Truth or Dare.


En nästan exakt 2 år gammal bild på mig, som jag provade på Myheritage. Åh, om det ändå vore sant!

Gårdagen blev verkligen hur bra som helst. Massa fina presenter, fika med farmor och sedan expressfix i rummet osv för vid 19.30 fick jag besök av 5 underbara människor som jag sedan bjöd på finchampagne och sött bubbel plus en massa snacks. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, sedan blev det Singstar, Buzz och Headbanz vilket ledde till hundratals skratt, speciellt när Headbanz vid midnatt byttes ut mot min fiffiga mobilapplikation Truth or Dare, som sedan spelades för glatta livet hela natten, och morgonen... Vid halv 8 hade alla somnat, förutom Erran & Natali som gått hem tidigare.

Dagen idag har bestått av städning av rummet som var total kaoz, lång frukost och massa Tekkenspel. Plus födelsedagsmiddag för någon timme sedan, då det inte hanns med igår. Filét mignon black & white med pommes, mums! Och nu blir det Miljonbingo med Eldsjälsgala, då vi vann nya Bingolotter på Uppesittarkvällen för en vecka (!) sedan!
Imorgon taggas nyår, vart den än firas!
Puss

Happy Birthday!

Ja, för att idag fyller Micaela 19 år! Grattis på mig!

Jag och min bror väntar på att få åka ner och fika så vi roade oss med min cam, dagen till ära!

















Haha, eh, jaa.

Nu ska vi som sagt snart fika, sen blir det middag och sen kommer det lite kompisar hit, fast vi skippar utgång i Leksand då det körde ihop sig med skjuts. Kanske tar en sväng ner till Big Street eller Bosses Pianobar istället, vi får se.
Puss på er!

Nyårspanik?

Hittade en otroligt bra video av Chriselle Lim på Michelle Phans youtubesida. Här får ni väldigt bra tips på hur ni kan klä er på nyårsafton, 5 olika stilar och hur ni kan kombinera dem med smycken osv. Jag fick i alla fall mycket hjälp och om jag nu kommer iväg på någon nyårsfest så vet jag precis hur jag ska klä mig!



Julen och allt därtill.

När det är jul behöver man faktiskt inte blogga, om man inte är en riktigt stor blogg då, och dit har jag inte nått än ;)
Min jul var i alla fall fin och bra på alla sätt, som vanligt kom världens bästa morbror hit och i år hade han även med sig Wai, sin flickvän, och det var vääldigt mysigt att fira ihop, som alla år! Jag älskar jultraditioner så självklart blev det Kalle Anka kl. 15 och Karl-Bertil kl. 19, men i år hade vi visst varit vääldigt snälla för det fullkomligt svämmade över med julklappar under granen på julaftons morgon! 5 timmar tog det att öppna allt, jisses...

På juldagen firade vi nästa jul hemma hos farmor. Vartannat år har vi julafton där, vartannat juldagen. Så vi får alltid fira jul 2 ggr, jag och min bror. Hos farmor fick jag en otroooligt mjuk och fluffig, prickig morgonrock som jag i princip har bott i sedan jag fick den. Underbar! Övriga julklappar var bland annat, massor med shabby chic-prylar (ljuslyktor, överkast, kuddar), Beyonces parfym Heat, presentkort, TV-spel (Singstar, Guitar Hero, Buzz), nattlinne, pengar och ett litet sminkset. Dessutom en massa småprylar, från mormor. Hon älskar att plocka ihop en massa saker och skicka paket till mig, och det uppskattas!

På annandagen åkte Richard och Wai hem, alltid lika tråkigt när de försvinner. Det blir så tomt och ensamt, och hela familjen sticker oftast iväg och gör olika saker. Men, idag ska jag i alla fall försöka städa mitt rum, eller framförallt möblera om! Hyfsat städat är det redan. Men eftersom att jag fick så många fina inredningsprylar så är jag sugen på att göra om hela rummet! Så det är dagens projekt.

Morgondagens projekt är mycket efterlängtat, då fyller jag nämligen 19 år! Visst, ganska obetydlig ålder, men det är ändå min dag och den ska firas! Fika med pappa, farmor och lillebror, middag med familjen och sedan får jag hem några kompisar för att fira lite innan vi drar vidare och går ut i Leksand! Kommer nog bli en toppendag :)


Såhär såg jag ut på julafton! Syns inte jättebra, men klänningen från Ida Sjöstedt/JC och mitt luciahalsband, från Rock by Sweden Åsitas :)

The hair.

(Tidsinställt inlägg)

Lovade ju att visa hur mitt hår blev! Så jag tog en bild igår (ignorera att jag ser lite sliten ut och att håret är ofixat, hade ju sprungit hela dagen på Kupolen!) på resultatet!

Bättre eller sämre?


Julklappsinköp!

Idag har jag spenderat hela dagen i Borlänge med Josefine och hittat alla julklapparna jag ska ha! Dessutom en underbar röd spetshistoria från Ida Sjöstedt på JC, som jag tänkte ha på mig på julafton. På hängaren kanske den ser halvtråkig ut men när jag väl fick på mig den så kändes det nästan som att den var gjord för mig! SÅ nöjd!

Köpte även en julklapp till Josefine, ett par örhängen från SNÖ och hon köpte ett jättegulligt armband från Pearls for Girls till mig, så vi tjuvstartade julen på tåget hem!


Min fina klänning!


Sött armband!


Har inte hunnit slå in precis alla ännu men här är de färdiga julklapparna! 

Ruby red.

Yes, nu mår jag äntligen bra igen och sitter med en intensivt rubinröd färg/toning i håret. Hoppas på bra resultat! Röda pigment rinner ju bara ur håret på några tvättar så jag har redan färgat om det 4 gånger, de två senaste hos frisör, samt använt färgbomb och experimenterat med andra röda hår-preparat. Som tur är använde jag bara halva burken med färg nu, så jag kan nog göra om det igen sen när det börjar blekna!

Imorgon blir det jobb igen, och återträff med luciagänget! Haha, kommer bland annat få presentkort på 300 kr i Rättviks butiker och resterande gage för de ställen vi lussat på. Om jag lyckas få ihop det så blir det kanske även utgång imorgon, med Natali, Michael Jackson-tema på Bowlingen. Inte en dag för tidigt!

På lördag väntar julklappsshopping med min söta bonussyster Josefine, som jag inte träffat på jättelänge. Så det är ännu en sak att se fram emot!
Men nu ska jag kolla några avsnitt av Sabrina så att håret får suga åt sig färgen ordentligt.
Puss på er!

Bild på min nuvarande hårfärg, tagen för några dagar sen.

She wolf.

Hallåå? Hur het är inte Shakira egentligen? Daaamn!
Fick hem nya Cosmopolitan i brevlådan igår och där var det en lång intervju med henne. När jag läste den kände jag att jag fått en ny förebild. Hon har släppt 7 skivor, är känd världen över, kan sjunga både riktigt höga och riiiktigt låga toner på TVÅ språk och är dessutom gudomligt snygg, ser otroligt fräsch och hälsosam ut och mycket yngre än sin ålder på 33! Hennes förmåga att dansa behöver jag inte ens nämna antar jag? Och utöver det är hon även ambassadör för UNICEF och har varit ihop med samma hunkiga man i 10 år.

Jag hoppas att jag är och ser ut som henne när jag är 33 bast.











Kolla bara scenerna där hon dansar på sängen!

Goodbye, Rättviks Lucia!

Har inte bott hemma det senaste dygnet, därför har jag heller inte uppdaterat.
Men igår lussade vi för sista gången med Rättviks Lucia, känns en aning vemodigt!
Även om jag inte blev lucia så var det ju en väldigt kul upplevelse, och nu är det tråkigt att inte få göra det nåt mer.
Plus att man fått en massa nya kompisar som man inte har lika mycket anledning att träffa längre. Men vi ska ha första återträffen på fredag i alla fall och det blir nog kul!

Gårdagen gick alltså i lussandets och sovandets tecken (var ledig hela dagen och helt slutkörd efter en veckas lussande med förkylning i kroppen) och idag har jag fått utredning angående min eksem hos en läkare. Tydligen är jag en "allergimänniska" (som om jag inte redan visste det? Tål inga frukter bara för att jag är tokallergisk mot pollen) och har psoriasis i släkten vilket gör att jag lättare får eksem och skit. Inte kul. Men nu vet jag i alla fall vad det är och hur jag kan behandla det.

Sen var det tänkt att jag skulle jobba, men läkaren rådde mig till att gå hem och vila istället, eftersom jag dragit på mig en ordentlig hosta nu också. Kändes som en bra idé då jag börjat få svårt att andas, jag vill ju inte ha lunginflammation. Så jag blir nog hemma imorgon också, och ska lägga mig nu för att tanka tillbaka lite krafter i alla fall.
Hörs imorgon!
Puss
Härlig bild från i söndags! Hela luciatåget + gitarrtomten.

Naive.

Här kommer det, det väääldigt korta klippet från luciapresentationen den 28:e november. Suddig bild också, men det är filmat med mobilkamera. Dock var det vääldigt kallt ute så vissa toner svajade till, men sånt får man leva med. Anna och Sandra från bandet körar bakom mig.


Tid över.

Hej igen!
De senaste dagarna har varit otrooligt långa och intensiva, men riktigt roliga och jag försöker njuta av varenda minut så gott jag kan. Men det är inte så lätt, för jag har blivit ordentligt sjuk. Igen. Den här gången sitter det i halsen, som vanligt, fast värre och dessutom snorar jag som en tok. Men det går ändå hyfsat bra att sjunga så det är ju ett plus!

Igår var det luciakröning, men jag blev inte Rättviks Lucia. Det var ändå ganska väntat, hälften av min bekantskapskrets bor ju i Leksandstrakterna och man var tvungen att befinna sig i Rättvik för att kunna rösta, SMS-röstningen funkade visst inte. Men men, lika glad för det är jag! Det är ju kul att få lussa, men ganska jobbigt och bökigt med alla små bilresor hit och dit med en massa ömtålig packning i form av stearinljus och riskrans.

Hursomhelst, nu är jag hemma och har massor av tid för avkoppling, inget lussande ikväll. Däremot imorgon bitti, så jag tänker lägga mig riktigt tidigt! Men, nu är i alla fall den lilla filmsnutten jag lovat att visa uppladdad och klar, så den dyker upp ikväll :)
Bild från projektet då min scenskräck fortfarande stoppade upp mig. Men nu känner jag mer och mer att det är på scenen jag hör hemma!

Fullt upp.

(Gammal random bild, sommaren 09)

Ja, från och med idag fram tills på måndag kommer jag ha fullt upp med inte bara jobbet, utan även lussande. På lördag får jag veta om jag blivit lucia eller inte, aah, wish me luck!
Men, jag kommer alltså blogga ännu mindre, kanske inte ens varje dag, men så ofta jag kan och orkar så lovar jag att slänga upp ett litet inlägg!

Idag har inte varit lika bra som gårdagen, har fått dras med en smärtsam huvudvärk hela dagen, brukar nästan aldrig ha ont i huvudet men nu börjar jag få det mer och mer ofta, men idag tog fan priset. Därför tänker jag lägga mig nu, såhär tidigt har jag faktiskt inte lagt mig på flera år! Och så hoppas jag på att jag mår bättre imorgon :)

Puss på er och håll tummarna till min fördel inför Luciakröningen!

Jag är allergisk mot minusgrader. På riktigt.

Idag fick jag träffa småttingarna igen, och baka lussebullar! Mysigt var bara förnamnet.
Dagen började dock med ett besök på vårdcentralen, har fått konstiga blåsor på fingrarna vilket jag brukar få en gång om året, oftast på våren dock, och sköterskan kom fram till att det kanske var allergi mot kyla? Måste vara det konstigaste jag hört! Men ska träffa en läkare på tisdag så då får vi se mer hur det ligger till med det där...

Nu är det dags för mat så jag skriver mer sen, men slänger upp en bild från imorse. Var vågad och satte ett diadem i håret, brukar aldrig ha det så, men vad tycker ni? Såg det okej ut?



Monday, what's wrong with you?

Idag blev jag hemma med enorm huvudvärk som jag sov bort på ett par timmar. Så imorgon borde jag vara fit for fight igen! Var nere på samhället en snabbis dock, det var skönt med en promenad nu när det faktiskt inte är så förbannat kallt ute för tillfället! 

Gick och lyssnade på Swedish House Mafia och Tim Berg och drömde mig tillbaka till i somras, Söndagsklubben på Sjövillan. Fasen hur vi måste sett ut på dansgolvet, jag och älskade Natali, när vi gick upp ensamma och dansade järnet. Men vi fick ju tillslut upp alla andra också, och kul hade vi, som fan! Så det spelar nog ingen roll vad de andra tyckte om oss, we had the time of our lives! Och jag längtar tillbaka som en tok!
Festlig bild från Sjövillan i somras. Galet blond var jag också! Om jag ser skelögd ut beror det på att jag hade någon slags ögoninflammation i ena ögat. Men det sket jag i! Och drinkarna fick vi gratis... ;)

Nighty!

En dag fylld med stress som varvats ner med musik och sång nu på kvällskvisten tänker jag slänga in handduken för dagen. Imorgon ska jag träffa småbarnen igen, ska bli kul men känner att jag behöver en rejäl god natts sömn för det! Så vi hörs imorgon. Puss!


Nu ger jag upp för idag!

Gaah. Lagerhyllan mittemot spegeln i min framtida walk-through closet var verkligen sprängfylld med grejer som jag inte hade någon aning om vart de skulle ta vägen. Det mesta hamnade i stora påsar till Erikshjälpen respektive soptippen. Men det är fortfarande långt ifrån färdigt!

Sådär ser det ut nu. Men det var mycket värre innan!

Andra detaljer hittills:
Soffbord, ska försöka få in nåt soffliknande här också.

Porrbelysning och läppglans, kommer göra nåt mer med den här hörnan senare.


Hittade ett litet fat för ringarna.
Kanske inte jätteroliga bilder, men det går bara långsamt framåt. Blir roligare bilder när det blivit finare!

Hittade även en massa gamla kassettband från när jag var liten och spelade in "radioprogram" jämt. Snacka om att man blev nostalgisk!
Men nu måste jag sätta fart inför kvällens uppgift: luciarep. Hörs sen!
Puss

Walk-through closet.

Håller på att fixa fint här i mitt rum, har faktiskt aldrig fått riktig ordning i det, hade det ännu värre på förra stället dock, men när jag nu fick en nystart för 1½ år sedan med större rum tänkte jag slå på stort och fixa det precis som jag vill ha det, men det gick ju som det gick... Men hela kvällen fram tills nu har i alla fall ägnats åt att fixa en "walk-through closet", eftersom att jag har som ett mellan-rum mellan hallen och mitt rum. Perfekt utrymme för en sådan sak.

Än så länge har jag bara hunnit med en hörna, väggen mittemot är kaos och där ska jag förhoppningsvis få in en klädhängare så småningom, men än sålänge ser det ut såhär (ursäkta de halvdåliga mobilbilderna, var tvungen att använda den inte alltför smickrande blixten):
Några skor, och LP-skivor längst ner.


Solglasögon, ringar, hårband, NK-påse med örhängen, clutch, klocka, prydnader och en bild på New York skyline (såklart). Dessutom skymtar man hals- och armbandshängaren till vänster.

Än sålänge är det alltså mer en sko- och accessoargarderob med stor spegel, men snart tillkommer även kläder! Tar fler bilder sedan på hela rummet när jag är klar :)

Magsjuk?

Det känns som att jag inte har tid att andas längre! Jobb på dagiset, flänga iväg på möten, luciaövning, hem, äta, duscha, sova och upp i ottan för exakt samma grej igen. Idag var det extra kul på dagiset för två av småkillarna hade lärt sig varsitt nytt uttryck: "Jag vill inte!" och "Det går inte!". Måttligt kul när de sa det om precis allt...

Dessutom härjar magsjuka på de olika avdelningarna, två barn på min avdelning har fått åka hem med besvärliga symptom, så att säga... Och idag fick jag åka hem tidigare från luciaövningen pga magont, nu kan jag knappt stå upp utan att ha ont. Bådar gott, jajamen.

Bjuder på en cambild från i lördags istället, då jag mådde bättre. Sen tänkte jag lägga upp filmklippet från i söndags när jag sjöng, så kolla in på bloggen senare ikväll!
Puss