On a sunday.

Äntligen!
Nu har jag internet på min egna dator, så jag kan sitta dygnet runt utan att någon klagar! Plus att jag har tillgång till alla mina gamla bilder osv utan att behöva överföra på USB-minne. Frihet! Mamma är också nöjd.
Igår drog jag och Natali till Leksandsbaren och kollade på en spelning och bara hade det trevligt. Lika kul som alltid! Men hade fullt upp hela dagen så det blev ingen tid vid datorn tyvärr, och idag har jag också varit busy. Men nu har jag ju unlimited access till Internet vilket betyder bättre bloggande!

Thank God it's friday!

Godkväll!
Idag var det lite lättare på dagiset, har börjat komma in lite bättre i hur jag ska göra i olika situationer osv, but I'm still learning!

Efteråt blev pizza i äkta fredagsmys-anda, och Idol förstås, med snacks. Är precis som igår riktigt trött men det är skönt med normala rutiner i alla fall, jag har till och med börjat äta mellanmål!
Men måste säga att det var skönt med en mjukstart i och med att jag började i torsdags, för nu har jag helgen på mig att ta igen sömn och ta in alla intryck.

Imorgon blir det utgång med Natali i Leksand för en gångs skull, blir nog lika kul som vanligt och förhoppningsvis en massa folk man känner på Baren också. Men först ska jag soooova ut! Because I'm worth it, and I damn sure need it!

Lovar er bättre uppdatering inom den allra närmaste framtiden också, för då kommer jag äntligen ha fungerande internet på min egna laptop! Blir lite mindre competition om datorn då ;)
Men nu fortsätter fredagsmyset här hemma! Puss på er!


Ultraspeed.

Så har min dag känts. Eller ja, fram tills att jag slutade jobbet i alla fall!
Var grymt kul men väldigt intensivt, redan vid lunch var jag jättetrött och hade huvudvärk med SHIT vad jag trivs där! Visst var det lite nytt och sånt, men bättre kan det inte bli!

Efter jobbet sprang jag en massa ärenden, handlade med mamma och sedan åkte vi hem, jag la mig på sängen när jag kom innanför dörren. Någon timme senare plingade mobilen in ett sms av Erran, som jag ringde och kort därefter var hon här och vi åt middag tillsammans, som jag lagat! Har precis kommit hem efter att ha följt med henne en bit hem, i ösregnet. Men jag är glad och har förmodligen gått in i andra andningen (därav mitt svamlande också), har kört slut på varenda liten uns energi jag har idag och kommer sova som en stock inatt.

Vill också bara säga att det kommer bli minde uppdatering här, kanske en gång om dagen, hoppas ni förstår :)
Nu ska jag göra det sista inför bedtime, sen ska jag bryta vanan med att se Vänner innan jag somnar och istället läsa lite. Tror jag sover bättre då!
Puss


Teenage crime.

Sitter med någon slags hårmask/toning i håret som jag fick av frisören. Det stod "cherry" på den, men den såg snarare ut som ketchup, luktade skumt och innehåller tydligen cannabis. Hmm, får se om det blir någon förändring och hur galen den blir i såna fall!

Har precis kollat på filmen med mamma, Underbar och älskad av alla. Den var helt okej, men jag gillade inte Martina i huvudrollen. Hon kändes amatörmässig och forcerad i alla repliker. Förutom henne var filmen bra!

Nu ska jag bara låta hårmasken verka i ca 30 minuter, sedan blir det läggdags, för imorgon börjar jag gå upp tidigt! Jag är så glad och förväntansfull, det här känns helt rätt :)

Bjuder på en grym låt innan jag säger godnatt. Natali har smittat mig, jag som egentligen är en riktig rocker har blivit såld på housemusik! Men har så många fina minnen till såna låtar, från alla gånger jag & Natali var på housekväll på Sjövillan i somras. Den här spelades dock inte då, men den har gått varm här hemma hela dagen!



Puss & Godnatt ! ♥

Entertainment.



Istället för att ge mig ut i skitvädret tänker jag njuta av min sista lediga dag. Fick hem två parfymprover igår, båda av Jessica Simpson, Fancy och Fancy Love. Har precis stänkt på mig lite av den senare och jag älskar den! Så jag tänker gå runt och dofta gott, dricka kaffe och INTE sitta vid datorn hela dagen. Läsa lite. Lyssna på massa musik. Kolla på någon av alla filmer jag har en bokhylla fullproppad av, men de flesta har jag inte ens sett.

Såg dock en av dem igår hos Erran, My Sassy Girl. Den var mycket bättre än jag förväntat mig! Vi satt dock båda två och var irriterade på den kvinnliga huvudpersonen i början, men filmen fick en intressant twist... Se den säger jag bara!

Ikväll ska jag ha myskväll med mamma, vi ska se Underbar och älskad av alla och förhoppningsvis äta nåt gott till det!

Happy.

Jag mår så fruktansvärt bra idag! Allting går min väg, jag har träffat och pratat med folk som gör mig glad och om en timme ska jag iväg på filmkväll hos Erran! Det kan helt enkelt inte bli bättre!

Var och besökte dagisavdelningen jag ska jobba på idag, det är samma lokaler som jag gick på lekis i! Hela byggnaden hade jag som skolbyggnad mellan lekis-3an, och när vi gick runt där så träffade jag plötsligt på Martina! Vi träffades för första gången på den skolan och är fortfarande vänner, och nu träffades vi i samma klassrum som för (räknar på fingrarna) oj, 12 år sedan! Det var en speciell känsla.

Men hon som jag träffade, min nya kollega alltså, var hur trevlig som helst och de andra 2 i personalen på avdelningen verkade också trevliga. Barnen är mellan 1-2½ år, och de är lugna och medgörliga och hur gulliga som helst! Känns väldigt bra det här.

När jag var klar gick jag till pappa och spelade Mario Kart Wii med lillebror, hur kul som helst var det. Sen fick jag sms av Erran om filmkvällen och strax därefter ringde Ninni och vi snackade länge och ska ses på fredag, blir mysigt det med!
Nu däremot ska jag äta, sedan bär det av mot Erran, en bra film och popcorn!
Puss!




Random cambilder från idag. Mitt hår börjar blekna lite i färgen, men det fixar jag imorgon med min "cherry bomb"!

Just a few words.



Och med det säger jag godnatt!

Det snurrar i min skalle.

Imorse var jag nästan uppe med tuppen! Mamma väckte mig innan hon gick, sen när hon var på jobbet ringde hon för att väcka mig igen. Och då var jag så väck, att jag inte ens kom ihåg hur man svarade i telefon. Skulle jag säga mitt namn, eller? Haha, riktigt creepy var det!

Gick hursomhelst upp och ringde till hon som har hand om min praktikplats, vi skulle ha hörts i fredags med blev inte så. Och precis för bara några minuter sen fick jag tag i henne, efter att ha försökt flera gånger. Och då har jag ändå telefonskräck utan dess like! Men kanske håller på att gå över?
Hon skulle hur som helst höra av sig när hon pratat med de ansvariga för själva dagis-avdelningen, sen får jag veta när jag börjar! Åh, ser så mycket fram emot det!

Just nu kollar jag runt på tumblr.com, har aldrig riktigt förstått vad det är, men man kanske borde skaffa sig en sådan? Hittade i alla fall en del roliga och intressanta bilder...



Haha, jaa... Nu ska jag kolla på en gammal repris av Top Model!
Puss

Le week-end.

Har ganska nyligen kommit hem från Natali, vi var ute och dansade järnet på premiären av House Night på Bowlingen igår kväll/natt. Och det känns idag, har ont i nacken efter allt slängande med håret och ont i benen efter allt mastodont-dansande i höga klackar. Träffade min kusin Stefan där också, alltid lika trevligt!

Gick hem till Natali när det stängde vid 2, vi pratade om livet och allt vi tycks ha gemensamt, är så glad att hon finns, fina Natali. Väl hemma åt vi världens goaste varma mackor, med tomatpuré, vitlök, basilika och massa ost. 2 var, sedan toppade vi det hela med varsin hamburgare innan vi gick och la oss, mätta och nöjda.

Vaknade och mådde bakis vid 8-tiden, men gick upp och drack 5 glas vatten och sedan kändes det väldigt mycket bättre. Somnade om och vaknade av solljus vid halv 1, utvilad och mådde toppen. Vi gick hem till Natalis mamma, åt nyttig gröt med massa frukt i och sedan åkte jag hem. Och nu sitter jag här. Så har min helg sett ut, och jag är nöjd med den!

Har kommit på att det har för mig blivit en trend i att jag inte bloggar på lördagar. Men jag brukar ha massa annat för mig, plus att mamma och ibland även Samuel är hemma hela dagarna då och vill också använda våran enda dator med fungerande internet. Och ibland är det skönt att ha en datorfri dag.

Nu ska jag göra ingenting resten av dagen, ta en varm dusch, hoppa i myskläderna och bara softa framför TV:n. Kanske göra en god varm ost-med-vitlökstomatpurébasilika-macka! Skriver förmodligen mer ikväll!
Puss!


30 things about me.

1. När jag var yngre förlät jag alla hur lätt som helst och fick nästan skuldkänslor när någon bad mig om ursäkt. Numera är jag nästan helt tvärtom, har väldigt svårt att förlåta människor.

2. Jag skulle helst av allt vilja leva i en tecknad serie-värld. Allting, även de mest vardagliga saker som att gå i affären och handla eller klippa gräset, känns så mycket roligare i tecknade serier.

3. Jag har en tvångstanke att jag måste dricka ett glas vatten när jag precis vaknat, speciellt om jag ska dricka kaffe efteråt, med tanke på hur vätskedrivande det är.

4. Jag älskar december månad och det bästa med julen, enligt mig, är gamla klassiska, amerikanska jullåtar.


5.
Jag brukar få panik om jag inte ätit tillräckligt mycket under en dag. Ibland kan jag gå upp mitt i natten bara för att äta, för jag kan inte slappna av och somna när jag analyserar dagens måltider.

6.
Jag har, som många andra, en "snyggsida" och en mindre fin sida av ansiktet, och jag vill verkligen inte bli fotad från fel håll!

7.
Jag får tyvärr väldigt lätt ångest över saker, hade ofta panikångest för ett par år sedan när min pappa precis dött.

8. Nu har jag bättrat mig, men för ca 1-2 år sedan hade jag inte sett stora filmer som Matrix och Kill Bill, och jag har fortfarande inte sett Star Wars...

9.
Sålänge det är sol och vindstilla ute så spelar det ingen roll vilken årstid eller temperatur det är för mig, jag njuter jättemycket ändå!

10. Jag tål nästan inga frukter alls, inte ens bananer. Det enda jag kan äta är citrusfrukter.


11. Jag tycker att makaroner är barnmat, jag har skitsvårt för Mamma Scans köttbullar och kan bara äta kyckling i perioder, och i små mängder.

12.
När jag var mindre hade jag självlockigt hår och hatade det, men nuförtiden har jag nästan inget självfall alls och jag vet inte vad det beror på.

13. Jag vill krypa ur skinnet och dö lite när någon smaskar när den äter. Tyvärr brukar min lillebror göra detta ganska ofta utan att tänka på det och det resulterar i en del gräl vid matbordet...

14. Jag har bara varit ett stort fan av 2 band i mitt liv: Tatu och Green Day. Då tapetserade jag verkligen väggarna med bilder på dem. Nu gillar jag många band, men har ingen favorit på samma sätt.


15. Jag spelade piano mellan 2an och 6an plus litegrann för att det var kul på gymnasiet, men jag är verkligen skitdålig och kan bara ett fåtal ackord.

16. Jag hatar skräckfilmer och filmer som innehåller våldtäkter. Jag mår riktigt jävla dåligt av såna, har ibland fortfarande svårt att sova efter att ha sett The Ring och det var 8 år sedan jag såg den...

17.
Jag är en riktig ost-fascist. Kan bara äta vissa ostar och bara på hårt bröd och i tunna skivor, annars tycker jag att det är jätteäckligt. En gång skulle jag äta Västerbottenpaj (ostpaj) och det tog mig nästan en timme för jag var tvungen att ta så små tuggor så att det inte skulle kännas äckligt. Men egentligen älskar jag ost, och speciellt mögelost.

18. När jag var liten ville jag bli cirkusprinsessa, mamma bandade TV-showen Cirkusprinsessan till mig varje år och jag gjorde vad jag tyckte var akrobatiska konster medan jag kollade på det.

19. Jag tänker väldigt mycket och är otroligt analyserande när det gäller det mesta, men jag har upptäckt att jag brukar må allra bäst av att vara lite spontan och bara göra som jag känner.

20. Jag kan nästan alla repliker i Bruce den Allsmäktige utantill.


21. Jag brukar bli nervös när jag lämnar fram mitt leg när jag går ut. Tror alltid att jag ska bli busted, trots att jag är väl medveten om att det är ett äkta leg och jag faktiskt är myndig...

22. Jag är inget stort fan av sötsaker alls. Äter bara chips, mörk choklad och saltlakrits när jag vill fredagsmysa.

23.
Jag har konstigt nog fobi för fiskar. Speciellt såna där dammsugare (slamsugare?) som suger sig fast på glasrutorna i akvarium. Euuw... Får rysningar bara av att tänka på det.

24.
Hör och häpna! Jag gillar INTE Coca-Cola. Visst, det duger om man äter en pizza eller kanske hamburgare ute, men annars föredrar jag Pepsi eller ännu hellre något mindre sött, som Pommac eller alkoholfri cider.


25.
Jag har nästan alltid samma örhängen på mig, ett par glittriga små diamanthjärtan, från NK. Har fått för mig att stora/långa örhängen inte passar ihop med långt hår.

26. Jag tycker inte om att ha uppsatt hår bland folk, för jag tycker att mina öron är för stora för att få synas!

27. Jag dricker varma drycker jättelångsamt. Brukar alltid bara dricka en halv kopp kaffe, oavsett hur stor eller liten koppen är...

28. På tal om drycker, i alkoholväg dricker jag helst bara öl och vin, ibland tequila och vodka om jag känner mig vågad. Alkoläsk och cider med alkohol i gör mig seriöst illamående, jag får kväljningar! Detsamma gäller för söta drinkar.

29. Jag kommer mycket bättre överens med min mormor än med min mamma.

30. Jag har alltid sagt att jag gör världen en tjänst om jag aldrig blir lärare, för jag har inget tålamod och är sämst på att lära ut saker. Och trots det ska jag ha praktik på dagis. Men det känns som en annan grej, och små barn har jag lättare att handskas med!


Radioactive.

Det sket sig med att gå upp tidigt idag igen. Men jag är uppe tidigare än vanligt i alla fall. Om en stund kommer pappa och hämtar upp mig och så blir det fika nere på Rättvik. Sen får vi se vad som händer.

Håller på att trixa ihop ett långt inlägg för att kompensera lite för min halvtaskiga bloggning de senaste dagarna, så kom in och läs lite senare!
Puss



This could be the end.

Godkväll!
Sa ju igår att jag skulle blogga om jag orkade, och nu orkar jag :)
Dagen har spenderats på diverse mjuka underlag med diverse bildskärmar med underhållning framför ögonen. Sen vid 15-snåret klev Erran av bussen utanför mitt hus och kom in på en mellanmål och massa snack, trevligt var det! Känner mig ofta väldigt ensam på dagarna så det var kul att få lite besök :)

När vi ätit middag stängde hyresvärden av strömmen. Nu tänker ni kanske att vår hyresvärd verkar lite skum, men han skulle reparera något (vet inte vad det var, saker går sönder överallt hela tiden i det här huset) så jag tände massa ljus i mitt rum, la mig under en filt och kollade på Vänner, avsnittet i första säsongen där det blir strömavbrott. Mys!

Idag fyllde även min farmor år, så imorgon ska jag, lillebror och pappa åka ner och fika med henne för att fira. Sedan kanske det blir hårdrockskväll på Bowlingen för min del, om jag orkar alltså. Annars känns Housekväll på samma ställe fast på lördag med min partypolare Natali ganska spikat! Blir nog kul.

Nu tänkte jag avsluta kvällen med underbara Kings of Leon, tänkte till och med att jag kunde vara bussig och bjuda på min nuvarande favorit från bandet.
Puss!



Blindsided.

Känner mig fortfarande riktigt risig, vaknade upp efter en 2 timmars tupplur och var alldeles febrig och hade hjärtklappning och yrsel. Vet egentligen inte varför jag fortfarande är uppe, har legat hela kvällen i soffan och flämtat. Men ville passa på att säga att jag lever, och lägga upp låten som spelats på repeat i mitt huvud hela dagen. Skriver om jag orkar imorgon! Puss


My feet melt the snow.





Såhär såg det ut utanför bussfönstret när jag åkte hem från Falun imorse. Blev en lite halvspontan men väldigt mysig och kul kväll och jag somnade inte förrän efter 5. Tog bussen hem efter 11, lämnade ett snöfritt Falun för ett snötäckt Rättvik. Men jag tror faktiskt jag gillar det, speciellt när vädret är som på bilderna; hyfsat vindstilla och solsken. Då är snö mysigt.

Nu känner jag mig dock lite krasslig, har väldigt ont i halsen (min akilleshäl, när jag blir sjuk börjar det alltid där och blir som värst där) och känner mig frusen så jag byter ut min dagliga kaffe mot en stor kopp te och bäddar ner mig i soffan, får se om jag orkar skriva nåt mer idag, ska försöka i alla fall :)
Puss!

Judge by personality, not by color.

Kollade på Tyra Banks Show imorse, där de snackade om och med personer som var av sk "blandras". De flesta hade en vit mamma och svart pappa, men fanns även en kille som var mexikansk-svart, och han hävdade att han ogillade mexikaner eftersom att de, enligt honom, smutsade ner med graffiti och var allmänt stökiga. Både Tyra och hennes publik reagerade starkt på det, och även hans mexikanska mamma som var med i publiken. Hur kan man stöta bort sin egen familj för att man har fördomar om dess ras?

Men det som gjorde mig mest upprörd var två systrar som hade en vit mamma och svart pappa, och de sa att de ville endast kallas för svarta för att vita personer var rasistiska och tröga. Och ett sånt uttalande är inte rasistiskt?
Blev så förbannad. Det är inte okej med rasism oavsett åt vilket håll den är riktad! Svarta människor är inte berättigade att diskriminera vita pga deras hudfärg för att de själva blivit förtryckta av vita personer!

De hade med någon slags psykolog eller coach eller liknande, som också var hälften svart, hälften vit. Och hon sa att visst, de hade säkert fått rasistiska kommentarer kastade mot sig, men försök komma över det! Alla av den "rasen" är inte såna bara för att man råkat stöta på skräckexempel. Varför inte vidga sina vyer och inse att alla inte är likadana bara för att de har samma färg på huden?

Personligen är jag egentligen emot rasindelning överhuvudtaget. Vad är vitsen? Vi är alla människor, det enda som skiljer oss åt är våra personligheter.


Permanent sömnbrist?

Igår, kl. 00.30. Ställer alarmet på 9.00, "imorgon ska jag banne mig gå upp tidigare!".
Klockan ringer, jag snoozar. Och snoozar. I en timme. Sen sover jag en timme till. Och drar mig ytterliggare en halvtimme. Så, jag gick alltså upp för en timme sedan. Duktigt, Micaela!

Idag händer det inte jättemycket, ett par telefonsamtal, toningsinpackning till håret och så lutar det åt Falun ikväll, känns skönt att komma hemifrån! Sovmorgon varje morgon och rutinlösa dagar är bara kul och skönt i början. Efter ett tag känner man sig bara tom, och blir trött pga bristen på sysselsättning. These walls are closing in on me.


Hot chocolate.


Har precis avnjutit denna härliga kopp choklad med marshmallows framför TV:n med mamma.
Dagen har varit ganska innehållslös, blir så frustrerad när jag inte kan gå ut när jag verkligen vill det. Har kollat en massa på TV, spelat facebookspel och kollat på vackra bilder på internet. Målat naglarna. Såna saker.
Hoppas det är finare väder imorgon, eller att jag hittar på något roligare.

Resten av kvällen kommer spenderas på samma sätt. Kanske skriver en gång till innan jag lägger mig, om jag orkar ;)
Puss!

Och det bara blåser.


Nu är klockan 16.08 och här kommer dagens första blogginlägg. Har sovit länge och degat framför tvn innan jag tog en långdusch och fixade mig iordning. Tänkte ta en promenad som jag brukar vilja göra lite sådär ibland, men det blåser ju helvetesstormar ute så jag tror faktiskt att jag hoppar över det!

Försökte ta en bild på mina kläder också, men kameran har lagt av helt, den äter verkligen batterier, så det fick bli någon variant med camen. Väldigt bekvämt är det i alla fall, stor sticka tröja från Wear It och strumpbyxor + stayups.

Hursomhelst så ska jag fixa nåt att äta nu, mina matvanor blir fucked up när jag vaknar så sent om dagarna.
Skriver mer ikväll!
Puss!

Framtidsplaner.

Sådärja! Au pair-mötet blev klart mycket fortare än vad jag trodde, faktiskt en timme tidigare, och jag är mer förväntansfull än någonsin! Längtar verkligen tills jag kan få komma iväg :)

Har även nästan fått klartecken för att få praktik på dagis, närmare bestämt samma dagis som min lillebror gick på, som ligger i anslutning till samma skola där jag gick från lekis upp till femman! Så det känns väldigt hemma och skönt :) Och inte minst som en bra start inför min au pair-resa! Först och främst måste ju körkortet bli klart, men bara jag kommer upp på banan igen så är det nog snart fixat.

Ser verkligen framför mig hur jag sitter på flygplanet, lämnar kalla Sverige och alla jobbiga problem och minnen bakom mig för att upptäcka ett helt nytt land, ny kultur och nya människor. Det kommer självklart inte vara lätt, men det kommer vara så värt det. Kommer nog bli det mest utvecklande jag någonsin gjort, och jag vet att jag kommer klara av det. Inte minst för att jag alltid får höra hur god hand jag har med barn och hur glad jag blir i närheten av dem och, inte för att skryta, hur glada de blir i närheten av mig!

Som tur är så har jag ju min fina lillebror som erfarenhet, visst drar vi inte alltid jämnt men oj vad jag älskar den ungen!


Finaste lillebror ritar serier mitt ute i skärgården i somras.

Nu ska vi snart titta på Parlamentet, ett av min brors favoritprogram, så får vi se om jag skriver mer senare!
Puss

Weekend.

Hallå!
Blev som ni märkte inget uppdaterande igår eller i fredags kväll, för då drog jag till Erran på uppskattad myskväll där vi såg En djävulsk romans, halvgammal film men har ni inte sett den så gör det! Väldigt intressant..

Igår morse åkte jag till Leksand för att hälsa på min saknade extrafamilj och det var väldigt trevligt, satt och fikade och pratade i flera timmar och tog igen, var flera månader sedan jag träffade dem. Men det var underbart!
Sen åkte jag direkt vidare till Rättvik där jag mötte bandet, vi inhandlade hutlöst mycket snacks och åkte hem till Sandra för filmkväll där vi sjöng och skrattade oss hesa på Singstar innan vi hällde upp allt snacks i skålar och kollade på The Runaways, sjuukt bra film det med! Så, se den också! ;)

Vi lade oss sent och sov länge, men eftersom att vi sov i en mörk källare utan fönster trodde vi att klockan var väldigt lite när den ringde vid 11. Men vi åt upp de överblivna snacksen framför En galen natt, som också var väldigt bra, innan Anna skjutsade hem mig och jag gick raka vägen till sängen där jag befunnit mig fram tills nu.

Puh, så såg alltså min helg ut! Nu ska jag, om en timme, sitta i onlinemöte inför min framtida aupair-resa, så jag skriver mer efter klockan 21.
Hur har eran helg varit?






That "friday feeling". What a feeling!

God förmiddag! Eller är det eftermiddag? Haha!
Skönt med fredag i vilket fall! Trots att jag är ledig i princip varenda dag så känns fredagar speciella. Idag kommer min älskade lillebror hit tillexempel, och den lilla turgubben har vunnit ett DJ Hero som vi säkert kommer leka med när han kommer, för han hämtar ut det idag. Dock är han lite sjuk stackaren, men det är alltid lika mysigt att få hit honom efter att han varit hos pappa en vecka.

Hursomhelst så tänker jag tillbringa dagen fram tills dess med att chilla, fixa med disk och kanske tvätta. Ja, för jag känner mig duktig idag! Och därför kommer jag endast lufsa runt i myskläder, så idag blir det ingen outfitbild som ni kanske förstår ;)
Därför bjuder jag på en osminkad, nyvaken bild från imorse istället. Bara för att jag vågar! ;)


Skriver mer senare. Puss!

The clothing.

Fått en massa fina kommentarer om håret idag, tack! Blir så glad :') ♥
Har precis tagit en kvällspromenad med min fina granne och nu ska jag snart lägga mig tidigare än vanligt (!) och kolla på ett gäng avsnitt av Vänner. Kan snart inte somna utan det, frågan är bara om det är så bra... Haha ;)

Slänger upp en dagens outfit (usch, vilket missbrukat uttryck det har blivit!) och säger godnatt med det.
Puss!


stickad tröja - gina tricot - shorts - vila - strumpbyxor - H&M - handledsvärmare - present.

Redhead.


Rött och kortare blev det! Jag är helnöjd!

Vad tycker ni?

(hade egentligen en till överraskningsplan på G, men den kommer någon dag här framöver istället!)

Håll till godo!

Lovade ju en förändring idag, men har ganska fullt upp med en massa saker just nu så det blir nog senare i eftermiddag, men håll ut och kika in lite senare! Förlåt ♥

Bjuder på lite höst från weheartit sålänge!






Thank you guys ♥

Besöksrekord idag! Massa fina kommentarer på förra inlägget också, tack alla söta läsare, ni är bäst! ♥

Och imorgon händer det grejer vill jag lova, så se till att komma tillbaka då!

Säger godnatt med ny version av en av mina nuvarande absoluta favoritlåtar, se till att kolla på den härliga videon också!
Puss


Suit up-day!






Ja, eftersom att jag inte äger en kostym och ville göra det här på mitt sätt så blev det såhär!
Slips - Second Hand - Skjorta - Gina Tricot - Kavaj - H&M - Shorts - Jeane Blush - Stay-ups - H&M - Skor - Second Hand.

Vad tycker ni?

Dagens.





Helsvart idag, lite ovanligt för att vara jag.

tröja - cubus - leggings - bikbok - långt halsband - second hand - kort halsband - calvin klein

Humör: Helt okej, positiv.
Klädsel: Se ovan.
Craving: Lakrisal! Köpte ett rör men det tog som vanligt slut för fort...
Underhållning: Top Model och Paradise Hotel, pinsamt nog...
Längtan: Torsdag! Ni får se då varför...
Dryck: Kaffe, som vanligt.
Citat: "Om du måste fråga, då har du inte råd" - någon Hollywoodfru i TV3-reklam (jag är dead serious också... inte).
Låt: Pink - Raise your glass (mest för att den fick mig att verkligen lyssna när den kom på radion, vet ännu inte precis vad jag tycker om den...)

Haave you met Barney?

Sitter och dricker kaffe, svarar på kommentarer och funderar ut en passande outfit till Suit up Day som är imorgon.
För er som har missat det, så kommer det från TV-serien How I met your mother, en av mina absoluta favoriter. Karaktären Barney Stinson går alltid i kostym, men han har också infört en speciell dag, då alla ska klä upp sig i kostym. Och det är alltså imorgon, den 13:e oktober.



Fast, jag tycker själva grejen av att alla måste klä upp sig i kostym är lite halvtråkig. Varför inte twista till det lite, och göra det roligare än bara kostymbyxor, skjorta, slips och kavaj? Jag har en ganska färdig idé i huvudet, nu gäller det bara att prova ut kläderna!

Tänker visa här på bloggen antingen idag, eller imorgon på den stora dagen. Så håll utkik!
Puss ♥

ES3, 09-10.



Saknar lite mer än vanligt just nu. Faktiskt.

Pretty please?

Käre Gud, om jag måste bli en kille i nästa liv, så vill jag födas som Caleb Followill. Eller i alla fall med hans röst.


Amen.

Happy thoughts.


Var hos jobbcoachen för sista gången idag. Lite vemodigt sådär, har lärt mig så mycket om mig själv och växt som person av att få komma dit och bli coachad! Men, det är ju dags att stå på egna ben nu, faktiskt.

Idag har jag inte jättmycket planer, förutom att ringa lite samtal, ta en promenad ner på Rättvik och kanske hälsa på lillebror. Vi får se vart dagen tar mig!

Räddare i nöden.

Tänkte snabbtipsa lite om mina favoritmjukgörare, som är speciellt effektiva nu när vintern börjar närma sig och huden behöver extra mycket fukt.


Jojobaolja (eller olivolja): Mjugörande och lugnande som med fördel kan användas i ansiktet (helst nattbehandling, man blir lätt lite flottig), på ögonfransar, kluvna hårtoppar, torra läppar, nagelband och över hela kroppen efter peeling. Jojobaoljan är också den olja som allra mest liknar kroppens egen återfuktning. Eftersom att fettpartiklarna är så pass stora i bägge oljorna så tränger de inte in i porerna, alltså orsakar de inte finnar/plitor. Allra bäst är kallpressad jojobaolja/extra virgin olivolja.


Helosansalva (eller Nivea Creme):
Intensivt mjukgörande, "tjocka" salvor som är utmärkta som hand/fotkräm och för punktbehandling av t.ex. eksem. Helosan funkar extra bra som sistnämnda, med tanke på dess antibakteriella egenskaper. Bra när man behöver extra mycket fukt, men inget att ha i ansiktet eller som kroppslotion. Nivea Creme är också bra vid brännskador.


HTH Lotion: Doftar i princip ingenting, lätt lotion som snabbt går in i huden. Kan dock ta ett tag att vänja sig vid, i början kändes det som att jag hade en klibbig hinna över hela huden som nästan kliade lite, men det var för att jag var van vid sämre lotions. Men när man väl vant sig vid den, så är den toppen! Tar bort eventuella hudutslag, innehåller karbamid-mjölksyra som finns naturligt i huden, tillför fukt och inte fett och kan dessutom användas som ansiktskräm om det skulle krisa med sånt. Eftersom att den är nästan luktfri kan man alltså använda vilken parfym som helst, med tanke på att man inte redan har en doft från sin lotion. Bästa jag prövat!


Dove VisibleCare Renewing Shower Cream:
Fick prova denna genom Buzzador, som talade för att detta var en duschkräm som synligt förbättrade hudens kvalitét på bara 7 dagar, och ännu mer efter 3 veckor användning. Och jag provade, och för mig funkade det verkligen! Huden blev mjukare och alla eventuella små hudproblem bara försvann. Rättvik har dock varit dåliga på att ha duschkrämen i butikerna, så jag var utan ett tag och det märktes faktiskt. Riktigt bra.



Söndag - sömndag.

Blev inget skrivet igår, jag var social med Ninni istället. Eller ja, vi turades om att spela mobilspel haha ;) Men hon sov här inatt igen och det var trevligt!

Idag är jag bara så enormt seg och trött, trots att jag sovit lika lite/mycket som vanligt. Men vi har tagit en massa promenader och sånt, så det är kanske anledningen till att jag är så trött nu. Idag tänker jag inte göra något alltför ansträngande, bara vad som faller mig in. Imorgon ska jag till Falun igen, kanske till Borlänge också.

Dessutom har jag äntligen bestämt mig angående mitt hår, och det blir inte något av alternativen jag snackat om innan. Ni får se, ni får se... ;)

Bjuder på en vacker mobilbild från solskenspromenaden med Ninni igår, och så får vi se om jag orkar skriva mer senare, annars blir det mer imorgon ;)
Puss!


Oh Happy Day!

Idag kastade jag mig upp ur sängen som Superwoman, och sedan åkte jag med pappa till AME-kontoret där jag diskuterade praktikplats på dagis, och det ser faktiskt lovande ut! Håll tummarna för mig! Annars har jag en riktigt sweet backup-plan i och för sig... ;)

Om några minuter kommer finaste Ninni hit, och vi ska äta glass, chips, dricka svartvinbärscider och kolla på Idol. Sen blire chillkväll. Alltid lika mysigt!

FÖRRESTEN!
Rösta på mig till Veckans blogg! Börjar bli kul att få vara med i alla dessa tävlingar, måste snart skaffa en hylla för alla pokaler, höhöhö ;)

(klicka på bilden för att komma till röstnings-inlägget)

What makes me smile...










Acceptans, respekt, sunt förnuft och eget ansvar.

Efter en heldag i sängen igår, så mådde jag betydligt bättre framåt kvällen.  Typiskt mig att vara som mest pigg på natten, jag lägger mig sällan före 0.00 tyvärr... Så jag gick till grannen och vi satt och diskuterade världen, religion och idioter i flera timmar. Jag kan lätt bli så arg och uppretad på folk som inte kan respektera andra!

Jag menar, det är så lätt för folk att dra alla över en kant. Tillexempel alla invandrare. Ja, det finns idioter från andra länder, som är våldsamma och begår brott här i Sverige, och nej, det är inte okej. Men bara för att det är så, så betyder inte det att ALLA från det landet är likadana. Samtidigt finns det bra exempel på såna människor, som är svenskar. Så, om man ska gå runt med den där mentaliteten gällande invandrare kan man lika gärna säga att hela Sverige är mördare och våldtäktsmän, för det finns ju såna här. Precis lika logiskt.

Sen snackade vi om religion också. Till att börja med, så tycker jag att alla har rätt till sin tro. Man får tro på precis vad man vill, på vilken Gud som helst och inom vilken religion som helst. Man får också inte tro alls om man hellre vill det, och om man vill ha en helt egen religion med en helt annan Gud är väl det precis lika okej, så länge man själv trivs med det. OCH, så länge man inte använder sin tro till att skada andra.

Carola slänger blommor på publiken, men det var Gud som sa åt henne att göra det.
En kille slår sin flickvän, för Gud sa åt honom att göra det.
En katolsk präst våldtar små pojkar, för Gud säger att om han ska leva i celibat får han inte ha sex med kvinnor.
Ett nyfött barn får sitt heligaste omskuret med ett rakblad, för Gud säger att det är bra.
HALLÅ? Sunt förnuft? Personligt ansvar? Nej, vi "skyller" våra gärningar på Gud istället.

En 13-årig flicka i en katolsk församling blir våldtagen av sin pappa i flera år, tills hon blir gravid. Och deras tro säger att hon inte får göra abort. Alltså måste hon bära på sin faders barn och föda det, alltså gå igenom sjukt mycket smärta, medan han ska bli förlåten för det han gjort. Gud förlåter honom. Sen är allt okej. Ja, verkligen, för dottern kommer ju helt plötsligt inte vara gravid och allting kommer vara ogjort.

Det där med att vara emot preventivmedel förstår jag inte heller. Är det inte upp till var och en? Jag menar, själva grejen med att vara emot det är väl ändå för att människan ska kunna föröka sig. Okej, så ska man vara emot folk som inte kan få barn då också? Ska man förbjuda dem? Kom igen...

Skulle kunna skriva ett evighetslångt inlägg om detta, men vill bara avsluta med de här orden:
Jag accepterar allas tro och åsikter, så länge det inte går ut över eller skadar andra. Kan man inte bara kombinera sin tro med sunt förnuft och eget ansvar, plus respekt & acceptans för andras tro? Jag tror att om Gud finns så älskar han/hon mig ändå. Eller måste man följa en massa regler för att bli älskad av den allsmäktige?



Not 100%.

Ibland mår man inte helt hundra när man vaknar. Hade egentligen en del saker planerade idag, men när klockan ringde klockan 9 var jag alldeles febersvettig och började nästan gråta varje gång alarmet upprepades, var tionde minut. Så jag gick upp, drack ett stort glas vatten, stängde av larmet och somnade om. Vaknade för ungefär en timme sedan, med hjärtklappning, huvudvärk och yrsel. Fick lägga mig på soffan och hämta andan innan jag kunde göra frukost. Alltså kändes det klokt att ställa in bankmöte och andra planer där man bör vara vid sina sinnes fulla bruk.

Nu mår jag lite bättre, känner mig mest svag och trött, har ont lite överallt. Kände av lite redan igår, när jag frös och var varm om vartannat. Så dagen ska ägnas åt lugna aktiviteter såsom tedrickning, TV-serier, läsning och sömn. Kanske inte blir mycket skrivet här alltså. Mina ögonlock är tyngre än någonsin.


Disneydags.

Det är inte meningen att livet ska vara lätt jämt. Men just nu önskar jag att jag var liten igen, och tittar nostalgiskt på dessa trailers. Något ni kommer ihåg?










Audition.

Som alla andra esteter så var jag tvungen att göra ett inträdesprov i form av att spela och sjunga. Tvungen var jag väl inte, men man kunde tjäna massa extra poäng på det, och mina betyg från grundskolan var inte direkt superfina. Därför tyglade jag mina nerver, åkte dit och gjorde akustiska versioner av dessa, med gitarr och sång:

Tegan and Sara - Hype



Taking Back Sunday - This Photograph is proof


Get-together and creepy nightmares.

Igår kom Ninni hit och sov över. Trevligt var det! Vi lekte med knasiga cam-funktioner, snackade om skräckfilmer och kollade på Scrubs & How I met your mother. Plus en massa girltalk, såklart. Uppskattas alltid!


Ja vadå? Vi ser ut såhär på riktigt, nåt konstigt med det?






Haha! Man har inte roligare än vad man gör sig ;)

Dock så ringde klockan vid 7 imorse, och jag drömde sjukaste mardrömmen inatt
som involverade nästan alla jag känner, bussar, storm och Idol-deltagare. Världen var på väg att gå under, och man var riktigt illa ute om man satte sig på en buss, för på sluthållplatsen sprängdes den i luften. Anna ringde panikslaget och berättade allt detta. Vi skulle alla dö på något sätt alltså.

Folk tog livet av sig. Allt kändes sjukt miserabelt och som att hoppet var ute på alla sätt och vis, sådär som man sällan känner, eller snarare aldrig. Kanske när det gäller enstaka grejer, men inte hela livet. Vaknade till lite snabbt, enormt lättad, men somnade om direkt, in i samma dröm och var inte helt säker på att jag drömde. Så jag testade att styra drömmen själv, och då dök en ultra-hunkig person med hög dregelfaktor upp ur sjön, som Superman, och tog mig i sina armar och räddade mig, mot oändligheten och vidare. Då var jag rätt säker på att jag drömde. Härligt avslut på hemsk dröm dock.

Another quickie.

Nu har jag sovit 2 timmar, tagit en dusch och ätit en underbar pizza.
Next up: träffa bandet på Fricks och diskutera framtiden. Positive things ahead, alltså. Känns så bra!


Det blir aldrig som man tänkt sig.

Damn! Vaknade av telefonalarmet vid 9, efter att ha sovit ca 5½ timme. Snoozar. När klockan ringer igen har jag fått sms av Natali. Fotograferingen blir uppskjuten. Skiit. Vi skulle ju egentligen åka imorgon (!), men någon medarbetare hade tydligen blivit sjuk och kunde inte ersättas. Hejdå underbara veckoplaner...

Men jag tänker inte deppa! Nu slipper jag göra mig iordning för att gå ner och ta ut pengar osv, utan kan istället ta igen de där 3 timmarna jag förlorat i sömn. Och imorgon kan jag åka till Falun och söka jobb, istället för att ta det nästa vecka och riskera att platsen blivit tillsatt. Dessutom sparar jag pengar. Perfekt! Tur att jag inte är en negativ människa, verkligen.

Så, nu tänker jag lägga mig på soffan och slumra lite, sedan kanske det blir en promenad om solskenet håller i sig!
Puss ♥






Ungefär såhär pigg känner jag mig just nu...

Your sex is on fire.

Datorn krånglade här hemma igår så den fick defragmenteras i princip hela dagen, därför blev det inget bloggande.
Var hursomhelst på Bowlingen i fredags med Natali, och träffade på Klara och min kusin Erika där också. Trevligt vare! Var extra glad eftersom att kvalfinalen i Idol gick precis som jag ville. Kändiscrush here we go again.. Haha!

Igår var jag tröttare än någonsin och gick några minuter på marknaden innan jag fick skjuts hem, där jag & min bror bullade upp med massa kuddar på min säng och kollade på Vänner.

Men jag somnade efter andra avsnittet, så stackaren fick gå därifrån och hitta på nåt annat, medan jag somnade ännu djupare och vaknade av att min bror och min mamma kom hem från affären och väckte mig. Jag trodde seriöst att det var morgon och ny dag, var helt som i koma. Tydligen hade mamma kommit in och snackat med mig vid flera tillfällen under min koma och jag hade svarat, men jag kommer inte ihåg någonting...

Idag håller jag mig borta från marknaden, min lilla familj är där nere så jag bara chillar här, ensam hemma, och slipper det gråa vädret och sju miljoner marknadsbesökare som bara går in i en. Och alla färska munkar, langos och Primo på torget.

Två versioner av en av mina absoluta favoritlåtar.




Jewel.



Rättviks marknad coming up. Har sovit alldeles för länge, duschat alldeles för länge och suttit här alldeles för länge. Nu ska jag ut i solen.

Nattblogg.



Tankarna och känslorna snurrar verkligen i ett virrvarr i mig. Jag vet varken ut eller in när det gäller det mesta just nu. Det är inte så att jag mår dåligt eller är nere, snarare tvärtom. Men jag är bara ett enda kaos.
Sitter uppe på nätterna, lyssnar på en salig blandning musik och nackhåren reser sig. Tänker tillbaka och tänker framåt. Befinner mig på en tågperrong, men har inte bestämt mig för vilken avgång jag ska ta. Men har en tur och returbiljett som gäller för alla resor. Det känns bra, men snurrigt. Jag vill bara välja rätt tåg, fastän jag vet, att det går tåg tillbaka om jag skulle åka åt fel håll.