Ibland saknar jag det.











Chill.



Dagen har varit otroligt skön.
Sov riktigt skönt och djupt inatt, för första gången på läänge. Kanske för att jag var så otroligt trött efter i fredags? Vaknade sent, åt en ordentlig och god frukost, tog en dusch och promenerade sedan ner i solskenet och de knappa plusgraderna för att steka i solariet. 20 minuter, sedan gick jag hem igen och bevittnade hur solen sakta sänkte sig. Kom precis hem nu och håller på och städar upp lite i rummet, det ser ut som att någon gjort kaoz med det.

Ikväll ska jag bara fortsätta chilla. Och imorgon blir det farväl Mazarinen! :(



Housenight.

Det händer inget om dagarna, därför har jag liksom inget att blogga om... Men igår blev det otrooligt efterlängtad house night på Bowlingen med Erran & Natali! Jag och Erran var systrarna spets i varsin spetsklänning, sotade ögon och svarta kilklacksplatå - och det var inte ens överenskommet! Det liksom bara blev så, men det var kult.

Själva kvällen blev helt okej lyckad, mycket bra musik och i slutet blev det lite hardstyle, som jag inte riktigt varit så inne på förut men det var väl helt okej att dansa till sådär sista timmen, men kanske inte min musik egentligen. Lite för intensiv. 

Idag är jag helt färdig, inte bakis men väldigt trött, och tänkte tillbringa dagen i sängen med lite OC (hur bra är inte den serien egentligen? Jag hade glömt bort det) och semmelätande. Talk to you later!


Le-så-mycket-så-du-får-ont-i-kinderna! Jag & Erran hemma hos henne innan Bowlingen igår.

Two kinds of people.

I've got this theory, there are two kinds of people in the world. There are lyric people and music people. The lyrics people tend to be analytical. You know, all about the meaning of the song. They're the ones you see with the CD insert out like 5 minutes after buying it, pouring over the lyrics, interpreting the hell out of everything. Then there’s the music people. Who could care less for the lyrics as long as its just got like a good beat and you could dance to it. I don’t know, sometimes it might be easier to be a music girl and not a lyric girl. But since I’m not, let me just say this. Sometimes things find you when you need them to find you, I believe that. And for me, it's usually song lyrics. - Peyton Sawyer


Bildbomb.

Dagarna rullar på som vanligt. Mitt huvud är fyllt av spänningshuvudvärk. Jag ser fram emot fredag, då jag fått pengar och ska på efterlängtad housenight med ett gäng tjejkompisar. 
Annars händer det inte överdrivet mycket här. För att kompensera lägger jag upp lite random cambilder från de senaste åren. Sånt kan ju vara kul, eller? Ni ser ju aldrig cambilder annars i min blggg menar jag? ;)































Snabbis.

Idag påbörjade jag min sista vecka på dagiset. Lite sorgligt känns det allt, men dagen har verkligen flugit förbi, helt plötsligt var klockan halv fem och det var dags att gå hem! Just nu ligger jag på sängen med datorn på magen och försöker varva ner innan middagen, senare blir det kvällspromenad med Erran!

Det var länge sedan...

...som jag var såhär trött!
Har precis power-napat på sängen och hamnade i någon väldigt konstig sömn där jag såg allt som hände omkring mig men samtidigt trodde att jag var vaken och gick omkring i huset! Riktigt skumt...
Tror att min extrema trötthet beror på att jag börjat sova väldigt ytligt på nätterna, vaknar hela tiden och är yr. Ska försöka dra ner på att sitta så mycket vid datorn idag, lägga mig tidigt och se om jag är piggare imorgon.

Resten av dagen ska ägnas åt hemsysslor och jag hade hoppats på att kunna ta en långpromenad i dagsljuset, men det skymmer ju alltmer nu så vi får se om det hinns med!
Skriver mer ikväll, om jag orkar ;)
Puss


Gammal bild, 2007.

Nattmusik, lördag.





Saturday.

Hallå, flitiga läsare!
Nu är jag äntligen frisk, och tänker fortsätta vara det åtminstone i en månad, haha! Har inte orkat blogga, och hittills idag har jag heller inte hunnit.
Dagen började med en fika på underbara Södergården med Ylva! Riktigt mysigt var det, hon gick ju i min klass på gymnasiet och har flyttat till Spanien, men nu har hon varit hemma ett tag men vi har inte hunnit träffas. Förrän nu! I två timmar satt vi och snackade om allt möjligt, och jag köpte mig en bit hallonpaj och en kopp jordgubbs- och champagnete, riktigt gott var det!

Sen var jag hemma hos Jill & Natali en sväng, och de hade småbarn hemma. Var kul att busa lite med dem, insåg igår att jag faktiskt börjar min sista vecka på dagiset på måndag och det kändes väldigt vemodigt... Men, jag är i alla fall uppskriven på vikarielista, så jag hoppas de ringer in mig i framtiden! Kommer verkligen kännas tomt att inte träffa de små liven varje dag...

När jag kom hem satte jag mig ner och författade ett blogginlägg till
Vincents blogg! Blev nämligen erbjuden att gästblogga där idag, och känner mig väldigt hedrad! Han driver en väldigt bra blogg så det var kul att få bidra lite, in och läs vetja!

Lekte med camen idag... Ny skjorta har jag också!



Just nu...

...sitter jag i min fluffiga morgonrock, lyssnar på Nirvana och vill äta glass. Blev hemskickad från jobbet pga att jag var som en zombie, har knappt sovit på två nätter pga svullen hals och nu är det ännu värre, plus tröttheten, så jag var inte arbetsför. Men för att trösta mig själv lite så la jag mina sista slantar på en Ben & Jerrys Chocolate Fudge Brownie, men eftersom att jag var duktig och åt riktig mat alldeles nyss känns det lite övermäktigt att äta den nu... Ska dessutom äta middag snart förmodligen. Och så har jag en mjölkchokladcheesecake i kylen, som jag bakade i måndags. Och jag har datorn full med musik och tv-serier. Mig går det absolut ingen nöd på ;)



The meaning of life is to give life a meaning.



Min bästa vän.

Samvetskval! Alla mina vänner betyder oerhört mycket för mig, vissa mer än andra, men jag vill absolut inte favorisera någon. Älskar er allihopa!

Men en av mina absolut bästa vänner heter Erica, hon kallas för Erran. Vi träffades första gången när jag gick i första klass och hon gick i lekis, i vår gemensamma klass. Där hann vi inte bli så tajta, men däremot när vi hamnade i gemensam klass igen när jag gick femman och hon i fyran. Vi började umgås allt mer med varandra, men hade båda två varsina bästisar på annat håll. Men en kväll när vi var på klassläger blev vi båda svikna av våra bästisar så vi blev liksom ännu närmare vänner, och snart var vi varandras nya bästisar.

När jag började sexan bytte jag skola men vi började sjunga i samma kör, vilket gjorde att vi träffades ofta ändå. Visst kanske vi gled ifrån varandra litegrann i övre högstadiet och när jag började gymnasiet, men när hon sen började samma linje som mig (haha, vi har verkligen följts åt genom åren!) så hittade vi tillbaka till varandra, mer än någonsin tror jag! 

Genom åren har vi hittat på massa saker tillsammans, oftast har det varit filmkvällar med övernattning hemma hos henne då vi legat och pratat om allt hela nätterna och sen har jag aldrig kunnat sova, eftersom att de hade en TV i gästrummet och jag var livrädd efter att ha sett filmen The Ring, så hennes pappa fick alltid bära ut TV:n mitt i natten! De skämtar fortfarande om det där hemma tydligen, haha... Vi har festat, varit färgglada punkare, åkt på gospelfestivaler, varit oense men alltid kunnat prata om precis allting. Hon är nog den som vet absolut mest om mig av mina vänner, och jag vet otroligt mycket om henne också. När jag behöver råd om något, så är det alltid henne jag ringer. Hon är otroligt klok och vi tänker ofta likadant. Utöver det är hon en av de snyggaste människorna jag känner! ;)









Haha, hoppas du inte tycker bilderna är FÖR pinsamma kära vän! Errans blogg hittar ni
här!

Dag 1 – Presentera mig själv. 
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Min dag (igår).

Dagen igår börjar med att jag vaknar bredvid Natali, går upp och äter en ordentlig frukost, med Proviva, smoothie och mackor. Sen ringer lillebror och vill att jag ska hänga med till Borlänge, eftersom att det var lite av en födelsedagspresent till mig. Sagt och gjort, en och en halv timme senare sätter jag mig i bilen och pluggar in iPoden. Väl framme i Borlänge springer jag runt i mina favoritaffärer, träffar på massa folk jag känner och fyndar massor med snygga kläder. Jag köper nästan aldrig kläder för pengarna går åt till andra nödvändigheter, så när jag väl unnar mig kläder känns det extra speciellt!

Blir även bjuden på lunch på Max och en milkshake innan vi åker hem igen, och jag slår mig ner framför datorn och får se att Rebecca & Fiona tar med sig Adrian Lux till Falun! Där börjar jag jobba hårt för att komma iväg, raggar skjuts på facebook och ringer 100 ggr till Natali som är på hockey för att lösa allt praktiskt. Tar en snabb dusch, fixar iordning mig men snart inser jag att allting skiter sig. Varken pengar eller tid räcker till, så jag vänjer mig vid tanken att stanna hemma. Ringer till kompisar, pratar av mig, retar upp mig på folk. Sen blir jag helt plötsligt medbjuden på Bowlingen och hugger tag i Natali igen, vi dansar hela natten och går efter stängning hem till henne där hon tillagar en underbar pastarätt innan vi sover.





Dag 1 – Presentera mig själv. 
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Vad är kärlek?

Är det någon som vet? Är det samma för alla? Det vet jag faktiskt inte. Men för mig är kärlek, och nu menar jag kärlek till en special someone och inte kärlek till familj och vänner, när jag helt kan lita på en person, veta att den älskar mig tillbaka och att jag känner mig trygg. Det är en sorts kärlek. En annan sorts kärlek är passion. För jag älskar när det blir passionerat, spännande och pirrigt i magen, även om själva passionen inte alltid är ett tecken på just kärlek. När jag är passionerat förälskad, men ändå känner mig trygg och lycklig med en person som jag kan lita på, då vet jag att jag är kär. Kort och gott.

Dag 1 – Presentera mig själv. 
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Det här åt jag idag.

Rolig fråga att få efter en vecka med konstant illamående!
Men från och med igår eftermiddag är aptiten tillbaka och jag är överlycklig över detta faktum! 
Så idag har jag ätit massor (hittills), i alla fall med tanke på hur lite jag ätit övriga veckan;
Frukost:
Hallon- och blåbärssmoothie, 2 glas
Knäckemacka med kalkon
Mellanmål:
2 sourcream & onion-riskakor med brieost
4 chokladpraliner (förlåt mamma, jag nallade lite ur din Merci-ask)

Nu tänkte jag laga sen lunch i någon form, förmodligen soppa. Lutar åt lyxig redd kycklingsoppa.
Och eftersom att jag snöat in på matlagningsprogram och såg hur Gordon Ramsay lagade oxfilé med svampgratäng och parmesan för bara någon timme sedan är jag riktigt sugen på en köttbit till middag, haha!
Men vi får se hur det blir med det ;)


(Här hade jag tänkt lägga in nån snajdig bild där jag photoshopat en kockmössa på mig själv. Men eftersom att jag är så hungrig och photoshop är så segstartat så googlade jag fram en bild på Gordon himself istället. Nästan samma grej ju.)

Dag 1 – Presentera mig själv. 
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Nej, magkatarr var det visst.

Ja, efter ett besök på akuten i lördags där jag blev tömd på 4 rör blod och fick en slang i armen kom de fram till att det var inte magsjuka, och inget fel på njurarna eller äggstockarna heller (hade en sån extrem smärta i ryggen att jag varken kunde sitta eller ligga, än mindre stå eller gå). Natten innan jag åkte in gick jag upp 5 gånger för att sätta mig i soffan med huvudet på soffbordet, endast då gjorde det nästan inte ont. Men vad de kom fram till var att det förmodligen var magkatarr, eftersom att det oftast utlöses av psykiska faktorer som t.ex. stress är det svårare att se på prover.

Så, jag har i princip växlat mellan sängen och soffan sedan dess,
men först IDAG har jag börjat kunna känna igen! Kände mig rörd när jag kollade på ett speciellt Vänner-avsnitt och Extreme Home Makeover, och kunde börja le och skratta igen, något jag inte känt mig manad att göra på över en vecka. Sköööönt! Dessutom har jag varit vansinnigt hungrig utan aptit och fått kväljningar så fort jag stoppat något i munnen fram tills nu, för när jag slumrade till mitt på dagen drömde jag om kycklingnudlar! Så jag fick i mig nästan en hel skål av det idag, och det är rätt bra för att vara jag den här senaste veckan. Underbart känns det.

Men jobbigt har det varit! Har hypertänkt och fått tillbaka litegrann av den ångest jag beskrivit nyligen i bloggen som "i princip borta". Men så blir det väl när man har kraftig näringsbrist och tillbringar nätterna vaken och dagarna helt ensam. Man hypertänker, får ångest och vet varken ut eller in. Men det känns hyfsat bra ändå just nu. Och jag vet att det kommer bli bättre igen!

Så, nu ska jag börja skriva igen! Håll utkik ;)


Bild från 2008.

Magsjuk.

Jag har åkt på värsta sortens magsjuka, tror nog att jag aldrig mått såhär pyton. Just nu mår jag lite bättre, känner inte av magen så mycket, men jag har varken ätit eller druckit på 12 timmar, senast försökte jag med en pytteliten munsbit knäckebröd och en halv klunk vatten, men det kom upp precis lika fort. När jag fått upp lite känns det så pass bra i kroppen att jag kan ligga ner och vila, men så fort jag rör mig får jag extrem smärta i magen och ryggen och måste upp och kräkas igen. Har knappt sovit alls inatt, feberfrossat och vänt och vridit mig men "bara" spytt 2 gånger. Totalt sett har jag nog hängt över toaletten ca 20 gånger det senaste dygnet, det här är det värsta jag varit med om.

Hela smärtan känns som en blandning av mensvärk och vanligt magont, som brukar komma och gå och gör att det bubblar i magen. Men den här smärtan är konstant och växlar från att vara högt uppe i magen till långt nere. Igår kunde jag inte ens prata, jag låg mest och gnydde. Kunde heller varken skratta eller gråta och började hypertänka vilket gjorde allting värre. Nu mår jag ju betydligt bättre, men jag drar mig för att ens dricka vatten. Läste om lite bra huskurer och tydligen ska Ahlgrens bilar, avslagen Coca-Cola, nyttiga juicer och barnmat vara bra, så nu har jag skickat en handlingslista till mamma. Jag hoppas bara att jag är frisk till imorgon då vår utbytesstudent Nina har sin hejdå-konsert innan hon åker tillbaka till Australien, vill verkligen säga hejdå!

Så, detta är också förklaringen till det obefintliga bloggandet igår. Blev förvånad över hur mycket jag pallade att skriva nu, men lägger detta lite på hyllan tills jag mår bättre.
Puss!

Mina föräldrar.

Detta är också en tricky question, ganska känslig för min del också... Men jag kan förklara det såhär:
Min mamma träffade en man när hon var rätt ung. De flyttade ihop i en stad i norra Sverige.

Sen hände det sig att mamma blev gravid. Men tyvärr fanns inte barn med i hans bild av dem två tillsammans, han var helt enkelt färdig med det eller något. Jag själv vet faktiskt inte. Men det slutade med att mamma flyttade ifrån honom, ensam, till Rättvik och började jobba för att kunna försörja sig själv och så småningom mig. 

Så en kväll, strax efter julafton 1991 har mamma precis kommit hem för att äntligen få avnjuta en grillad kyckling, när hon upptäcker att något inte står rätt till. Hon kontaktar sin väninna, som själv fått sitt första barn bara några månader tidigare, och hon säger att nu är det dags! Stackars mamma ville ju ha sin mat, men nu skulle hon få lov att åka in och föda barn istället. Kl 04.09 den 29 december 1991 kom jag till världen.

Jag har aldrig träffat min pappa. Han har dock träffat mig en gång när jag var ca 1 år, så jag själv har såklart inget minne av det. Han ville helt enkelt inte ha mig i sitt liv. Visst suger det och känns jobbigt, men om han nu var så motvillig till mig så var det väl bäst att han aldrig blev en del av mitt liv. Jag har haft andra manliga förebilder som fått uppfylla papparollen, men speciellt en, min lillebrors pappa. Så när jag pratat om "pappa" i bloggen tidigare har jag menat honom.

Min riktiga pappa dog av sjukdom när jag var 13, i och med det startade min panikångest som kommit av och till sedan dess.
Fyra äldre syskon har jag på hans sida dessutom, en av dem dog dessvärre för nästan exakt ett år sedan och en annan har jag inte träffat, men de andra två har jag träffat en gång och jag är kompis med dem på facebook. Vi får se vad som händer i framtiden.

Hursomhelst, så är jag så stolt över min mamma. Det är så att jag blir lite rörd, hon har berättat att hon aldrig tvivlade en sekund på att jag skulle få komma till världen. Jag är så tacksam för det och jag älskar henne mest av allt i hela världen.


Mamma i Köpenhamn 1989. Visst var hon vacker? :)

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Min första kärlek.

Usch, vilket jobbigt ämne! För det första är jag ju ännu rätt ung, så att avslöja första kärleken skulle fortfarande kunna vara pinsamt eftersom att det inte var så längesen. Men för att vara ärlig så har jag svårt att bara peka ut ett tillfälle och säga "just där och just då blev jag kär i den personen och det var första gången för mig". Jag vet inte hur många gånger jag varit riktigt kär, på riktigt, plus att det har varit så olika känslor. Love is a tricky thing.

Men, allra första gången jag blev pirrig i magen av en kille, var min bästa kompis killkompis, vi kan kalla honom C. Jag var mellan 5-7 år gammal och tyckte att han var söt, och en dag var vi på samma kalas, hos vår gemensamma kompis. Vid den här tiden hade Eva & Adam precis börjat sändas på TV och självklart var det det som alla tittade på, mig själv inräknad, så vi beslöt oss för att leka ryska posten. Och då skulle jag få en "långtradare" av honom...

Det var pirrigt men läskigt, och jag skrek "nej!" mest för att det var så alla andra gjorde, oavsett vem det blev. Egentligen kanske jag hade velat skrika "ja!". En lång puss blev det, mitt på munnen, sen fegade jag ur och fick istället en massa pussar på kinden. Shit, jag kommer ihåg det här som nyligen, inte nödvändigtvis som igår, men som kanske förra året eller något. Då virvlade fjärilarna i magen minsann.

Det måste ha varit första gången jag var någotsånär kär. Dessutom blev jag retad för det i flera år av min låtsaspappa... Men så ligger det till och nu vet ni det, haha!



Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Trettondagsafton.



Igår blev det inget skrivet,
alltså ingen ny sanning om mig, därför blir det 2 på raken idag istället! 
Nu har jag kommit igång på jobbet igen, men det är inte särskilt mycket barn där för tillfället, de flesta har fortfarande lov. Och nu har jag mini-lov! Fick sluta kl 13 idag och är ledig imorgon, jag tackar trettondagsafton/dagen. Men jag börjar trivas mer och mer på jobbet, känner mig mer och mer hemma och avslappnad när jag är där och känner mig också alltmer accepterad och omtyckt av de små liven. Det är härligt!

Nu ska jag och mamma strax iväg, sen blir det middag och senare ska jag träffa Ninni, kan hända att det blir utgång ;) Annars hittar vi på nåt annat kul(t).

Hörs senare!
Puss

Here we go. Presentation av Micaela Bergne.

Ifall ni lyckats missa det så heter jag Micaela Bergne, jag bor i lilla Rättvik som ligger i Dalarna, intill sjön Siljan. På dagarna har jag för närvarande praktikplats på en småbarnsavdelning på dagis, men tidigare har jag gått musikestetiskt program på Leksands Gymnasium och spelat i tjejband, Wrong Channel. Bandet har just nu tagit ett break på obestämd tid, vi får se om vi spelar ihop igen eller om detta är slutet för oss.

Min största passion är med andra ord musik. Kanske främst att lyssna på och sjunga den senaste tiden, men jag spelar ju även gitarr och kan lite piano och trummor dessutom. Dock har utövandet lagts på is överhuvudtaget, då jag fick lite av en överdos på musiklinjen. Men just nu lutar det starkt åt att jag söker någon slags artistutbildning till hösten, vi får se hur det går med det!

Jag är en person med väldigt starka åsikter om det som jag bryr mig om. Jag gillar att diskutera, så länge jag blir tagen på allvar och det inte blir FÖR heta diskussioner som nästan leder till smutskastning. Jag är väldigt snäll och timid utifrån sett men jag blir ändå jääävligt lätt förbannad, haha, fast har lärt mig att dölja det väldigt bra. Den enda som sett mig ordentligt förbannad är min mamma, för jag vet att hon älskar mig även om jag skriker på henne.

Det är väl det jag kan komma på nu. Resterande grejer kan nämnas följande dagar.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första. 
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats. 
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Eller okej då.

Jag ångrade mig. Självklart ska jag ha en nyårskrönika, och efter det tänkte jag börja med det där som alla bloggare verkar hålla på med just nu, att svara på en personlig fråga varje dag i en månads tid, hur låter det?

2010 har varit ett jättekonstigt år. Det började för min del i Leksand under en fyrverkeriprydd himmel med mitt ex. De första månaderna var helt okej, jag färgade håret helt blont och vi hade några spelningar med bandet, bland annat en musikvideoinspelning. Men när det började närma sig påsk så vände allt.

Först blev vi av med vår trummis, vilket var ett jobbigt beslut men nödvändigt då vi ville olika saker. Strax därefter fick jag mitt hjärta krossat, men jag höll mig stark och tog mig igenom en galen projektvecka som jag verkligen längtar tillbaka till, och som jag förmodligen kommer komma ihåg hela livet. Jag fick chansen att inte bara vara med och skriva manus och regissera hela grejen, utan även bli av med min scenskräck och sjunga den, enligt mig, bästa låten på hela föreställningen. Men projektveckan hann knappt ta slut innan "katastroferna" började avlösa varandra.

Jag tog på mig en lång, bordeuxfärgad balklänning och åkte ensam på balen, och fredagen samma vecka tog jag på mig min studentmössa i kyrkan tillsammans med mina fina estetkompisar, och försökte suga i mig av hela glädjen, men det gick dessvärre inte jättebra. Jag minns tyvärr inte studentveckan som den lyckligaste tiden i mitt liv, även om den var fin på sitt sätt och jag önskar att jag kunnat njuta mer. Men hela jag var uppochnervänd inuti.

Hela försommaren var jag mest bara hemma och deppade. Träffade kompisar, gick ut och dansade bort sorgerna. Själva utgångarna blev oftast väldigt lyckade, mycket tack vare mina fina vänner. I slutet av sommaren skrev jag in mig på körskolan, skaffade mig en skitbra jobbcoach och åkte som vanligt ut med Indigo i skärgården. Så den delen av sommaren var faktiskt riktigt bra.

Sedan kom hösten och jag åkte till Falun titt som tätt, i dimma, och lyssnade på Twilight-soundtrack, plus mindes sommaren med mitt nyvunna intresse - housemusik. Gick ut på spontana promenader och fotade landskapet. Insåg hur mycket jag gillade hösten helt enkelt! Dessutom tröttnade jag på mina slitna blonda längder och klippte av en bit och färgade mörkrött.

November kom och jag började min praktik på dagiset, vilket var ett stort plus. Men november var en svår månad, förmodligen den värsta i mitt liv. Hade en underbar kväll framför mig en fredag, men den blev knappast underbar. Jag drabbades av den värsta ångestattacken jag någonsin varit med om, och den höll i sig som starkast i en vecka, men totalt en hel månad, om inte mer. Första veckan gick jag knappt utanför dörren och fick en panikångestattack när jag till slut gick för att söka hjälp. Fick underbart stöd av hela familjen och min fina vän Natali under den här perioden, hade de inte funnits vet jag inte vad som hade kunnat hända. Men så småningom fick jag experthjälp av en terapeut som jag nu träffar regelbundet, och ångestattackerna är så gott som borta.

December kom och flög iväg nästan lika fort, julstämningen infann sig inte förrän dagen innan julafton och jag var med om en väldigt rolig grej, nämligen Rättviks Lucia! Fick nya vänner och hade otroligt kul i flera veckor, även fast jag inte blev lucia. Men jag är så glad att jag blev nominerad och fick chansen. Sen kom julen som jag firade med familjen som vanligt, födelsedagen firades 4 dagar senare i ett helt dygn med mina närmaste, jag säger bara en sak: if these walls could talk...

Till slut blev det dags för nyår och efter många om och men åkte jag till Hjortnäs bystuga som ligger i en liten by mellan Rättvik och Leksand och firade in det nya året. Många fyrverkerier och en ganska snurrig kväll som slutade riktigt bra och Ninni följde med mig hem, drack pepparkakste och kollade på Vänner i flera timmar innan vi tungt somnade i min säng.
Så såg mitt 2010 ut! Men för att komplettera lite extra bjuder jag på en lista över året och lite bilder!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag tog studenten och började jobba. Plus att jag blev blond, vilket jag aldrig varit förut!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej, nyårslöften har aldrig varit min grej så jag hade inte ens några. Men i år ska jag försöka med det!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, ingen nära vän i alla fall.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja tyvärr, min halvbror, gammelmorbror och gammelfarmor.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
En positivt känslomässig bergochdalbana.

 

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
11 juni då jag tog studenten.

8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag gick ut skolan med helt okej betyg och började våga mer, speciellt i samband med projektet!

9. Största misstaget?
Att vara för stressad för att leva i nuet. Att jag förmodligen sårat människor genom att inte tala klarspråk.

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har nog aldrig varit så sjuk som i år!

11. Bästa köpet?
Min iPod Touch och mobiltelefon förmodligen!

 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Utgång tror jag... Men hallå, man tar bara studenten en gång?

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att stå mitt på dansgolvet under stjärnorna (och ibland i regnet) med Natali efter några drinkar och bara släppa allt till tonerna av Swedish House Mafia, Tim Berg och Adrian Lux.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Sex on fire, Radioactive, The End, Knocked up, Revelry - Kings of Leon

Teenage Crime, Strawberry - Adrian Lux

One - Swedish House Mafia

Bromance, Seek Bromance - Tim Berg

We no speak americano - Yolanda Be Cool & DCUP
Sexy Bitch - Akon ft. David Guetta

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tror jag tyvärr...

 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Sökt jobb och kört bil...

18. Hur tillbringade du julen?
Med mamma, lillebror, morbror och Wai!

19. Blev du kär i år?
Jag tror det.

20. Hur många one night stands?
That's a secret I'll never tell!

21. Favoritprogram på TV?
Vänner! Blev verkligen beroende av det ett tag. Men också Sabrina: Tonårshäxan (for old times sake), Sex and the City och liiite One Tree Hill. Men av de som faktiskt går på tv var det Idol 2010, Top Model och Så mycket bättre.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av 2010?
Både ja och nej.

23. Bästa boken du läste 2010?
Små citroner gula - Kajsa Ingemarsson

24. Största musikaliska upptäckten?
Housemusik.

25. Något du önskade dig och fick?
Materiellt sätt, allt! Snacka om att jag blivit bortskämd 2010! Men på den abstrakta sidan var det lite sämre.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Att folk höll vad de lovade.

27. Årets bästa film?
Om jag säger Eclipse, kommer jag få skit för det sen i så fall..? Jag såg inte så jättemånga filmer 2010 tyvärr, mest gamla i såna fall...

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Blev firad med frukost på sängen, fika på gårdscaféet Södergården och hade folk hemma hela natten och spelade alla möjliga olika spel...

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer nu-känsla. Att kunde ha vågat lite mer.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Lite mer uppdaterad och enligt modet förmodligen. Började faktiskt intressera mig för det på riktigt först 2010.

31. Vad fick dig att må bra?
Fester och uppmärksamhet. Let's be honest.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
I början av året - Eric Saade.
I slutet av året - Olle Hedberg.

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Valet? Är inte alls särskilt politiskt intresserad egentligen, men kände en skyldighet att engagera mig när det väl var dags att rösta första gången.

34. Vem saknade du?
Någon som förstod mig och tog mig på allvar.

35. De bästa nya människorna du träffade?
Min jobbcoach var ett enormt stöd för mig på alla sätt. Och alla dagisbarnen, de förgyller mina dagar!

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Att man själv är ensam ansvarig för sina handlingar och sin framtid, samt att skitsnack är så jävla onödigt och bara förstör för en själv. Jag har slutat skylla ifrån mig och så gott det går slutat snacka skit. Men kom igen, vem gör INTE det ibland?

37. Citera en sångtext som summerar ditt år?
"I get lost in the night, so high I don't wanna come down"


















Orka nyårskrönika.

Kanske kommer senare. Men inte just nu.