, jag är stolt.

Nu har jag babblat färdigt, kanske skriver senare beroende på när jag kommer hem!

Bild från fest i vintras.


Awake.




Nu har jag äntligen vaknat till liv, efter en skållhet dusch, frukost och en kopp kaffe.
Snart ska jag plugga in iPoden (som nu har alla sina funktioner tack vare det trådlösa internet som äntligen fungerar!) och promenera 100 meter ner till busshållplatsen, jobb 8.00-16.30 och sen får vi se vad jag orkar göra mer av denna dag! Möttes av ljusblå himmel täckt av rosa små moln när jag drog upp rullgardninen för ett tag sedan, och jag tror inte det är speciellt kallt ute, så det här kan nog bli en bra dag!
Dagens klädsel består av oömma, bekväma kläder så jag är inte riktigt något modelejon idag, kommer inte heller vara det under veckorna. Man vill ju inte få sina favoritkläder nersnorade eller fulla med lera. Men det tar jag igen under helgerna!
Nu börjar det dock bli dags att gå, skriver mer när jag kommit hem!
Puss!