Quickie.

Idag gick jag upp tiiidigt och promenerade ner till arbetsförmedlingen för ett möte. Jag säger bara en sak, jag kan vara ett steg närmare mina drömmar och New York! Känns så sjukt bra.

Träffade Sandra där också, så vi gick och lunchade med hennes mamma och lillebror innan jag gick hem till pappa och somnade i soffan. Jag går inte riktigt ihop med tidiga mornar, speciellt inte när jag vant mig av med dem och sedan har två på raken. Blev lite New Super Mario Bros med brorsan också, innan jag åkte hem. Puh, tror jag fått med allt om dagen.

MEN, nu ska jag kolla på Idol. Olleeee, du måste gå vidare! Har aldrig haft en sån stark favorit i programmet förut, så jag kommer rösta för fulla muggar här hemma.



Hörs senare/imorgon!
Puss ♥



UPDATE 22:32.
Gaaah.
Han upphör aldrig att förvåna mig och få mig att rysa, den där Olle. För det första har han världens häftigaste röst. För det andra ser han sådär underbart busig och pillemarisk ut så att man inte kan låta bli att charmas. Och för det tredje har han grymmaste musiksmaken. Plus dialekten. Hallelujah! Komigen nu, rösta järnet på Olle!

Haha, förlåt mig, är aldrig såhär insatt i Idol annars. Men han är ju bara SÅ rätt!

The music that's making me growing.

Har knåpat ihop en höstlista på Spotify idag, med en massa underbart höstig musik blandat med lite house och en del lite rockigare låtar, det som jag gillar mest just nu helt enkelt. Tänkte vara så snäll och dela med mig!

(klicka på bilden för att komma till Spotify-listan)


Throwing punches at ocean waves.



Så stöört bra. Älskade den här låten när jag gick första året på gymnasiet, och för mig är den väldigt höstig. Just press play!

Bussfunderingar.

God eftermiddag!

Har varit hos jobbcoachen idag, för näst sista gången. Kommer kännas lite sådär vemodigt nästa gång, har börjat trivas riktigt bra med att gå upp i ottan, trycka in musik i öronen, vira in mig i en halsduk och ta bussen till Falun, i dagens fall genom tjock dimma som bröts av lite morgonsol på vissa ställen.

Får oftast dela plats med folk på denna buss, eftersom att alla verkar ta den till skolan/jobbet. Men idag fick jag egen plats till en början, den sista. Sedan fick jag sällskap, och kort därefter fylldes den redan fulla bussen med en hel skolklass. Som inte vågade sitta bredvid de andra passagerarna, så alla stod. Haha. Kommer ihåg hur blyg jag var när jag var liten.

Gillar faktiskt att åka buss. Inte till Leksand kanske, den turen är vääldigt old i mitt fall. Men det är mysigt att åka till Falun. Man kan inte göra så mycket annat än att bara sitta där och insupa landskapet och lyssna på musik. Det är precis då som jag har mest inspiration. Speciellt på hemvägen, då jag bollat hundratals tankar om framtiden med coachen varvat med massor av koppar kaffe. Kommer sakna det.






Another walk in the sun.







Ännu fler promenadbilder, fast gick en annan väg idag. Och ja, jag bor fint och ja, jag gillar att visa upp det. Kändes som att färgerna återgavs bättre i solskenet idag också.



När jag inte vill vara elak mot mitt hår med stylingprodukter och plattång brukar jag bara föna det med huvudet uppochner, får en massa volym då. Sen bakar jag in en fläta i luggen och bara låter det vara. Som på bilden/bilderna ovan. Dessa togs för bara någon timme sedan, och jag "fixade" det vid kl 14. Har inte plattat eller någonting. Mitt hår kommer tycka om mig imorgon.

Green is the color of adventure.





tröja - secondhand, - skjorta - mammas gamla, - leggings - bikbok, - halsduk - indiska

Gillar tavlan, fick den av mamma. Tyckte den passade på min vägg, to bring in some color.
Och jag kände mig lite äventyrlig idag. Lite grön.

When nothing goes right... Go left.



Kom nyss ur duschen, solen skiner idag igen, till min förvånade lycka. Blir nog förmodligen en liten promenad idag igen, mådde så bra av det igår. Plus att vår bil står ju där den står, med nycklarna inlåsta, så jag kan lika gäna passa på att promenera ner och möta mamma när hon slutar, eftersom att hon ändå inte kan köra hem. Då kan hon likagärna få lite sällskap. Tycker jag.

Drömmer så konstigt nu igen. Det går i perioder. Förra veckan drömde jag om en närgången Andreas Carlsson (Idol-juryn) och att jag skulle släcka bränder under Peace & Love med honom. Men han var mest intresserad av att charma mig med sina gitarrskills. Inatt drömde jag något mardrömslikt. Hur kommer det sig? Kanske borde skaffa en såndär, en drömfångare.

Höstpromenad.

Med denna i lurarna:











Hann med en express-fika med Ölandste & chokladkakor + några sidor ur Twilight, sen bestämde jag mig för att sådant kunde jag ägna mig åt en regnigare dag. Drog på mig en stor halsduk, läppbalsam och DKNY Be Delicious och gick och mötte mamma på Hotell Lerdalshöjden. Och möttes inte bara av henne, utan av en regnbåge, följd av regn! Nöjd är jag i alla fall.

I think I just died a little bit.










fashiontoast.com

Svarta klänningar, kedjor, hattar, sjalar, stora väskor och bar rygg. Jag vill trotsa höstrusket när jag ser det här.


Autumn leaves.

Idag skiner solen, äntligen. Om jag orkar tänker jag gå ut och fylla öronen med höstmusik, gjorde det rätt ofta förra hösten och det gör mig gott. Men jag har så djävulskt ont i magen och ryggen, så jag kanske borde stanna inne och hålla mig varm. Dricka te och läsa, som jag alltid vill göra men aldrig kommer mig för att göra. That is just so typical me.

I övrigt hoppas jag verkligen på att få komma till min jobbcoach i veckan, ringde och mailade honom i fredags men har inte fått svar än, tyvärr så får jag inte gå kvar hos honom efter den 7e oktober, så nu vill jag passa på innan det är försent. Mår alltid så bra när jag varit där, det är väldigt stimulerande och utvecklande.

Avslutar med två bilder jag tog i lördags.





Ninni och Klara. It's a fact, rött läppstift är gorgeous!

Surpriseparty.

Igår åkte jag till Leksand och överraskade Hannes, Errans pojkvän, på hans 18-årsdag tillsammans med ett par esteter genom att samlas i puben på nedervåningen på Bosporen i Leksand, med italiensk fotboll på storbildsskärm. Det var väldigt trevligt och ett kärt återseende med alla esteter, borde göras om i form av fest snarast enligt mig!


Jag & Erran från igår, bild lånad från Klaras facebook.

Idag har jag haft massa annat för mig, därför har jag inte skrivit förrän nu. Har bland annat tagit hand om min lillebror hela dagen, vi spelade Catmario (helt sick dataspel, jag får krupp på det) och kollade på Vänner. Han är fin, min lillebror.

Stop hating on us. We are the future.

Tänkte på en grej idag. Det är så sjuukt drygt med arga, bittra gamla tanter som låter sitt livs misär gå ut över oskyldiga människor, speciellt oss ungdomar. Hur många gånger har man inte hört folk berätta om eller själv varit med om när någon sur tant hävt ur sig spydigheter om ens kläder, vikt eller liknande? Oftast helt oprovocerat?

En gång sa en tjock tant till mig i princip att jag skulle sluta banta och att det inte var fint att vara så smal som mig. Ja, för jag har ju verkligen valt det själv också. Förlåt mig tanten, ska genast skaffa sämre förbränning, äta dubbelt så mycket onyttigheter än vad jag redan gör och ta bilen istället för att gå överallt, så kanske jag blir tjock. Duger jag då? Eller duger jag som jag är?

Nej, jag hittar inte på. Självklart sa jag ju inte något sånt till henne, men hade bra gärna velat. Det är så synd att det finns såna människor, och då oftast gamla kvinnor, som bara letar fel på andra för att de har blivit förbittrade på ålderns höst.

Såg på Nyhetsmorgon imorse där Susan Lanefelt var hemlig gäst. WOW vilken människa! 64 år och inte ett dugg bitter, hon verkade istället lycklig, tillfreds och hade någon slags ungdomlig glow, inte ett dugg gammal och grå.
Tänk om alla kunde vara så! Jag menar, hon har varit gift med samma man i 41 år, nästan lika länge som min mamma har funnits (!), och när hon pratade om honom lät hon fortfarande nykär. Inget "gubbskrälle" där inte!

Jag vill bli som Susan Lanefelt när jag blir gammal. Lycklig och tillfreds.




Let's be honest.



Och med det säger jag godnatt. Hörs imorgon ♥

Gief.

Knåpade ihop ett fashioncollage. Kläder & accessoarer från H&M, beautyprylar från Dior & örhängen från Alexander McQueen.

Någon som vill göra mig glad..?



Home is where the heart aches.



Nu är jag hemma igen! Känns rätt skönt ändå, visst var det skönt att komma hemifrån och bo hos Natali ett tag, men hemma är ju alltid bäst. Vaknade till de ljuva tonerna av We no speak americano och ringde sedan pappa som skjutsade hem mig. Åt en jättefrukost och lyssnade på radio, en riktigt bråkig Sverigedemokrat från Örebro ska tydligen representera Dalarna i riksdagen. Lysande...

Idag ska jag försöka röja upp här hemma tills mamma kommer vid 21. Ska även träffa grannen om en stund, får se om vi hittar på nåt kul i det här hemska vädret. Jag som ville ha en fin höst :(

Förövrigt älskar jag hur snabbt jag kan skriva sms med nya mobilen. Tävlar med mig själv hela tiden. Och de jag skriver till. Jag vinner alltid. Ha!

Girly.

Har precis kollat på Sex and the City - The Movie, hemma hos Natalis mamma. Såg den för första gången för typ en månad sedan, skandal! Blir så tårögd när Carrie blir lämnad på sin bröllopsdag. Bra film det där, trots de här reaktionerna:



Kan säga att de flesta kommentarerna var av killar, som klagade på SATC. Jaja...

Nu blir det Idol! Och imorgon blir det bättre uppdatering ;) Puss ♥

Telephone.

Idag blev det äääntligen, efter många om och men, en Sony Ericsson Xperia X10 mini pro (hur dumt är det inte att ha ett sånt sjukt långt namn på en sån liten telefon?)

Jag har lekt med den hela dagen och tröttnar helt enkelt inte! Fick schyst rabatt på den också, inte helt fel ;)
Annars har jag inte haft så mycket för mig idag, åt en nice köttfärspizza hos pappa och sitter nu hemma hos Natalis mamma igen, bara för att slänga in ett litet inlägg. Funkade inte att blogga från mobilen, ska försöka lösa det.










The catalyst.

Sitter hemma hos Natalis mamma nu, med Natali, och passade på att slänga in ett snabbt blogginlägg.
Nästa månad åker vi ner till Stockholm och blir fotograferade, och tänkte passa på att gå ut och festa samtidigt! Dock har vi lite dålig koll på vilka ställen som har 18-årsgräns, någon som vet?
Hursomhelst, slänger upp Linkin Parks nya, såg deras framträdande på VMA och WOW vad bra det låter!

Lever i kappsäck.

Sitter hemma hos min låtsaspappa och skriver på ett stenåldersskrivbord. Det låter seriöst som från en amerikansk film i kontorsmiljö från sent 80-tal/tidigt 90-tal eller liknande. Rätt mysigt faktiskt!

Ska bli roomie med Natali inatt, får se om jag kanske sover där tills på fredag till och med, om jag inte är ivägen vill säga ;) Därför kan det hända att uppdateringen blir lite svag, men blir åtminstone ett inlägg om dagen! Dessutom ska jag ju köpa en nice telefon imorgon så jag kanske tillochmed bloggar ifrån den? We'll see.. :)

Vill också meddela att jag vann veckans blogg-tävlingen på
Linns blogg! Tack alla ni som röstat, jag lovar (nästan) att fixa world peace ;)
Puss på er! ♥


Dear mom.

Idag var det 42 år sedan min underbara, kloka, vackra mamma kom till jorden. Jag älskar henne mest av allt, tänk vilken tur jag hade att jag fick henne! Eller, att hon fick mig... Hursomhelst, massa grattis! ♥


No shit sherlock.



Jepp, så gick det alltså till. Vi försöker med alla medel, men till slut ger vi upp. Jag går in och läser mitt dagliga horoskop...



???!!?!?!?!?!?!??!?!??!?!?!?!?!!!!

New York, New York...










...snart min hemstad? I think I'll leave it like that... ;)

Home alone.

Nej, jag tänker inte bli en politisk blogg, mest för att såna är så grymt tråkiga att läsa. Alltså har jag sagt mitt angående politik på den här bloggen, förmodligen för gott.

Imorgon åker mamma till Kalmar och blir borta till fredag, vilket innebär att jag är ensam hemma. Jag hoppas att jag kan hitta på nåt kul att sysselsätta mig med, och att jag kan träffa lite folk. Blir så oerhört tråkigt annars.
Just idag är jag sjukt uttråkad, vad förbi grannen en sväng och fick se hennes balklänning, stunning! Hon följer även med mig på onsdag och köper ny mobil, jag har äntligen bestämt mig ;)

Nej, resten av dagen tänker jag mysa runt i min sköna tröja, läsa och umgås med mamma innan hon åker.
Men ni kanske kan ge mig lite tips på vad jag kan göra i veckan, ensam hemma?




Vi gillar olika.



(Bild:
aftonbladet.se)


Jahapp, valet igår blev ju rätt snopet. Ingen majoritetsregering, SD in i riksdagen som vågmästare och allmänt mycket smutskastning.
Som när Lars Ohly (Vänsterpartiet) vägrade sminka sig i samma rum som Jimmie Åkesson (Sverigedemokraterna). Okej visst, jag är inte FÖR Sverigedemokraterna och deras politik på något sätt, men att Ohly gjorde en sådan sak säger mer om honom än om Jimmie, egentligen. Han borde ha betett sig på ett mer vuxet sätt, han adderade bara bränsle till Sverigedemokraternas anhängare så att de kan bevisa hur mycket de slår underifrån och hur det lönat sig för dem.

Gick med i Vi gillar olika på facebook, en kampanj startad av Aftonbladet, och märkte min profilbild. För det stämmer ju. Men facebook är en krigszon just nu, alla är hatiska och går med i hatiska grupper. Är det så vi visar att vi gillar olika och inte stänger ute någon? Nej, enough with that. SD har inte fått en ärlig chans att diskutera något annat än invandringspolitik, och har inte fått vara med i debatter på tv. Och nu är de hatade av majoriteten av Sverige. Varför inte bara föregå med gott exempel, eller ska vi bli som dem fast åt andra hållet? Är det bättre? Jimmie Åkesson säger att han inte vill skapa oreda i riksdagen, bara ta sitt ansvar. Okej, ge honom en ärlig chans bara. Vi vet ingenting än. Men, måste upprepa att jag är mycket kritisk till honom och deras politik överhuvudtaget, jag ser väldigt gärna Miljöpartiet i ett samarbete med Alliansen och jag hatar all form av främlingsfientlighet, men alla förtjänar faktiskt en chans. Och nu har vi ju inte så mycket till val, de är ju i riksdagen vare sig vi vill det eller inte.

Dessutom tror jag att Fredrik Reinfeldt gör vad han kan för att skapa en bra och rättvis regering nu. För han är definitivt ingen ond människa. Hade han verkligen blivit omvald då?

Favorite females.

Dessa skådespelerskor är mina absoluta favoriter. Inte bara för att de allihop är grymt vackra, de är grymma på det de gör också!


Hilarie Burton
Det är väl förmodligen ingen hemlighet att jag är ett enormt fan av One Tree Hill (håller på att ladda ner alla säsongerna nu för att lägga in på min megastora, externa hårddisk), och inte heller att jag är ett fan av Hilaries rollfigur Peyton. Rollfiguren är klok, djup och kreativ, och jag kan känna igen mig i henne på många plan.


Kristen Stewart
Surprise? Hon är inte bara grym i Twilight och galet good-looking, hon är grym i alla andra filmer också, och väldigt mångsidig. En klar förebild!


Megan Fox
Snygg, halvgalen och jävligt bra på det hon gör! Sa jag att hon var snygg också? Damn! Har dessutom fått höra någon gång när jag var mörkhårig att jag liknade henne, tror ni jag tog det som en komplimang eller?


Taylor Momsen
Inte heller någon nyhet att jag rådiggar henne, hade ju ett inlägg fullproppat med bilder på henne för ett tag sen. Älskar hennes attityd, hennes sångröst och hennes skådespelartalanger, men mest av allt hennes stil. FIERCE!


Vad tycker ni?

Läskigt bra.

Det här är helt klart min Idol 2010. Hans audition är bäst i Idols historia, enligt mig, och covern på en av mina favoritlåtar är bara helt enkelt skitgrym.


Jag menar, titta bara på Herr Bagge!


I raise my voice.



Nu sticker jag iväg och röstar, och jag hoppas verkligen att ni som kan gör samma sak! Rösträtt är inte bara en rättighet, utan även en skyldighet. Så utnyttja demokratin guys, annars kan ni inte klaga sen heller!
Hörs senare :)
Puss ♥

From now on, I'm Switzerland.

Nej, nu är jag så sjukt trött på all smutskastning inför valet. Inte bara partierna emellan, utan även på Facebook, mellan mina vänner och deras vänner. Varannan statusuppdatering handlar om något negativt om Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin. Eller så går folk med i hatiska grupper. Eller så svartmålar folk partier fastän de egentligen är helt clueless. Imorgon är det äntligen över. Men jag tänker inte yttra mig ett ord mer om mina politiska åsikter, och när jag går in i vallokalen imorgon tänker jag vara så privat jag bara kan.

Jag önskar bara att alla kunde respektera varandra, är det för mycket begärt? Folk kommer aldrig tycka likadant, och tur är väl det! Eller hur?

Nej, nu blir det lördagsmys med familjen.
Slänger upp lite bilder från häromdagen.





tröja & leggings - nelly.com - skjorta & strumpor - fått i present - glasögon - glitter


Har ni tröttnat på riksdagsvalet? Det finns ett roligare val!

Om ni tröttnat på partiledare, byråkratisvenska och valfläsk, så kan ni alltid rösta på mig till Veckans blogg i Linns blogg! För jag vet att ni vill ;D



(klicka på bilden för att komma direkt till tävlingsinlägget, öppnas i ett nytt fönster)

Panic Room.

Godmorgon(?)!
Inatt var jag hos grannen igen, denna gång såg vi Panic Room på TV4. Riktigt bra, men usch vad nerverna hamnade utanpå! I början satt vi mest som frågetecken, ofta det kommer gangsters och bryter sig in första natten i ett nytt hus som bara råkar inhysa ett panikrum liksom. Men det trappades upp på ett väldigt snyggt sätt, och jag måste säga att den hamnar bland mina favoriter!



Ett extra plus för bra skådespelare ;) Kristen Stewart var bra redan då, Jodie Foster är alltid trovärdig, Jared Leto är alltid sådär farligt snygg, och Forest Whitaker är bara allmänt grym. Har ni inte sett filmen så se den!

Idag ska jag blogga minst 2 gånger till, det lovar jag. Så håll utkik ;)
Puss! ♥

Paranormal dreams.

Hallå allihopa!
Har inte hunnit blogga än, dels har jag haft lite important stuff to do, och dels så har internet krånglat. Men nu är jag back on track!

Idag har jag alltså fixat med disk och tvätt innan jag åkte ner till pappa, för att försöka koppla ihop min iPod med mitt iTunes via hans trådlösa bredband, men han hade slarvat bort säkerhetsnyckeln... Så jag satt mest och kollade på när min bror spelade tv-spel.

Igår kväll var jag hos grannen till 00.30 ungefär, och kollade på galna youtubeklipp. Anledningen till det var att vi ville rensa huvudet efter att ha kollat på några scener ur en Paranormal Activity-aktig film, fast den här var värre. Jag är ju sjukt harig när det gäller skräckfilmer och speciellt såna med övernaturliga väsen och demoner, så jag satte igång High School Musical 2 när jag skulle sova. Och det gör jag bara i nödfall...

Det resulterade i alla fall i att jag drömde världens sjukaste dröm.
Jag och en kompis skulle kolla på film, och han ville absolut se en verklighetsbaserad film som handlade om en familj, där mamman blev sjuk i huvudet och stack tjocka träpålar i sina barn och sin man, det skulle nämligen hjälpa dem att leva förevigt hade hon inbillat sig. Behöver jag säga att drömmen var blodig? Usch... Men, Amanda Seyfried spelade dottern i familjen, haha! Knasigt värre.



Söta Amanda, snart i en splatterfilm nära dig? Usch, I hope not!

Ikväll blir det fredagsmys med tacos och Idol. Typisk svensk fredagskväll, men det skiter jag i!
Puss ♥

Mina valtips!

Ifall någon lyckats missa det, så vill jag tala om att det är riksdagsval på söndag. Ett väldigt viktigt val, för alla som fyllt 18. Jag tycker att vi är skyldiga att rösta, vi som kan. Själv kunde jag nästan ingenting om politik tills för kanske en månad sedan, då jag började läsa på och bilda mig en egen uppfattning. Jag tänker inte försöka övertyga eller övertala er att rösta på ett visst parti eller välja en viss sida, för det är faktiskt helt upp till var och en. MEN, jag tycker ändå att alla borde:

1. Läsa på. Det handlar om Sverige, landet du bor i, och hur det ska styras. Skiter du i att rösta kan du inte gnälla sen heller. Och OM det skulle vara så att när du läst på inte håller med något parti, rösta blankt. Bättre än att inte rösta alls.

2. Ha en EGEN åsikt. Det är fegt och idiotiskt att rösta som ens föräldrar, bästa kompis eller pojk/flickvän, om man inte håller med deras åsikter, utan gör det för att passa in. Råkar du och din bästa vän ha starkt olika åsikter, håll då ditt val för dig själv. Det finns en anledning till att själva "valceremonin" är så privat. Alla har rätt till en åsikt, men alla har rätt att hålla den för sig själv också.

3. Vara egoistiska. Det är absolut inte ett måste, men ett ganska bra tips om man blir förvirrad över alla olika valfrågor. Tänk utifrån dig själv, vad som gagnar dig och vad du kan få ut av att rösta på ett visst sätt. Skit i vad som är bäst för Sverige, för det kanske inte är det som i längden är bäst för dig.


Dessutom har jag ett fantastiskt tips! Har du lyssnat på debatter och läst om partier hur länge som helst men är ändå osäker? Då finns en väldigt kul och intressant hemsida där man kan sätta ihop sin egen regering i form av sina favoritkaraktärer i TV-serier! Du får svara på olika frågor och sedan sätta in dina favoriter på olika ministerposter, sedan får du veta om du borde rösta vänster eller höger, vad som alltså passar dig bäst.


(klicka på bilden för att komma till sajten, öppnas i ett nytt fönster)

Självklart ska man väl inte låta det här avgöra helt, men det är underhållande och intressant, och jag fick i alla fall en aha-upplevelse. Testa ni med!

When you're really bored...

Ibland har man tråkigt. Ibland ställs ens dagsplaner in. Ibland har man en halvkass cam och ett par fake-glasögon. Då händer sånt här...










Oh, those rainy days...







Regnigt och ruskigt är två ord som stämmer bra in idag.
Alltså, en perfekt ursäkt att ta på sig massa stickade kläder, vira in sig i en filt, koka massor av te och se på film, eller läsa en bra bok. Fortsätter det såhär, blir det mörkt tidigt och man kan tända massa ljus också.

Men, jag ska inte göra något av det där! ;)
Vid 14 åker jag ner till min låstsaspappa och kickar igång min älskade iPod på allvar, alla funktioner funkar ju inte eftersom att jag inte kunnat registrera mig på iTunes. Måste ju göra det när jag har internet på min dator, vilket jag inte haft sen i påskas, men pappa har ju trådlöst hemma hos sig. Att jag inte tänkt på det innan!

Nu ska jag göra mig iordning. Skriver snart!
Puss ♥

Oförskämdhet.


Något jag kan störa mig sjukt mycket på, är oförskämda personer.
Visst, finns väl kanske egentligen ingen som riktigt gillar sånt, men många har ju vänner eller liknande som är så och då accepterar de oftast det. Jag däremot, klarar inte av när folk är uppkäftiga mot andra som inte gjort nåt fel. Eller ouppfostrade människor, som blir bjudna till folk och förväntar sig att bli serverade mat men inte ens säger tack efterråt. Tyvärr finns det för många såna, som inte lärt sig vad hyfs är hemifrån, eller som kanske har det men skiter i det. Såna som helt enkelt haft halvmesiga eller frånvarande föräldrar.

Jag värderar verkligen de egenskaperna, folk som är artiga och visar uppskattning när man gör sig till. Det är så otroligt fult och omoget att bara förvänta sig service hemma hos andra människor. Sånt kan ge mig rysningar, och jag kanske inte alltid konfronterar dem med det, men jag visar ganska tydligt att jag inte gillar det. Någon måtta får det väl ändå vara? Kan man inte vara tacksam när man blir bjuden på saker? Är det så fucking svårt?

Kort sagt - tacka och visa gärna uppskattning innan du tar emot, annars ger du fan i att ta emot.

What I like the most, right now.

Idag (och igår) har jag lyssnat på musik som en tok via Spotify, utnyttjar den tjänsten alldeles för lite känner jag. Men de låtarna som spelas mest just nu är dessa, sjukt bra allihop! Kings of Leon's rykande färska, Foo Fighters rätt gamla och 30 seconds to Mars halvnya. Lyssna! ♥






Micaela är produktiv.

Hej på er.
Idag har jag varit riktigt duktig, och rensat ur hela garderoben och städat. Längesedan jag gjorde något sådant bra, and it sure feels guuuuud. ;)

Idag skiner solen också, så jag tänkte passa på att smyga ut, ta en kopp kaffe i solen och sedan en långpromenad kanske? Vi får se hur det blir, känner att jag har mitt på det torra och kan göra vad jag vill med tanke på hur duktig jag varit hittills!

Tänkte bjuda på lite bilder från min underbara utsikt. Kameran är kanske inte den bästa, men hoppas ni i alla fall ser hur otroligt bortskämd jag är med sjöutsikt och dessutom lite stadsvy.









Skriver mer snart!
Puss ♥

I-landsbekymmer.

Idag myser jag omkring i min rutiga skjorta, och åkte ner till Fricks med bandet och tog en kopp varm choklad. Sen gick jag & Sandra vidare till Expert och kollade på mobilen jag är väääldigt sugen på för tillfället...
Sony Ericsson X10 mini pro. Inget originellt val såklart, men jag har funderat på det sedan den lanserades i våras. Kanske ska man slå till? Efter många frågor till expediten sa hon att jag kunde få den för 499 kr (!), om jag sedan betalade 159 kr i 24 månader. Frågan är om den nu håller så länge..? Verkade nästan inte finnas något annat alternativ än bindningstid. Jag är sämst på mobiltelefonköp, speciellt med tanke på att jag funderar på att byta till abonnemang. Någon som vet ett bra erbjudande på denna lur?



Har tänkt blogga hela dagen, när jag inte varit nere på rättvik då, men har haft lite idétorka, och jag blir visst inte så bra på bild idag, men tänkte bjuda på en svartvit, kontrastrik och i princip osminkad version av mig själv ändå ;)



Lovar att bli bättre med uppdateringarna nu också!
Puss så länge :)

Looking back upon my life.

Kollade runt i mapparna på min bärbara, internetlösa dator häromdagen, och hittade lite bilder från lite mer än ett år sedan + det gångna året. Inte minst kul att se hur mitt hår har förändrats, i alla fall kul för mig! Och jag kan bara inte låta bli att undra, varför, vaaaaarfööööör blonderade jag mig? :( Eller ser det också bra ut? Nu vill jag bara ha tillbaka mitt gamla hår!

I tidskronologisk ordning:

















Håhåjaja. Sorry för egobomben, I hope you liked it though! ;)

This is not the sound of a new man or crispy realization, it's the sound of the unlocking and the lift away.

Humör: Har betongkeps fastetsad på huvudet, och är frusen och trött. Annars bra, är glad och har framtidstro!
Klädsel: Svarta leggings, röd lång tröja, stickad halsduk.
Craving: Choklad och läsk!
Underhållning: iPoden ♥
Längtan: Mitt nya projekt... ;)
Dryck: Kaffe i mängder.
Citat: "But you think that I can't see what kind of man that you are, if you're a man at all..." - Paramore.
Låt: Bon Iver - re: stacks



Slapparsöndag.



En sådan har jag haft idag, inte gjort särskilt mycket nytta med andra ord.
Kollat på Vänner, börjat läsa första Twilight-boken (!) och precis sett partiledarduellen på SVT. Bortsett från all politik i det hela så måste jag säga att Mona Sahlin får mig att rysa. Jag vill inte se henne styra Sverige...

Det roliga var, att hon använde ordet "måste" väldigt mycket. Men, det finns inga måsten alls, egentligen. Bara "vill" och "behöver".
Man måste ju egentligen ingenting, inte ens äta eller gå på toaletten. Men man behöver göra det, eftersom att det får sina konsekvenser... Hoppas ni fattar vad jag försöker få fram ;) Att använda ordet måste för mycket tyder på osäkerhet enligt mig. Oftast. Jag sa jämt att "jag måste" förut. Och jag var rätt osäker då.

Har även sovit 2 timmar på dagen, men är underligt nog ändå väldigt trött nu. Kan bero på att jag var snäll och skurade i badrummet? Haha. Vet att jag lovade att blogga mycket idag, men har varit så trött och datorn har varit upptagen. Imorgon däremot har jag datorn för mig själv, och då är jag också mer utvilad ;)

Hörs då!
Puss ♥


Bild:
svt.se


Just watch the fireworks.

Kvällen har tillbringats på Dalhalla, förmodligen Sveriges maffigaste utomhusarena, som dessutom ligger i lilla Rättvik! Blev medbjuden som mammas sällskap när hon blev bjuden av sitt jobb, så det var nice!
Har nog aldrig sett så många fyrverkerier på en och samma kväll, och då har jag ändå sett många! Måste ha gått åt närmare en miljon bara upp i rök, men det var såååå häftigt! Jag verkligen rös.
PLUS, att de spelade Phantom of the Opera, precis innan pausen, då rös jag också. Skitballt.

Påpälsad till max var jag också. Brukar alltid vara needrans kallt i Dalhalla, men ikväll var faktiskt ett undantag, så jag strippade än en gång så fort jag kom innnanför dörren hemma. Är så glad att jag följde med, för jag var lite tveksam till en början.

Dalhalla är awesome, och jag är ganska sur över att inte ens Rhapsody in Rock vill spela där längre, eftersom att ledningen för Dalhalla vill att det endast ska vara en opera-arena (men det var alltså RiR som VALDE att inte spela där mer). Fuck that, rent ut sagt!

Tänk att få dit riktiga arena-rockband, typ Green Day eller U2. Det skulle knappast vara omöjligt, det är en väldigt stor och häftig scen med grym potential, så DE skulle nog inte behöva övertalas. Ledningen däremot... Visst, kör lite opera, men snälla, ta in lite internationellt också och sätt Rättvik på kartan! Tack.

Nu ska jag mysa lite med mamma framför Almost Famous, sen blire sängen! Lovar att uppdatera mer imorn ;)
Puss! ♥


Dalhalla. Ej min bild dock, Googlade.


Borlänge.


(Random bild från spelning i vintras, tagen av f.d. klasskompis, Fiffi.)

Borlänge ja. Där har jag varit idag, med söta Jossan, och sprungit runt i affärer och fikat. Mycket shopping blev det inte, men det gjorde inte så mycket! Var trevligt att bara få komma iväg lite.

Just nu är jag lite halvt på språng, ska hem till
Erran för fredagsmys med Idol och film! Så jag bloggar mer imorgon ;)
Puss på er!

Truestory.



Räddaren i nöden, eller The Catcher in the Rye, är en otroligt bra bok. Jag läste den för första gången när jag gick i 8an eller 9an, och den kom att bli en av mina absoluta favoritböcker. Jerome David Salinger var en vis, om än udda, man som lämnade jordelivet 101 år gammal i januari i år. Då hade han i flera år isolerat sig i sitt hem i New Hampshire.

Men nog om författaren, boken gavs ut 1951 och blev en omedelbar succé, och blev bannlyst i flera länder pga sitt "grova språk", men var på 80-talet både den mest förbjudna och den mest lästa boken på amerikanska läroverk.
Den handlar i korthet om outsidern Holden Caulfield och hur han blir utkastad från den fina privatskolan Pencey Prep och börjar lära sig alltmer om livet genom en rad olika händelser.

Hittade även lite kuriosa om denna fantastiska, omtalade bok:

  • John Lennons mördare Mark David Chapman ägde ett exemplar av "Räddaren i nöden" och bar den när han arresterades av polisen efter mordet.
  • "Räddaren i nöden" inspirerade Green Days sångare Billie Joe Armstrong till låten "Who Wrote Holden Caulfield?".
  • The Offspring nämner Holden Caulfield i sin låt "Get It Right" från albumen Baghdad och Ignition.
  • Det har funnits ett amerikanskt band (som numera är splittrat) kallat Pencey Prep (Pencey Prep är namnet på skolan som Holden blir relegerad från i början av "Räddaren i nöden"). Bandet har dessutom gjort en låt som heter The Secret Goldfish (vilket är namnet på en novell som Holdens storebror skrivit). Bandets mest kända medlem är Frank Iero som nu är gitarrist i bandet My Chemical Romance och sångare i bandet Leathermouth.
  • Tom, en av huvudpersonerna i filmen The Good Girl, är besatt av "Räddaren i nöden" och har till och med döpt om sig själv till Holden.
  • I den japanska animeserien Ghost in the Shell: Stand Alone Complex(1st Gig) har en rad kopplingar till "Räddaren i nöden". Citat och händelser ur boken finns att skåda i serien. Bland annat figurerar "The Laughing Man" som en mystisk karaktär. Dessutom läses själva boken isig av huvudpersonerna i serien, då de jagar en brottsling som tycks kopiera delar ur "Räddaren i nöden" och basera sina brott på specifika händelser direkt tagna ur boken. The Secret Goldfish återfinns som en historia i ett av avsnitten då en liten flicka letar efter sin bortsprungna hund.

Dagens...



Humör:
Ganska nöjd ändå. Relaaaxed.
Klädsel: Dödskalletischa, stickad kofta, mjukisbyxor och, eh... fluffiga strumpor med Snobben-motiv...
Craving: Bara lite sol! Vill ut och promenera i kyligt men soligt väder.
Underhållning: Cityakuten & Grey's Anatomy. Och Bejeweled...
Längtan: Att få börja övningsköra någon fucking gång...
Dryck: Kaffe och mineralvatten.
Citat: Antonio Banderas (i Ellen DeGeneres Show): "There's no disease that can't be cured by love"
Låt: Kings of Leon - Knocked up

Skrattretande x2

Satt och kollade en stund på Kungarna av Tylösand. Spontana asgarv blandades med rysningar av obehag. Usch vilken pinsam serie! Stackars människor, det måste vara jobbigt när deras hjärnceller återvänder (eller mystiskt uppenbarar sig för första gången) och inser hur mycket de gör bort sig, bara en kvart in i serien. Jag är inte ens sådär jobbigt smålockad att fortsätta kolla (ni vet, den där effekten som Kissie lätt har på sin blogg?), jag mår bara illa och tänker inte kolla på Kanal 5 vid den här tiden på onsdagar på ett bra tag framöver!



Nåt annat som får mig skratta, är Paow & Hugos musikvideo. Egentligen bryr jag mig inte ett skvatt om de yngre storbloggarna, läser mest
Kenza, Dollyblond & Bunnys, men man har ju inte kunnat undgå att höra en del om Paow och Dessie och vad de nu heter i övrigt. Speciellt inte nu, med tanke på musikvideon. Visserligen tycker jag att Paow är väldigt söt, men jag har några grejer jag funderar på angående videon...



1. Någon mer än jag som tycker det är riktigt löjligt att två svenskar, som tydligen inte kan anamma ett okej uttal på annat språk än modersmålet, sjunger en spansk låt med kubanska influenser omgivna av blonda svenskor mitt i Stockholms skärgård...?

2. Paow ser lite vilsen ut, plus att jag tycker hon har ett lite bitchigt uttryck när hon sjunger. Jag menar, kolla när hon sjunger frasen "Te dijo te amo" som om översättningen var "Vad fan glor du på?". Vilken den alltså inte är.

Vad tycker ni?

Black & White.

Sitter invirad i min favoritfilt, har slagit nytt rekord i Bejeweled på fejjan och är allmänt satisfied. Tog en promenad ner till Rättvik i det härliga vädret, dock var det liiite för varmt. Hade massa stickat och sånt på mig, höstoptimist som jag är, så när jag väl kom till mammas jobb fick jag strippa lite och gick sedan i T-shirt utomhus. Sen har jag varit barnvakt, och fotograferat lite. Lekte i ett redigeringsprogram med olika nyanser av svartvitt.






Ja, ungefär sådärja.
Nu är datorn hett byte så jag tänkte låta min kära bror få utnyttja den lite, så skriver jag mer ikväll!
Puss

Min första bästis.

Från det att jag var 5 månader gammal, tills dess att jag var 15 och skulle börja gymnasiet, hade jag en underbar katt vid min sida. Tusse hette han. Han betydde enormt mycket för mig, han var min allra närmsta vän. Visst, det är svårt att förstå ett husdjurs roll i en familj om man aldrig haft ett själv, men Tusse var speciell. Han hade barnasinnet kvar på ålderns höst, sov i min säng varje natt och var förtvivlad när jag inte var hemma. Som mamma brukar säga, han "adopterade" mig redan när jag var liten.

Min mormor var kattuppfödare och hade alltid kattungar hemma, och Tusse var en av dem. Så fort vi kom på besök, jag och mamma, så släppte han allt, även om han var mitt uppe i en måltid, för att lägga sig i mitt knä. Och jag var trots allt en 5-månaders baby som inte var särskilt försiktig av mig. Men tror ni han brydde sig?

Han skulle egentligen säljas till en gubbe, men försvann. Överallt letade de, tills gubben till slut gav upp och valde en annan katt. Han hann knappt åka därifrån förrän Tusse helt nonchalant kommer in genom dörren och blänger på mormor. "Mig gör du dig inte av med". Jag vill tro att vi var menade för varandra från första början. Och det var vi också. Min första soulmate, världens finaste, lagom tjocka katt. Jag saknar honom.


Lite bebis-bilder på mig & Tusse:







Kim Stolz.

Godmorgon!

Ja, det är fortfarande morgon... Enligt mig, och det är min blogg ni hamnat på, end of discussion. ;)
Som ni kanske märker gjorde jag lite ändringar på bloggen igår, inga större dock, men små snygga grejer helt enkelt! Kanske fixar ännu mer idag, vi får se...

Hittills idag har jag bara ätit frukost och kollat på en gammal repris av Top Model 5, avsnittet där Kim blir eliminerad. Jag kommer ihåg att när den säsongen var aktuell så gillade jag väl henne, men inte så överdrivet mycket. Men efter att ha sett den i repris typ 2 gånger (don't judge me!) inser jag att Kim var en riktigt skön person, och jag blev riktigt ledsen när hon åkte ut, trots att jag visste det mycket väl liksom. Dessutom tog hon en del riktigt bra bilder.

Men KOLLA vad hon har förändrats!


FÖRE:





EFTER:








Vad tycker ni hon passar bäst i? Sin nya eller förra stil?
Jag gillar den nya!

Serious Talk.

Ja, det har varken blivit särskilt mycket te eller Twilight-böcker idag. Jag har snarare fastnat här, vid datorn, eller vid TVn. Får göra allt det där imorgon istället, funderar även på att fotografera lite om jag är piggare. Vi får se!

Nu ska jag snart lägga mig och hoppas på att vakna tidigare än imorse, men först vill jag bara dela med mig av den här underbart roliga tjejen som har en massa viktigt att säga! Videon blir roligare hela tiden, så se hela!



Godnatt på er! Puss ♥

Agyness Deyn.


Hon är ju så söt!

There's nothing to live for when I'm sleeping long.

Sömn är nog den allra bästa medicinen som finns. Vaknade kl 14.00 (!), vilket inte var speciellt kul i sig, men jag mådde ganska mycket bättre än igår, och det är ju inte helt fel!

Idag tänkte jag att jag bara skulle chilla lite, dricka en massa te, ge mig på Twilight-böckerna som jag fortfarande inte ens öppnat, endast för att jag får dåligt samvete för att jag egentligen borde läsa mina körkortsböcker... Men ja, kanske kolla på film också? Har ni några bra idéer på filmer? Jag har en hel hög osedda DVD-filmer här hemma, men jag är lite småkräsen när det gäller film och när jag är hemma och sjuk blir det pinsamt nog oftast riktiga tjejfilmer i amerikansk high school-anda...

Nej, beslutsångest är inte min grej. Nu går jag och kokar te, hörs senare!
Puss


Vote for Micaela!

Puh, jag har legat nerbäddad heeela dagen, känner mig alldeles däckad. Att vara sjuk har verkligen blivit något jag hatar mer än allt annat, eftersom att jag de senaste åren varit sjuk oftare än vanligt.

Kan iochförsig bero lite på mig själv också. Satt uppe med Robin till kl 5 (!) och kollade på Schindlers List, och den var RIKTIGT bra måste jag säga! Väldigt lång också, men otroligt hoppfull trots att den var så hopplös. Har ni inte sett den så SE DEN!





Och dessutom ville jag bara säga att jag är en av finalisterna i
Elins "Veckans Blogg"-tävling! Så gå in och rösta på mig, snälla rara söta!


(klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget)


Nu ska jag däcka igen, i soffan den här gången. Vi hörs imorn. Puss på er!

We party like rockstars.

Vaknade med otroooligt ont i halsen, och det hänger i sig, trots 2 alvedon för bara ett litet tag sen. Bollocks.
Idag har vi i alla fall fått gäster, mammas kompis från Stockholm och hans son, och de åkte precis iväg till Dalhalla för att se P-Floyd. Själv hade jag ingen biljett, så det är lite surt :( Men sitter och lyssnar på hög musik istället, och funderar på att sätta på en bra film eller nåt.

Men snart opererar jag bort halsmandlarna, jag har ALLTID ont i halsen! Måste ha varit en gång i månaden sen jag var liten, kanske 8 år eller yngre, som jag får riktigt riktigt jävla ont. Inte okej!

Bjuder på sommarens bästa partylåt, som i och för sig alla som är något har hört vid det här laget, men som gör mig på bästa möjliga humör just nu. Sommarminnen!




Min första musikvideo.

Jag har ju fått en massa nya läsare de senaste veckorna, och för er som inte vet det så spelar jag i ett tjejrockband, Wrong Channel, och i januari i år spelade vi in vår första musikvideo! Vår basist Sandra (som sjunger lead på låten) gick mediaprogrammet så hon och två klasskompisar hade våran musikvideo som projekt i trean. Lite skådespel plus klipp med oss från en livespelning i Rättvik. Och här har ni resultatet!




Vill också bara tillägga att trummisen i den här videon inte spelar med oss längre.

Det där med självkänsla.



Jag har kommit på en sak när det gäller självförtroende och självkänsla.
Man ska nog inte kräva av sig själv att höja och förbättra det. Mitt bästa tips är att egentligen strunta i de här livsstilscoacherna som säger att man ska lära sig älska sig själv, vilket självklart stämmer, men själva uttrycket känns mest som ett krav på att vara jätteambitiös. Ingen är perfekt. Jag hävdar bestämt att det räcker med att man lär sig tycka om sig själv. Att man kan acceptera sina brister och dåliga dagar, men ändå tycka om sig själv.

Ett bra sätt att göra det på, är att lära sig att suga åt sig alla komplimanger man får. Oavsett vad det gäller, eller om man (kanske på grund av just sitt dåliga självförtroende) inte håller med om det, så kom igen, var lite jävla osvensk och tacka och TA emot istället för att SÄGA emot. Spara alla komplimanger i ditt minne och plocka fram dem när du känner dig nere, för kom ihåg att komplimanger är spontana åsikter, varför skulle någon ljuga om något sånt? Tro på det helt enkelt, finns ingen anledning att inte göra det.

Och en sak till - hjärnan kan bara hålla en tanke/bild i huvudet i taget, vad är då meningen med att
inte låta det vara en positiv sådan?



Äntligen, Tove!

Tove Styrke var min absoluta favorit i Idol 2009, och då har jag inte ens haft en ordentlig favorit någonsin innan. Jag blev alltså lite bummed när hon "bara" kom 3a, hon förtjänade förstaplatsen enligt mig.

Det har länge snackats om hennes skivkontrakt osv, och nu kanske jag är jättesen med det här (hon har tydligen upprätt på Allsång på Skansen också), men äntligen har hon släppt en låt! Hörde den på nattradion häromdagen och kände att jag bara måste dela med mig.


Idag.


linne - kappahl - tröja & kofta - nelly.com - leggings - bikbok - skor - secondhand - väska - lånad.

Back to school.



Jepp, där har jag varit idag, och haft en hejdå-fika med gamla klasskompisen Ylva som flyttar till Spanien på lördag! Slutade med att skolan kryllade av "ES4: or", ett väldigt kärt återseende! Plus alla nuvarande esteter då. Saknar nog inte skolan så speciellt mycket, men det var mysigt att sitta i kafeterian med samma gamla gäng igen. DET är däremot något jag kommer sakna!

Nu ska jag snart gå ut och haffa bussen, i vilken Erran sitter, vi ska ner på samhället och hämta hem min cykel som blev kvar där när jag fick skjuts hem från Baren mitt i natten. Sen går vi hem till henne för mellanmål!
Efter det däckar jag troligtvis i sängen, gick upp alldeles för tidigt för att ha somnat halv 3...
Hörs sen!
Puss


Såhär borde låten ha låtit från början.

Någon som missat megahiten "Love the way you lie"?
Nej, trodde väl inte det. Själv är jag inget jättefan av låten och speciellt inte av Rihanna, men nu hittade jag en cover på låten, av Taylor Momsen som jag faktiskt gjorde ett litet inlägg om häromdagen.
SÅ mycket bättre än originalet!


The summer's end is here again and the leaves are golden.

God eftermiddag!
Idag skiner solen i Rättvik, så jag passade på att smyga ut och dricka kaffe. Det är väldigt friskt och höstigt ute. På något sätt tror jag ändå att jag föredrar hösten framför sommaren! Får man säga så..? Har nog inte insett det förrän nu. Visst, sommaren är underbar och jag älskar värme, men det blir också nästan ett tvång att hålla sig utomhus hela tiden, och så får man nästan panik så fort det regnar, någon som håller med?

Däremot, på hösten kan man hålla sig inomhus, tända ljus, dricka te och läsa böcker när man känner för det, naturen blir så vacker (en riktig klyscha, men sann) och när solen väl tittar fram är det underbart. Man kan ta på sig stickade tröjor och vira in sig i halsdukar och njuta av en lite friskare temperatur, för det nästan bästa med hösten enligt mig är faktiskt höstmodet. Lager på lager är faktiskt min grej, även om jag gillar shorts och bara ben.

Eller vad tycker ni?